Na čemu najviše zavidimo drugima?

subota, 30.05.2009. 10:30
Na čemu najviše zavidimo drugima? IntimateMedicine: Muškarci su na svoje suparnike najčešće ljubomorni zbog njihove visine, a žene padaju na lijep izgled.

Većina muškaraca svojim suparnicima zavidi na privlačnosti, moći, prije svega na njihovoj visini, dok su žene vezano uz suparnice najljubomornije na njihov izgled i šarm.

Viši su muškarci navodno kod zavođenjua žena uspješniji, no neka vam to nikako ne oduzme hrabrost. Ako ste nižeg rasta, kod žena ćete inače imati malo teži zadatak, jer ćete morati igrati na svoje druge atribute. Naš savjet? Iskoristite sve druge čari, koje možete: imate smisla za humor, pažljivi ste, ljubazni, romantični? Sigurno ćete naći onu pravu pozitivnu osobinu koja će vam pomoći očarati vašu odabranicu.

Studije su također pokazale da su više žene dominantnije i imaju veće borilačke sposobnosti, no ipak su kod muškaraca najpopularnije žene srednjeg rasta. Niže žene se obično inače ne opterećuju svojom visinom poput muškaraca, no svejedno se dogodi da u određenim situacijama postanu prilično zavidne na dugim i vitkim nogama viših suparnica. Na sreću iza razliku od muškaraca imaju tu prednost da noge mogu optički produžiti pomoću cipela s visokim petama. Te cipele ne samo što povisuju žene nego ih čine i puno zavodljivijima i više seksi.

Bilo kako bilo, bez obzira na to koliko ste visoki i koliko su vam duge noge...
Kada je u igri ljubav, veličina nije tako važna, zar ne? Štoviše. Muškarci, jeste li čuli da su niži muškarci bolji ljubavnici? Ali o tome nekom drugom prilikom. Ali svakako nemojte zaboraviti da je otrov još uvijek u »malim« bočicama.

IntimateMedicine


Komentari (1) - Isprintaj - #

Govorenje tijekom seksa

srijeda, 27.05.2009. 09:30
IntimateMedicine

Tijekom seksa dvije krajnosti mogu biti velika smetnja. Jedna je potpuna tišina. Bez stenjanja, disanja, seks bez zvuka. Druga krajnost je komentiranje svakog poteza i komentiranje događaja. „Sada ću ti ga staviti, da, sviđa ti se, daj se nagni malo naprijed, da tako, daj noge malo razdvoji, uh, kako sam pohotan....“ Seks je radnja, a ne blebetanje. Nešto sasvim drugo je „prljava priča,“ iako se ovdje nećemo baviti time. Ne znam da li ijedna žena uživa u tome da se osjeća kao na nogometnoj utakmici za vrijeme koje komentator komentira svaki potez igrača. Samo pitanje: „To ti paše?“ ako je pametno postavljeno, ne previše često i samo kada pokušamo nešto novo. Prije svega ne treba pitati ako vam je u osnovi svejedno. To se osjeti. Govorenje je čista misaona aktivnost i zbog te svoje prirode ne spada u spolnost. Fluid između dvaju tijela koja se predaju jedno drugome nema ništa s misaonim procesima. Riječi uništavaju intimu i blizinu koju mogu uspostaviti dva tijela. Ako se pokušamo tijekom seksa zaista predati svom partneru, morati ćemo šutjeti i pustiti tijelo da govori.

IntimateMedicine
Komentari (0) - Isprintaj - #

Tko su pedofili?

četvrtak, 21.05.2009. 09:30
IntimateMedicineu-pedofili/ target=_blank>pedofil je osoba koja voli djecu. Bila bi to pozitivna emocija, kad u sebi ne bi imala perverzne komponente.


Kakav je profil pedofila?

Značajka profila pedofila su slabost i sramežljivost. Pedofil se boji odnosa sa zrelom ženom, jer se boji mogućnosti da bude podređen umjesto da dominira. S djevojčicom mu je to mnogo lakše, pa i kada ne dođe do potpunog spolnog akta. Po prirodi su djevojčice podređene i to zbog svoje ovisnosti o obitelji. Pri tome još uvijek ne razlikuju loše od dobroga. Upravo je to ono što pedofilu posebno odgovara.


Pedofili ne moraju nužno postupati agresivno
Pedofilija je najčešće nježna i u sebi nema ničeg agresivnog. Pedofil će vrlo rijetko upotrijebiti silu, i to kako bi postigao manju ili veću slobodu dodirivanja. Iskoristit će naivnost svoje žrtve, koja još nije u stanju razlikovati ono što je dozvoljeno od onoga što nije dozvoljeno. Žrtva prema pedofilu nije nepovjerljiva, jer on je obično osoba koju redovno susreće u manje-više uobičajenim situacijama. Nerijetko je to netko u koga ima puno povjerenje, a to mogu biti, na primjer učitelj, svećenik, sportski trener....


Da li je pedofilija isključivo muška stvar?
Pedofilija je tipična muška perverznost. Svejedno, neće biti na odmet spomenuti slučaj koji pokazuje kako naše rasuđivanje, kada je riječ o moralu, može biti pogrešno. Na primjer, ako vidimo mladu ženu, koja v naručju drži djetešce te ga ljubi i miluje, ni na čemu joj nećemo zamjeriti. Ako to radi muškarac može se dogoditi da od promatrača trenutno bude označen kao pedofil, iako je njegov odnos prema djetetu potpuno nedužan.


Zbog toga je naglasak na nečem takvom kao što je pedofilija, više nego nužan. Nadasve od strane roditelja, koji bi svoju djecu morali upozoriti na takvu pojavu. Razumljivo, tom prilikom djetetu treba objasniti i što je uzrok, što se inače vrlo često ispušta, jer je o tome teško razgovarati.


