Uljana rotkva list - Varaždin

nedjelja , 03.02.2019.

Pregled Dokumenata| Broj 14/15










Dating Site: Uljana rotkva list






Skoro sve sorte šećerne repe i neke od sorti stočne repe su hibridi i stoga postoji potreba za izolacijom od izvora neželjenog polena. Broj i vrijeme službenih nadzora Na sjemenskim usjevima povrća obavljaju se dva nadzora.



uljana rotkva list

U tom slučaju odstranjivanje biljaka koje odstupaju za jednu ili nekoliko karakteristika mora se napraviti prije nego što se počne širiti polen. Sve nepodudarnosti između podataka koje je naveo podnosilac zahtjeva i podataka na oznaci treba zabilježiti u Obrascu zapisnika o službenom nadzoru. Postotak hibridnosti će se procijeniti u skladu sa važećim međunarodnim standardima, u onoj mjeri u kojoj takve metode postoje. Uslovi za službeni nadzor sjemenskih usjeva 1 Sjeme poljoprivrednog bilja iz člana 1.



uljana rotkva list

Uljana Rotkva - Uz prijavu je potrebno dostaviti dokumenta kojima se dokazuje sortna pripadnost sjemena korištenog za sjetvu sjemenskog usjeva. Identifikacioni broj usjeva je povjerljiv za podnosioca zahtjeva i ukoliko ga je potrebno provjeriti, to se mora učiniti putem podnosioca zahtjeva.



uljana rotkva list



MOĆNE ROTKVICE: Izvrsne za srce, bubrege, jetru, mršavljenje i štite vas od raka
Dodatni zahtjevi za kontrolu proizvodnje hibrida u pogledu sortne čistoće 1 Kada se vrši kontrola usjeva za proizvodnju hibrida, prije provjere sortne čistoće muških i ženskih komponenti, ovlašten osoba mora biti sigurna da nije došlo do slučajnog miješanja dva reda komponenti. Službeni nadzor 1 Službenim nadzorom sjemenskih usjeva treba da se utvrdi porijeklo i identitet usjeva, te da se ocjeni pogodnost usjeva za proizvodnju sjemena, primjenom kriterija propisanih u pravilnicima o stavljanju u promet sjemena poljoprivrednog bilja u BiH kao i ovim Pravilnikom. Identifikacioni broj usjeva je povjerljiv za podnosioca zahtjeva i ukoliko ga je potrebno provjeriti, to se mora učiniti putem podnosioca zahtjeva. Ikarus je idealana sorta uljane rotkve za zelenu gnojidbu i iskazuje se kroz veoma visoku apsorpciju dušika. Ovo se upisuje u Obrazac zapisnika o službenom nadzoru usjeva i upoređuje sa odgovarajućim standardom. Na obuci će se usvojiti znanja i tehnike opisane u Dijelu drugom ovog Pravilnika koje će biti verificirane od strane Organa za potvrđivanje. Veličina, broj i raspored dijelova parcele koju treba pregledati da bi se ustanovilo da li ispunjavaju odredbe ovog Pravilnika određuje se propisanim metodama. Prostorne izolacije za sjemenske usjeve 1 Za stočni grašak ne postoje zahtjevi za izolacijom jer se on samooprašuje, ali granice usjeva moraju biti lako prepoznatljive. Tokom lociranja oznake za svaku zasijanu partiju sjemena na polju, ovlaštena osoba mora provjeriti i uporediti referentni broj partije sjemena sa podacima koje je naveo podnosilac zahtjeva. Uslovi za službeni nadzor sjemenskih usjeva 1 Sjeme poljoprivrednog bilja iz člana 1. Redovi muški sterilnog ženskog roditelja su obično širi od redova oprašivača i moraju biti jasno definirani između muške i ženske komponente.

[Hookup update|Asian dating zone|Free dating sites lancaster pa]






Oznake: pregled, dokumenata, broj, 14/15

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.