Prvi put sam došao na Lopud u srcu sezone, kao zamjena za nekog tko je dao otkaz. Radio sam kao konobar u pansionskom restoranu. Nisam imao iskustva sa posluživanjem hrane, ali sam pokazao volju i želju, i brzo naučio, te sam u roku od 2 tjedna dobio svoj rajon (dio stolova u restoranu). I iduće 2 sezone sam radio u istom hotelu, u istom restoranu, samo nas je svake sezone bilo sve manje, a moje zadnje,3. sezone bila trećina konobara u odnosu na moju prvu sezonu.
Uvjeti rada su OK, testiranje na alkohol redovito ili po "dojavi" da je netko popio večer prije (do 0.5 promila novčana kazna, iznad toga otkaz).
Sještaj i hrana (3 obroka) su vam osigurani, plaća je redovita, tip (bakša, tringelt,...) je vaš, i sve što se dogovorite i što je na ugovoru to će biti i ispoštovano.
Vlasnica je super, ali su zato "klanovi" druga priča.
Odnos vlasnice sa mještanima otoka je jako dobar, tako ako bilo šta napravite na otoku, ona će to odmah saznat, a u slučaju bilo kakvog jačeg konflikta, računajte na povratak kući.
Do Dubrovnika sam putovao busom iz Zagreba (10 sati), od kolodvora u DU imate 500 m do luke Gruž, i od tamo sat vremena brodom do Lopuda. Od luke na Lopudu do hotela imate nekih 700 m.
Smještaj je ili u privatnim kućama, ili u jednom od 2 novosagrađena pansiona za radnike hotela Lafodia.
Posteljina i ručinici su u smještaju i redovito se mjenjaju.
Trošak je samo kozmetika i izlasci, a to ovisi o vama samima. Pušačima je malo gore, jer ima samo jedan kiosk, koji ima "klizno" radno vrijeme, i izbor cigareta ili duhana je ograničen (kad uhvatite trenutak dok je otvoren).
Sve u svemu je u redu, i uvjeti su dobri, kao i radno vrijeme od 7 sati na dan (uglavnom dvokratno) i 1 dan u tjednu slobodan. Ali sve što trebate morate na onaj brod u Dubrovnik, a on vozi samo 4 puta na dan.
Nadam se da vam je ovaj post pomogo.
Vaš sezonac
Oznake: Lopud