»Prikrivena« pedofilija
Treba spomenuti kako postoji kategorija pedofilije koju zakon ne prepoznaje. To su roditelji koji u manifestiranju nježnosti prema svom djetetu prekoračuju granice normalnog, a pri tome ne dolazi do incesta. Iako o tome ne govori niti jedna statistika, pojavnost takvog ponašanja je bitno veća nego što se misli.

IntimateMedicine



Komentari (0) - Isprintaj - #

Kupovanje bolje od seksa

srijeda, 20.05.2009. 07:30

IntimateMedicine:

Najnovije istraživanje je pokazalo da čak četiri od deset žena više vole kupovanje nego seks.

Štoviše. U istraživanju što ga je proveo First magazin, čak 37 posto ispitanih žena izjavilo je da bi mogle biti sretne u braku bez seksa. Prema očekivanju polovina od tih 37 posto žena udata je više od 20 godina. Jednaki postotak žena je ustvrdio kako spolni odnos imaju samo jednom do dva puta na tjedan, ali time je nezadovoljna samo trećina njih.

Stručnjakinja za odnose, Anjula Mutanda, ove je postotke komentirala ovako: »Ako partneri uopće nemaju spolne odnose, jako se udalje. Nekada odnos pun ljubavi i pažnje preobrazi se u odnos kakav imaju brat i sestra.«

No, i u prvoj bračnoj noći je u krevetu bilo mirno kod čak jedne trećine žena. Možda u svim tim podacima možemo naći odgovor na pitanje zašto brak kao institucija gubi svoje načenje i privlačnost. Jedna petina žena od 45 do 55 godina je naime bila već drugi puta udata, a dvije trećine žena od ovih razvedenih razvelo se tijekom prvih deset godina braka.

Za kraj utješimo muški dio čitatelja i kažimo da sve statistike ipak nisu tako loše. 72 posto žena naime svojim supruzima na ljestvici seksualne privlačnosti dodjeljuje ocjenu 7 od 10. Što niti nije tako loše, zar ne?

IntimateMedicine

Komentari (1) - Isprintaj - #

Kratkotrajni je seks najkvalitetniji

utorak, 19.05.2009. 08:30
Koliko minuta traje idealni seks?(IntimateMedicine)
Prema tvrdnjama australskih spolnih terapeuta kratkotrajan je seks broj jedan. Kao optimalno trajanje ocijenili su seks od 13 minuta, a već je i trominutni «quicky» sasvim dovoljan da se dobro osjećate.

Australski su proučavatelji seksualnosti možda došli do nečega čime se muškarci baš i ne mogu pohvaliti. Dok bi većina njih radije imala koju minuto seksa više, ženama je gotovo potpuno svejedno ako se stvar završi trenutno, važno je da je bilo eksplozivno. Ova je studija prva u nizu proučavanja idealnog trajanja spolnog odnosa, pri čemu se misli samo na dio s penetracijom, bez predigre. Slučajni je izbor uzorka među Amerikancima i Kanađanima pokazao da je seks u trajanju između 7 i 13 minuta sasvim zadovoljavajući. Seks kraći od tri minute čini im se apsolutno nezadovoljavajući, dok svaku minutu iznad one trinaeste smatraju gubljenjem vremena.

Kada se radi o seksu, naša su očekivanja često nerealna
Svrha studije bila je slijedeća: pokazati parovima da su njihova očekivanja u vezi sa seksom nerealna, što se tek nadovezuje na tvrdnju kako je samo dugotrajan seks ono što ima ljekovit učinak na tijelo. Ako parovima «škripi» na seksualnom planu, na takav su ih način bilo umirili, bilo utješili.

Kvaliteta je važnija od kvantitete.
Bez daljnjega je kratkotrajan seks u potpunoj suprotnosti s uvriježenim mišljenjem kako bi trebao funkcionirati idealan muški seksualni lik, koji bi trebao imati veliki penis, u kompletu s čeličnom erekcijom, koja bi morala trajati od sutona do zore idućeg dana. Zanimljivo je što je takva predstava ukorijenjena kod oba spola, dok bi stručnjaci radije pružili realniju sliku. Naime, takva zamišljena slika objašnjava mnoge seksualne disfunkcije, što nije nimalo neobično.

Dr. Jane Howard, spolna terapeutkinja iz australskog Brisbanea, kaže kako postoji velik raskorak između muškog i ženskog shvaćanja spolnosti. Tako se žene, prema ovom istraživanju, na ovom dijelu svijeta zadovolje prilično brzo, dok muškarcima treba znatno više vremena i često ostanu žedni kraj bunara puna vode. U cijeloj prići ima još jedan interesantan moment: S obzirom na postotak površine kontinenta, prekriven pustinjom, zadnje je što bi itko zaželio dehidracija zbog dugog seksanja. Ni muškarcima nije do toga.

IntimateMedicine


Komentari (1) - Isprintaj - #

Vjernost

ponedjeljak, 18.05.2009. 08:00
IntimateMedicine:Temelji vjernosti su u djetinjstvu
Glavni uzrok se tiče naše kulturološke okoline u ranom djetinjstvu. U isključivoj je i tijesnoj vezi s odnosom majke i djeteta, pogotovo u razdoblju prve dvije godine života. Iz tog modela proizlaze svi drugi i tim mjerilima ih treba mjeriti. Postoje društva koja ne poznaju te isključive veze majka - dijete, jer se kolektivne veze prepliću s ograničenjima vlastite obitelji. U takvim kulturama se majke osjećaju odgovorne i za tuđu djecu i djeca se vežu i uz druge majke, i zato ne poznaju naše karakteristične oblike ljubomore!!!

