Talijanska nogometna liga - Serie A

11.09.2007., utorak

Počelo je!

Nakon uglavnom nezanimljive protekle sezone najjače nogometne lige na svijetu, koja je protekla u potpunoj dominaciji milanskog Intera, počela je nova sezona od koje se (s pravom) mnogo očekuje.
Prva utakmica ostvarila je očekivanja i, nadamo se, navijestila što nas očekuje u ovoj sezoni. Lazio i Torino odigrali su bespoštednu utakmicu u kojoj je unatoč boljoj i odlučnijoj igri Lazija Torino ipak izvukao 2:2. Aktualni prvak Inter nije ničim impresionirao (dobro, Ibrahimović je ipak priča za sebe) u uvodu protiv Udinesea, što je i dijelom opravdano zbog činjenice da su gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje (Julio Cesar isključen). Povratnik u Serie A – Juventus naizgled se lako, rezultatom 5:1, obračunao s Kneževićevim Livornom, no utakmica je riješena tek 20ak minuta prije kraja drugim pogotkom Juvea koji je postignut nakon u najmanju ruku sumnjivog penala. Milan i Roma bili su vrlo uvjerljivi, pogotovo Roma koja je odigrala impresivnu utakmicu protiv jakog Palerma. Svojom prvom utakmicom Roma je potvrdila da je jedan od glavnih kandidata za osvajanje ovogodišnjeg sccudetta. Kupnjom Juana, Cicinha i Giulya Roma je, izgleda riješila svoj problem "kratke" klupe. Vezni red u sastavu De Rossi, Aquilani, Taddei, Totti i Giuly sa Vučinićem u napadu izgleda uistinu fantastično, o čemu dovoljno govori podatak o 1118 dodavanja od čega 978 točnih (87%) u prve dvije utakmice prvenstva što ih svrstava na sam vrh lige u tom statističkom segmentu, a blizu im je samo Milan (1072 / 918 / 86%). Statistika ne laže, Roma i Milan igrali su najljepše u prva dva kola. I dok su Rimljani lijepu igru okrunili i sa maksimalnih 6 bodova, Milan je ipak izgubio dva u remiu sa Fiorentinom, ali vjerujem kako bi i iz te utakmice odnijeli puni plijen da samo tri dana prije nisu odigrali tešku utakmicu sa Sevillom u Superkupu. Nakon odličnog prvog poluvremena Milanezi su u drugom dijelu vidljivo pali, te na kraju mogu biti zadovoljni što Mutu i društvo nisu uzeli sva tri boda (Kuzmanović pri kraju pogodio stativu).Na vrhu ljestvice Romi društvo pravi Juventus, koji je u drugom kolu u triler utakmici pobijedio Cagliari pogotkom Chiellinija za 3:2 u 90. minuti nakon što se Cagliari dva puta vraćao pogocima Foggie iz 11-eraca. Utakmica je to u kojoj se vidjelo da je "stara dama" sačuvala svoj snažni karakter i u drugoj ligi, jer je unatoč dominaciji tijekom većine utakmice Cagliari na kraju ostao bez bodova, velike zasluge idu i sjajnom Buffonu. U Seria A napokon se vratio i Napoli i nakon razočaravajućeg starta protiv već spomenutog Cagliarija u drugom kolu "stradao" je Udinese s pet komada u mreži. U toj se utakmici posebno istakao mladi Argentinac Lavezzi (2 asistencije i pogodak), koji si je time na leđa natovario i neizbježne usporedbe sa Diegom Maradonom, no on ih kategorički odbacuje.
U momčadi 1. i 2. kola su Buffon (podsjetio nas je na svoje najbolje dane), Maicon (činjenica da natjerao Mancinija da prebaci J. Zanettija u vezni red, a u brazilskoj reprezentaciji ima prednost pred Cicinhom i Dani Alvesom dovoljno govori sama za sebe, dobio je malu prednost pred Oddom iz Milana), Campagnaro (dodatno učvrstio snažnu Sampdorijinu obranu, sa 13 oduzetih lopti na vrhu je Serie A), Mexes (pokazuje da bi Chivuov odlazak mogao biti bezbolniji nego što se mislilo, u paru s Panuccijem i Donijem na vratima uspio je sačuvati mrežu netaknutom u prvih 180 minuta), Jankulovski (čvrst nazad agilan naprijed, jako dobar na ovoj poziciji bio je i Romin Tonetto), Foggia (igrač Lazija na posudbi u Cagliariju. Nezaustavljiv u prva dva kola nakon kojih je izborio i Donadonijev poziv u najbolju talijansku vrstu. Uz Donadonija zamijetio ga je i Rafa Benitez koji ga ove zime želi vidjeti u Redsima), Totti (teško je izabrati nekog iz fantastične petorke iz veznog reda, ali izbor je na kraju pao na kapetana koji opet igra kao u najboljim danima, isto se tako na ovoj poziciji mogao naći i De Rossi), Aquilani (još jedan od onih koji dolaze, uz njega, Foggiu, Rosinu, Montoliva talijani ne moraju brinuti za budućnost svog veznog reda), Rosina (Rosinaldo, kako su ga prozvali novinari, ove sezone pokazuje svu raskoš svog talenta, a sjajnu igru okrunio je i s dva pogotka), Ibrahimović (na njega ne treba trošiti riječi, i kad ne zabija zbog njega se dolazi na teren, jedna prekrasna asistencija, dva pogotka i pregršt poteza koji su svojstveni samo njemu osiguralo mu je poziciju u ovoj momčadi), Trezeguet (prvi strijelac prvenstva sa 4 pogotka. Ne igra lijepo kao Ibrahimović, ali svoj posao obavlja perfektno). Još vrijedi istaknuti i kandidate koji su "korak do najboljih 11": Doni (Roma), Pirlo (Milan), Ledesma (Lazio), Cigarini (Parma), Miccoli (Palermo), Lavezzi (Napoli), Belucci (Sampdoria)

Grafički prikaz:

Image and video hosting by TinyPic


Hrvati u Serie A:

Image and video hosting by TinyPic

Osim Daria Šimića svi naši predstavnici imaju vrlo dobar tretman i minutažu u svom klubu, Budan je propustio jednu utakmicu zbog ozlijede. Velika borba za prvi sastav očekuje Bjelanovića, jer morat će se dosta potruditi da se nametne u društvu Recobe, Ventole i Di Michelea.

- 02:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Talijanska nogometna liga

Vi ste . posjetitelj bloga