Kada nekoga zaista želimo samo za sebe
Ljubomora je naime druga strana vjernosti. Zato što vjernost sve lijepo želi sačuvati zauvijek, ljubomora želi srušiti sve što tu trajnost ugrožava, pogotovo trećega - konkurenciju. Vjernost i ljubomora su dvije strane iste medalje. Obje su posljedica zahtjeva za isključivom blizinom i vlasništvom, kakvo postavlja beba majci i onaj koji voli ga postavlja intimnom partneru. Boji se da će ga izgubiti ako će ga dijeliti s drugima. Kada ne bi bilo tog straha, ne bilo niti zahtjeva za vjernošću, ljudi bismo ljubav mogli dijeliti s drugima. mogli bi se sjediniti i priuštiti svakome njegovo. Ali to je za sve nas - u pravilu - preveliki zahtjev.

IntimateMedicine



Komentari (1) - Isprintaj - #

I oralni vas seks može koštati života!

nedjelja, 17.05.2009. 09:30
IntimateMedicine

Za početak ćemo nabrojati najčešće i najopasnije spolno prenosive bolest, s kojima se možete zaraziti tijekom nezaštićenog oralnog seksa. To su: hepatitis, sifilis, gonoreja (ili triper) i genitalni herpes - o kojem smo već pisali (članak možete potražiti u arhivu rubrike «Zdravlje i seks»). Tijekom oralnog se seksa možete zaraziti i virusom HIVa, koji uzrokuje neizlječivu bolest AIDS. Ta je opasnost možda nešto manja nego kod klasičnog seksa, dakle vaginalne penetracije, ali svejedno postoji. Krenimo s posljednjom bolešću.


Prijenos virusa HIV


Virus HIVa može biti prisutan u muškom ejakulatu, ali isto tako i u predejakulatu, pred sjemenoj tekućini. Međutim, to ste najvjerojatnije, već znali. Nešto je manje poznato da je opasnost od zaraze virusom HIVa za heteroseksualnog muškarca veća ako žena, s kojom ima spolni odnos, tijekom njega ima menstruaciju. Naime, virus HIVa je najkoncentriraniji u krvi.

Kako se ovoga puta usredotočujemo na oralni seks, recimo više o opasnosti kod takvog spolnog akta. Prijenos virusa HIVa mnogo je nevjerojatniji kod oralnog seksa nego kod nezaštićenog analnog ili vaginalnog odnosa. Svejedno, moguć je prijenos zaraze, a sigurno je da nitko ne želi biti dijelom tog malog postotka pojedinaca koji su se zarazili na taj način. Inače, mogućnost zaraze HIVom, kod oralnog seksa, je manja ako onaj koji ga upražnjava ima zdrave i neozlijeđene usnice, desni i usnu šupljinu. Naravno, mogućnost zaraze bitno je povećana ako muškarac ženi ejakulira u usta ili ako liže njenu vaginu, dok ona ima menstruaciju.


Herpes i oralni seks

Herpes se lako prenese s genitalija na usta, posebno kod nezaštićenog oralnog seksa. Poznamo dvije vrste: herpes simpleks virus 1 i herpes simpleks virus 2. Prvi se običajno pojavljuje na usnicama, a drugi na spolovilima. Herpes može biti vrlo varljiv, jer ga može prenositi osoba na kojoj nema vidljivih vanjskih znakova zaraženosti. Mogućnost prijenosa bitno je manja kada se oboljela osoba izvan najzaraznijeg perioda tijeka bolesti.

Tijekom oralnog seksa teško ćete se zaraziti gonorejom (triperom) ili sifilisom. Inače, kod tih je oboljenja dobra novost to što ih se najčešće može potpuno izliječiti antibioticima, dok se herpes može pojaviti u kroničnom obliku, kojeg je izvanredno teško dovesti u barem podnošljivo stanje.


Što možemu učiniti?

Neki stručnjaci preporučuju da barem jedan sat prije nezaštićenog oralnog seksa ne operete zube, jer četkanjem možete prouzročiti blago krvarenje desni. Jedan od načina zaštite je i da prije seksa pregledate genitalije osobe s kojom idete u krevet. Iako zvuči vrlo nepraktično, takav vam postupak može uštedjeti vrlo neugodne posljedice. Kako bilo da bilo, prije svakoga se seksa zaštitite kondomom. Posebno kada osoba, s kojom mislite imati spolni odnos, nije vaš stalni partner. Nikako ne odustajte od kondoma prije nego što se oboje testirate. Konačno, zdravlje je na prvom mjestu.


IntimateMedicine


Komentari (0) - Isprintaj - #

Pametne žene imaju lošiji seks?

petak, 15.05.2009. 10:13
(IntimateMedicine)
Njemačka je studija pokazala da obrazovanije žene imaju lošiji seks. Čak 62 posto žena sa završenim sedmim stupnjem obrazovanja ili više je naime izvještavalo kako imaju poteškoće s doživljavanjem orgazma. Samo 38 posto žena s nižim obrazovanjem ima slične teškoće. Zasigurno je sa stupnjem obrazovanja povezana i veća odgovornost na radnom mjestu, što sa sobom donosi i više briga. U studiju je inače bilo uključeno više od 2000 žena starih od 18 do 49 godina.
IntimateMedicine
Komentari (0) - Isprintaj - #

Snovi o seksu s članom obitelji

četvrtak, 14.05.2009. 10:00
IntimateMedicine:
Jeli vam se kada dogodilo da ste se probudili nakon sna u kojem ste se seksali s članom svoje obitelji? Bojite li se da zbog toga niste normalni?


Erotski snovi

Kod žena se erotski snovi najčešće počnu javljati u dvadesetim godinama života. Kod muškaraca se javljaju ranije, ali zbog toga s godinama njihov broj opada. Prije samo stotinjak godina erotski su snovi , naravno, bili znak nemoralnosti, te ih se zbog toga pokušavalo iskorijeniti. Metode koje su pri tome korištene, bile su primjerene tadašnjem vremenu. Jedna od zanimljivijih je naprava koja je muškarca budila čupnuvši mu stidne dlake ako mu je, tijekom spavanja, nabrekao ud.


Simbolika erotskih snova o članovima obitelji

Događaji koji se zbivaju tijekom sna često simboliziraju nešto sasvim drugo od onoga što bi bilo najočitijim obrazloženjem. Erotski snovi o članovima obitelji najčešće ukazuju na želju za većom (nespolnom) bliskosti s njima. Snovi, koji se ponavljaju, mogu biti smetnja i odražavaju širu unutrašnju borbu, koju morate razriješiti, iako najvjerojatnije nemaju ništa s time da vas seksualno privlači neki od članova vaše obitelji. Zato nemojte pokušavati takve snove nasilno istisnuti iz glave. Dapače, pokušajte ustanoviti što vam ti snovi pokušavaju reći.



Što učiniti ako se seksualni snovi s članovima obitelji često ponavljaju?

ako vam se to događa redovito i pri tome vam smeta, možda bi bilo dobro da posjetite terapeuta. Ponavljajući se erotski snovi o članovima obitelji mogu biti razlog što ćete postati ljuti, frustrirani, prestrašeni ili nesigurni. I u takvom je slučaju preporučljivo da odete k stručnjaku i s njime porazgovarate o svojim snovima. Ne zbog toga što bi vaši snovi bili nenormalni. Posjet stručnjaku može vam pomoči u prebrođivanju svih strahova i frustracija, te vam vrati miran san. Jer, što ćete se time više opterećivati, to će vam biti lošije. Postoji mogućnost da problem takvih snova pokušate razriješiti sami, ali razmislite?!

Komentari (0) - Isprintaj - #

Da li je analno doista samo homoseksualno?

srijeda, 13.05.2009. 10:00
Da li je analno doista samo homoseksualno? Imaju li nad analnim seksom primat homoseksualno orijentirani muškarci? Praksa i statistike pokazuju drugačije.(IntimateMedicine.hr)

Danes već pokojni psihijatar dr. Janez Rugelj puno je govorio o analnom seksu i općenito o muškarcima koji žele analni seks. Tvrdio je da su svi pederi i da su takve sklonosti nenormalne. A takvo razmišljanje nije svojstveno samo njemu, nego je duboko ukorijenjeno u svijesti mnogih. Povezivanje između analnog seksa i homoseksualne orijentacije sigurno nije tako izravno kako bi neki željeli vjerovati. Analni seks je samo jedan od načina spolnog zadovoljavanja - kao što je to vaginalni način, oralni način… Pri tome je zanimljivo da svi homoseksualni muškarci uopće ne prakticiraju analni seks, nego se prepuštaju oralnom seksu i istovremenom samozadovoljavanju ili uzajamnom trljanju penisa.

Povezivanje načina spolnog zadovoljavanja sa spolnom orijentiranošću je blago rečeno usko gledanje. Spolnu orijentaciju naime ne određuju načini, što ih prakticiramo, nego fizička, emocionalna, spolna privlačnost. Ljudi svih orijentacija fantaziraju o analnom seksu. 25% svih heteroseksualnih parova prihvatilo se analnog seksa bar jednom u životu, a 10% ih prakticira ovaj oblik seksa prilično redovito. U većini slučajeva je tako da se muškarac prihvati žene i rjeđe da se žena prihvati muškarca. A anus je vrlo osjetljiv i kod muškaraca.

Stimuliranje prostate i predjela oko anusa pruža užitak svim muškarcima. Muška G točka nije naime ništa drugo nego drugi naziv za prostatu. Zašto dakle ne biste uživali u tome? Na nama je odluka hoćemo li brojne mogućnosti za uživanje što nam ih pružaju naša tijela iskoristiti ili ignorirati. To je pitanje slobodne odluke svakog pojedinca, a ne i njegove spolne orijentiranosti.Razumije se da se i kod takvog oblika spolnog odnosa možemo zaraziti spolno prenosivim bolestima kao što su: anogenitalne bradavice - kondilomi, upala čmara - klamidijski proktitis i rektalna gonoreja, upala kože čmara zbog zaraze s herpes simpleks virusom, gljivične infekcije kože čmara i završnog dijela debelog crijeva, pa moramo posebno paziti na odgovarajuću zaštitu!
Komentari (0) - Isprintaj - #

Budite samouvjerene u krevetu!

utorak, 12.05.2009. 09:30
IntimateMedicine: Samosvijest i sigurnost u sebe jedni su od glavnih aduta zadovoljavajuće spolnosti. Djelujete vrlo seksi i uvjerljivo.

Mnoge žene u krevetu nisu dovoljno samouvjerene jer se previše opterećuju. To pretjerano opterećivanje je čest razlog za nezadovoljstvo u spolnosti i posljedično izvor mnogih frustracija.


Opterećenost izgledom
Žene se ponekad previše opterećuju vlastitim izgledom. Težimo tome da smo uređene, privlačne, da se sviđamo- također ili još posebno u spolnosti. U tome naravno nema ništa loše - ako nam previše ne zakoplicira život.


Ponekad moramo pustiti kosu i prepustiti se. Ništa neuobičajeno ako mu se vaše grudi ne čine savršenima. Najvjerojatnije bi mogao imati neki komentar na vašu frizuru ili bedra, ali to nije važno. Važno je da vas prihvaća sa svim vašim nepravilnostima. Ako ste s njim u krevetu, to je vjerojatno s razlogom. Tamo ste jer vas tamo želi.


Kada se prestanete opterećivati vašim izgledom, lakše ćete se opustiti. Takva spolnost biti će jednostavnija, neposrednija....


Opterećivanje izvedbom
Osim izgledom, žena se svakako želi iskazati i sposobnostima. Žene moraju baš ovladati svime. Vrlo je moguće da ga je neka zadovoljila bolje nego vi. Možda ima užu vaginu i ne prosvjeduje protiv analnog seksa. Ali on je ipak u krevetu s vama, želi vas i to je ono što je najbitnije.


Samouvjereni nastup naravno ne znači da se ponašate kao glumice u porno filmovima. Dovoljno je da budete opušteni i da prihvaćate spolnost kao nešto ugodno, a ne kao nastup.

IntimateMedicine


Komentari (0) - Isprintaj - #

Trudnice i alkohol

ponedjeljak, 11.05.2009. 09:30
Trudnoća i alkohol vam ne idu zajedno? Na žalost, čak trećina australskih trudnica pije...(IntimateMedicine)

Telefonsko istraživanje provedeno na 1103 Australijanke stare između 18 i 45 godina pokazalo je da je njih čak 34% tijekom trudnoće pilo alkoholna pića, dok ih je čak 34% izjavilo da će piti tijekom planiranja trudnoće i tijekom same trudnoće.

I to usprkos tome što znaju koliko je alkohol štetan za plod.

Pedijatrica, Elizabeth Elliott naglašava da prekomjerno uživanje alkohola tijekom ranog stadija trudnoće kod nerođenog djeteta može bitno povećati broj malformacija, dok pijenje tijekom posljednjih mjeseci trudnoće bitno utječe na djetetov mozak: "Žene moraju biti svjesne toga da pijančevanje tijekom trudnoće djetetu pruža najlošije rezultate."

Razina alkohola u majčinoj krvi i onoj djeteta jednaka je. Pri tome majka ima već razvijen imunološki sustav, dok ga dijete nema jer se tek razvija.

Elizabeth Elliott je još dodala da je polovica trudnoća neplanirana, a kako većina žena ne zna da je u drugom stanju, i dalje pijančuje bez zadrške.

U Australiji je nažalost tako da se nitko ne osvrće za pijanom trudnicom, dok se u SAD-u često dogodi da ljudi, videći trudnicu kako pije, pristupe i kažu joj neka prestane s pićem.

IntimateMedicine


Komentari (0) - Isprintaj - #

Koje "pasmine" je vaša partnerica?

nedjelja, 10.05.2009. 10:08
IntimateMedicine:Nikako nemojte propustiti kako je Michael Powell zločesto razvrstao ženske karaktere u odnosu na pseće pasmine. Sigurno će se i muškarci i žene od srca nasmijati!




Michael Powell je razvrstao ženske karaktere tako da je njihove karakteristike projicirao na plemenite pseće pasmine. Sigurno će vas nasmijati, pa vas pozivamo da pročitate.


Što je takozvano »minimalno uzdržavanje«?


Minimalno uzdržavanje treba svaka žena. Osim toga, to je osoba koja poštuje vaša tri najvažnija izvora: vrijeme, novac i osjećaje. Ako zahtijeva velike porcije čega god od ovo troje, možda zahtijeva uzdržavanje više nego što vrijedi. Powell kaže da se takve žene rađaju, a ne može ih se stvoriti. Ako na primjer ne voli kupovine i uživa u romantičnim šetnjama po obali ili je budistica (uživa sama sa sobom, negira materijalne vrijednosti i prilično je skulirana). Ali na svijetu i nema toliko puno dobrih budističkih koka.



Svoje razmišljanje je sažeo u sljedeće kategorije u nadi da biste i vi svoju ženku mogli uvrstiti u jednu od njih. Sasvim je moguće da ste izuzetak i da sve ovo doživljavate potpuno drugačije. U principu, riječ se o razlikovanju onih koje zahtjevaju minimalno uzdržavanje (MU), i onih koje su zahtjevnije (ZU).



1. Pudlica (ZU): većinu vremena provodi kod frizera, a manikirka dolazi kod nje kući. Ima toliko cipela da ju i Victoria Beckham zove za savjet. Sve njene četiri kreditne kartice su vaše.


2. Dalmatinka (ZU): nervozna i vrlo napeta, iskaljuje se na vama kako bi samoj sebi digla samosvjest. Vidi vas kao svog zaštitnika i cijelo vrijeme ju morate držati pod staklenim zvonom. Njena krhka ženstvenost vas je na početku privukla, a sada blijedi.


3. Irski terijer (ZU): kada jednom zagrize, ne pušta. Sada ste samo njezini i ako samo pogledate drugu ženu, njena ljubomora će vam promijeniti život u pakao. Veza sa terijerom je bolno iskustvo koje će obulježiti cijeli vaš život.


4. Labrador (MU): uvijek ti dođe u pomoć i u kriznim trenucima se uvijek na nju možete osloniti. Potajno se možda žali prijateljicama da ste vi ti koji su zahtjevni za uzdržavanje, zato nemojte biti preovisni o njoj pri rješavanju svojih problema.


5. Njemački ovčar (MU): odlučna i samosvjesna; zna što hoće. Ipak, potrebno vam je puno energije i karizme, da biste je slijedili. A uz to je dovoljno odlučna da bilo kada potraži novi izvor za zadovoljavanje svojih prehrambenih i intelektualnih potreba.

Sve o spolnosti na IntimateMedicine

Komentari (0) - Isprintaj - #

Plusevi i minusi malih i velikih penisa!

subota, 09.05.2009. 09:00
IntimateMedicine:I veliki penisi imaju loše strane kao što i maleni imaju prednosti. Kakve? Nikako ne propustite!



Malen penis

Prednosti:

- Uvijek trlja G točku.

- Ako je prislonjen uz tvoju vaginu, njegov kraj stimulira klitoris.

- Možeš ga trljati preko traperica a da ne ostanete primjećeni u okolini.

- Možeš ga staviticijelog u usta, a da se pritom ne ugušiš.

- Lakše ga je izdrkati – dovoljna je jedna ruka.

- Kada ga držiš dok je u erekciji, osjećaš se moćno.

- kod analnog seksa osjećaj je jedinstven.



Mane:

- Ponekad te ne ispunjava.

- Ne pritišće vrat maternice.

- Ponekad dok je u tebi, ne osjećaš ga.

- Ponekad čak i kada je tvrd, ne vidiš ga preko traperica.

- Ako pri stimulaciji umjesto ruke upotrebljavaš samo prste - to može biti frustrirajuće.

- Seksati se stojeći je obično teško.



Veliki penis


Prednosti:

- Ispuni te

- Pritišće vrat maternice i stimulira maternicu.

- Tijekom penetracije povlači stidne usne i tako neposredno stimulira klitoris.

- Tvrd u trapericama izgleda fantastično.

- pruža ti duboke orgazme.

- Kada ga držiš, osjećaš se poput djevojčice.

- Može doseći svaki položaj, svaki kut i svaku dubinu.

- Prestraši i uzbudi te.

Mane:

- Može boljeti i ograničavati

- Stalan pritisak na vrat maternice može boljeti i ne biti ugodan.

- Može presnažno trljati stidne usne i uzrokovati ranice.

- Pod odjećom je teško prikriti erekciju.

- Promaši G točku.

- Za stimulaciju rukom se treba puno više potruditi i ne možeš ga cijelog staviti u usta.

- Nisu svi položaji udobni.

- Zaboravi na analni seks: nije moguće staviti ga unutra.


Tako dakle. Još jedna lekcija više o veličini penisa, ovaj put za žene koje fantaziraju o lokalnim, intimnim anakondama i za one koje osim kozmetičkih pomagala u svojim torbicama nose i povećalo. Bez brige. Svaki penis naime ima svoju osobnost. Bez obzira na stanje erekcije.

IntimateMedicine
Komentari (0) - Isprintaj - #

Kako zaštititi erotske fotografije?

četvrtak, 07.05.2009. 10:09
(IntimateMedicine)
Recimo da imate djecu i da biste pred njima željeli sakriti za njih neprilične slike. Ili ne želite da ih vide roditelji. Najvažnije je da na računalu imate odvojene domene i jedine administratorske ovlasti. Slike pohranite u folder nekog opskurnog imena, recimo: System file, podfolder Data, podfolder Cashe. Takve i njima slične riječi nešto znače samo kompjuterašima, a kod svih ostalih izazivaju otpor i nerazumijevanje. Pri tome zvuče toliko važno da nitko po nečem takvom ne želi čeprkati. Druga se važna tajna skriva u zastavici (flag) koja označava tip datoteke. Slike obično imaju oznake koje govore o tome u kojem su formatu pohranjene: jpg, gif, btmap, a filmovi mpeg, avi... operativni ih sustav po tome prepoznaje i dodjeljuje im sličice, ikone, i ako kliknete mišem na neku od njih pokrenut ćete određeni program za njeno otvaranje. Međutim, u zastavici ju možete izbrisat ili zamijeniti nekim drugim tekstom. Recimo, umjesto :jpg upišete txt . Računalo će vas upozoriti da mijenjate zastavu (flag) i da to nije dobro, ali vi jednostavno ignorirajte takvo upozorenje. Ako netko nađe takvu datoteku i pokaže interes za njeno otvaranje, ništa neće postići jednostavnim dvostrukim klikom na ikonicu. Činjenica je da ni vi to nećete moći, bez pokretanja programa za gledanje i uređivanje slika s kojim ćete onda otvoriti takve datoteke.

Slijedeća je mogućnost pohrana slika u arhivu. To možete učiniti koristeći razne programa, a jedan od najuobičajenijih je Winrar. On će slike komprimirati i smjestiti u jednu jedinu datoteku, koja će na svojem kraju imati oznaku .rar. takvu datoteku možete zaštititi geslom (password) što će, u biti, svim nepozvanima onemogućiti pregledavanje datoteke. Cijela priča ima dvije loše strane. Prvo, da biste pogledali slike prvo ih morate raspakirati, jer u rar su formatu negledljive, a drugo je činjenica da jednom komprimirane slike više nikada nećete moći u potpunosti vratiti u izvornu kvalitetu. Činit će vam se da jeste, ali to nije tako.

IntimateMedicine



Komentari (3) - Isprintaj - #

Ne čekajte na orgazam

srijeda, 06.05.2009. 10:15
Komentari (0) - Isprintaj - #

Poljubac je najintimnjiji element seksa

utorak, 05.05.2009. 10:11
Poljubac je puno više od «razmjenjivanja slline». Ne propustite...(IntimateMedicine)


Budući da se svi ljubimo, svi smo također i razmišljali o tome, što se tijekom poljupca događa s našim tijelom. Poljubac između ostalog možemo opisati i kao uzbuđivanje požude. Na tijelo djeluje očaravajuće, slasno, a u malim dozama i ljekovito. Poljubac je čin spokojne intimnosti te nerijetko u ljudima probudi erotsku komponentu. Dužina poljupca ima u svakom slučaju bitnu ulogu: može biti kratak, hladan, miran i djelovati svježe, a s druge strane dug i vruć, slinav i ponekad mljackav.


Različiti poljupci vode do različitih posljedica. Ako je vrlo romantičan, vodi do svaki puta veće količine sline i uzbuđuje emotivnu raspršenost te rasplamsa strast, s ovakvim poljupcem osobu doslovno proždirete te joj /mu teško dopuštate disati. Ako takve strasti više nema, onda je vrijeme za unutarnji monolog, odnosno planiranje ponovnog buđenja požude. Zašto nije pametno zanemariti značenje poljupca. Prvo da skrenem malo s puta kako bih jednostavnije objsnio tu gestu. Žene koje se bave prostitucijom slažu se da s time kada “prodaju” svoja tijela nemaju potpunog osjećaja predavanja intimnosti, i to zato što sa svojim strankama ne razmjenjuju poljupce! Točno ste pročitali: poljubac predstavlja najintimniji element seksa, a seks kao čin ima u usporedbi s njime sporednu ulogu. Ljubljenje je elementarni proces kada ljubav između dvoje ljudi komunicira na specifičan način- usnicama, što snažno utječe na kvalitetu vašeg odnosa.


Poljubac je tajna koja se tiče ustiju druge osobe, ne da bi se pri tome zakinuli slušni organi. Poljupci su prenosioci prekrasnih poruka ljubavi i miline. Iako se u osnovi radi samo o fizičkom kontaktu, taj kontakt sa sobom prenosi vašem partner više značenja. Uz to, javi se pitanje o interpretaciji istog, ako poljubac postane odsutan. Ne djelite ga više. I da, poljubac je također nevidljiva nit koja ljubavi omogućava da se izrazi na neverbalan način. Dišite usredotočeno i smireno, postanite usredotočeni na promjenu koja se događa u vašem tijelu. Ni približno ne djelimo mišljenje da je poljubac nužno predigra. To je samostalni akt na koji se često zaboravlja.


Komentari (1) - Isprintaj - #

Kako do dobrog zdravlja pomoću spolnosti?

ponedjeljak, 04.05.2009. 09:01
IntimateMedicine: Dobro zdravlje si možemo osigurati pomoću opuštajuće spolnosti, a do nje vodi realistički pogled na spolnost. Loš seks jamče pokušaji imitiranja porno filmova, tradicionalni pogledi na mehanički seks bez želje za istraživanjem, nepoznavanje i nerazumijevanje naše spolnosti.
To znači da ćete morati promijeniti neka uvjerenja: da su muškarci uvijek spremni na seks, da je veliki penis u spolnosti neophodan, da su muške erekcije bez izuzetka izuzetno tvrde, da je velika količina sperme pokazatelj da je muškarac pravi mačo, da je pravilna tehnika umetanja izuzetno velikog penisa dovoljna da ženu odvede do zvijezda, a orgazam nije ništa ako nije vatrometan.
Istina je da su i neki muškarci pod stresom ili depresivni, što znači da im nije uvijek do seksa, većina muškaraca ima prosječno veliki penis, što je upravo po mjeri za prosječno duboku žensku vaginu, muškarci u prosjeku po jednoj ejakulaciji proizvedu približno jednu čajnu žličicu sperme, a niti to kako daleko štrcne ne poboljšava spolni odnos niti ne govori o kvaliteti sperme ili muškosti muškarca. Nije potrebno realizirati svaki savjet što ga dobijete. Seks može i štetiti vašem zdravlju ako ga shvaćate preozbiljno.
Komentari (0) - Isprintaj - #

Kako zadržati usku vaginu?

nedjelja, 03.05.2009. 10:00
IntimateMedicine: Za vas su izabrali nekoliko učinkovitih načina očuvanja čvrstih vaginalnih mišića.


Kegelove vježbe
To su vježbe za vaginalne mišiće nazvane po dr. Arnoldu Kegelu koji ih je prvi deklarirao kao preporučljivu praksu za žene i njihove rodnice. Svaka žena ih može naučiti te su neprimjetne čak i kada ih izvodite u javnosti. Naučite ih na jedini i jednostavan način, i to prilikom uriniranja. Da naučite izolirati prave mišiće, probajte mlaz tokom uriniranja nekoliko puta zaustaviti i zadržati prije nego ga ponovno ispustite. Kada to usavršite, vježbu možete izvoditi i “na suhom”. Recimo sada dok sjedite pred kompjutorom. Probajte stisnuti mišiće kao da bi zaustavljale urin te ih ponovno opustite. To napravite deset ili dvadeset puta barem pet puta dnevno. Preporučljiva mjera za dr. Kegela bilo je 200 grčenja na dan. Tempo i način izvođenja vježbi možete si odrediti same.


Varijacije Kegelovih vježbi
Opisali smo vam osnovne vježbe dr. Kegela, a uz njih se možete posvetiti i različitim varijacijama. Na primjer, vaginalne mišiče možete polako i postepeno grčiti, a kada dosežete najveću moguću napetost, polako ih počnite opuštati. To ponovite barem nekoliko puta.

Drugi način je zadržavanje napetih mišića nekoliko sekundi. Vaginalne mišiće napnete, zadržite ih napete barem pet sekundi te ih opustite. Kao što je još prije navedeno, Kegelove vježbe možete izvoditi i u javnosti, dok gledate televiziju, tijekom razgovora s prijateljicom na kavi, dok sjedite na poslu ili par minuta prije spavanja.


Erotske kuglice

Cilj erotskih kuglica nije samo seksualno uzbuđivanje i nadraživanje. Njihov cilj je i održavanje aktivnosti vaginalnih mišića. I to erotsko pomagalo može pripomoči jačanju mišića i to tako da si kuglice stavite u vaginu te opušteno legnete na krevet. Trakicu uhvatite s prstima te je blago trzate, a vaša vagina neka ne dozvoli tim kuglicama izaći van. Mogli bi reći da to izgleda kao nekakva igra vučenja konopa, samo umjesto natjecatelja koji vuku uže, u borbi su samo vaginalni mišići i vaša ruka. S erotskim kuglicama se možete neko vrijeme i slobodno prešetavati po stanu. Dok budete odrađivale svakodnevne zadaće, vaša vagina će vježbati. Ako vas tijekom toga iznenadi koji orgazam, još bolje.


Tjelovježba vagine za vrijeme seksa
Sada kada vaginalne mišiće znate napinjati i opuštati, možete se zabavljati i tijekom seksa. Vaš partner će na penisu osjetiti ugodne erotske pritiske, a vi ćete još intenzivnije osjetiti njegov penis. Osjećaj da mu zatvarate put, a on u vas divlje penetrira, dodatno će vas uzbuđivati, ne samo s fizičkog aspekta, već i s psihičkog, jer ćete dobiti osjećaj da vas netko barbarski krade. Ako vježbe izvedete nakon orgazma dok još uvijek počiva u vama, ugodno ćete ga poškakljati.


Krema za učvrščavanje vaginalnih mišića
Kozmetika je našla novi način koji zahtjeva manje truda. Na tržištu je puno krema koje obećavaju užu vaginu i uvjeravaju vas da su izrađene samo od prirodnih trava. Svakako se o upotrebi kozmetičkih sredstava savjetujte s vašim ginekologom i ne nasjedajte na jeftine proizvode, jer može biti neugodnih posljedica.


Komentari (1) - Isprintaj - #

Više iskustva podrazumijeva boljeg ljubavnika

subota, 02.05.2009. 10:00
IntimateMedicine
Svatko tko je spavao s mnogo osoba, rado će se time pohvaliti, ako ne drugdje a ono u svom društvu. To je nekadašnji svojevrsni statusni simbol. Time govori da je poželjan, vruć, zanimljiv, privlačan i iskusan. Svatko će u krevetu od tebe očekivati nešto posebno. Naravno, ako si muškarac. Za ženu se hvaljenje nečim takvim baš ne smatra posebno statusnim. Ma dobro, također se stječe status, ali ne baš poželjan. Međutim, više iskustava ne znači uvijek da je netko dobar ljubavnik, kao što i više partnera ne znači da je žena kurva. Svi poznamo lokalne jebače, koji su u svojoj 23. godini na vrhuncu snage, i u koje su zaljubljene sve cure od 16 do 18 godina u okolici, a oni ih povaljuju kao za okladu. Tvrdim da se dobar ljubavnik postaje samo posvećivanjem i istraživanjem spolnosti, a ne mijenjanjem kratkotrajnih partnera. Jer u tom ćeš slučaju nešto naučiti sasvim slučajno, ako uopće išta naučiš. Uz to takvi se muškarci seksaju zbog zadovoljavanja svog ega, a za njen ih užitak nije previše briga. Čovjek stječe iskustvo samo kad u neku djelatnost ulaže trud i prodre u njenu dubinu. Seks je delikatna igra dvaju tijela i duhova. U tome su dobri samo gurmani koji ne žure i istražuju njegove dubine. Naravno, postoje i prirodni talenti, ali oni su rijetki.

IntimateMedicine
Komentari (0) - Isprintaj - #

Kuda i car ide pješke

petak, 01.05.2009. 10:11
IntimateMedicine: Kratka povijest zapadne civilizacije i njene higiene.

Toaletni prostori, što se s njima susrećemo tijekom dana i komuniciramo bilo s nelagodom bilo s podsmjehom, s današnjeg se stajališta čine sami po sebi razumljivima. Kada nas pritisne, odemo i ispraznimo mjehur ili crijeva i povučemo vodu. No u povijesnom kontekstu stvari nisu tako jednostavne, piše Julie L. Horan, autorica knjige Sitting Pretty – An Uninhibited History of the Toilet, koja upozorava da povijest civilizacije nije započela u zoru prve pisane riječi nego s prvim uređenim šekretom, pri čemu zapadna civilizacija jako zaostaje. Prvi približno slični privatni prostori s točno određenom namjenom su se naime pojavili u Mezopotamiji čak 3000 godina prije Krista.

Stari Egipčani i Grci na tom području nisu donijeli spomena vrijedna poboljšanja, tek su Etruščani na teritoriju današnje Italije u sedmom stoljeću prije Krista utvrdili da pospremanje nakon obavljanja potrebe kod čovjeka spada u prioritetne zadatke civiliziranog društva. Pod vladavinom kralja Tarkvinija Superbusa tako je nastao jedan od najsavršenijih kanalizacijskih sistema antičkog razdoblja. Okej, Rimljani su poznavali zahode, no priuštiti su si ih mogli samo imućni slojevi, a plebsu su bile na raspolaganju latrine, oslikane likovima božanstava (što je trebalo rastjerivati potencijalna mazala) i opremljene sa spužvami za brisanje riti, za kojima bi obično posegnulo više korisnika za redom. Jedan gladijator germanskog roda koji nije htio da ga u Koloseumu rastrgaju zvijeri, navodno je pomoću jedne od takvih spužvi učinio samoubojstvo. Zagurao si ju je u grlo i zagušio se.

Do srednjeg vijeka i još duže zatim se uglavnom sralo po ulicama, kuda se slijevao i drek iz provizornih zahoda gradske gospode, a od tamo bi ga kiša otplahnula u obližnju rijeku, ako bi je Bog dao, ili bi ga po potrebi pobacali preko gradskih zidina. S masovnom upotrebom noćnih posuda stanje se do sredine 19. stoletja nije baš puno popravilo, jer su vrli građani sadržaj po brzom postupku praznili jednostavno kroz prozor i pri tome kao upozorenje prolaznicima vikali (ili također i ne): »Gardez l'eau!« (Pažnja, voda!), što je dalje mutiralo u loo, engleski slengovski izraz za šekret, a to u oznaku 00, što je dobro poznajemo i u našim krajevima. WC, engleska kratica za water closet odnosno zahod s vodenim ispiranjem, ušla je u upotrebu tek krajem 19. stoljeća, s inovacijama Georgea Jenningsa, Thomasa Twyforda i Thomasa Crapperja, »triju mušketira zahodskog dizajna«, koji su dali konačni izgled suvremenim zahodima, zahodskoj školjki i kotliču na potezanje, pomoću koga diskretno in učinkovito otplavljujemo smrdljivu hrpicu. Da su se mušketiri dobro iskazali, svjedoči i činjenica da je prezime posljednjeg, dakle crapper, u engleskom jeziku postao u govoru nižih slojeva sinonim za zahod.

Max Modic za IntimateMedicine
Komentari (1) - Isprintaj - #

Upoznajte Sexation.info

Ovo je službeni blog Intimatemedicine Hrvatska, jedinstvenog znanstvenog portala o spolnosti. Uđite u svijet, u kome vas čekaju savjeti priznatih stručnjaka, svježe videoreportaže, smioni forumi bez dlake na jeziku, najaktualnije novosti o spolnosti i seksi savjeti, koji će uzdrmati vaš spolni život.