Nekoliko cool slika





sada nekoliko slika
o nesretnoj ljubavi
možda se i vi nađete u njima






Image Hosted by ImageShack.us













< svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


…CoMeNtS…yEs/No

design by: …zAlJuBlJeNa…

kostur by × BloG MasteR ×

Opis bloga

sašta po malo
ALI OBAVEZNO OSTAVLJATI PUNO KOMENTARA


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us


NEŠTO O MENI:
IME: Ines
PREZIME: To je tajna
GOD: 15
RAZRED: 1.c
INES VOLI: puno toga
INES NE VOLI: laž, ogovaranje, umišljene osobe
i sve vezano uz to
NAJ FILMOVI: Titanic, Step up, Čokolada,
High school musical ....
SLUŠAM: gotovo sve
KLUB: DINAMO thumbup

Linkovi


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr


Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

petak, 16.05.2008.

ma tko ne voli čokoladu

Ne kaže se slučajno da je čokolada hrana bogova,njena povijest je jako duga, a počnemo li po njoj malo kopati prije ili kasnije naići ćemo na Maje. Nije ni čudno da upravo taj misteriozni narod krije tajnu ovog opijajućeg izvora okusa. Plodove kakaovog stabla prvi su naučili pretočiti u ukusni napitak, zvali su ga čokolatl. Činili su to tako da su sa vodom, sojom, vanijlijom i (pravi ljubitelji čokolade već znaju -) čilijem kuhali mljeveni kakaovac i dobivali gustu smjesu koja je nama danas poznata kao vruća čokolada. Koliko su cijenili čokoladu govori dovoljno činjenica da je korištena kao sredstvo plaćanja. Maje su povukli odličan poslovni potez kad su je prodali Aztecima. U vrijeme kad je Kolumbo donio vijest o čokoladi i kakau u Europu tijekom 15. stoljeća, Azteci su pili čokolatl stotinama godina. Ipak, Europljani su čari čokolade doživjeli tek nakon 1528. kad ju je Don Cortes donio kakao i opremu za pravljenje čokolade u Španjolsku.Tako je nastao i novi recept za pravljenje vruće čokolade kada su Španjolci izostavili su čili papriku i dodali cimet i šećer. Ovo je uskoro postalo pomodno piće Španjolskog dvora. Ovaj je iznimni užitak dugo vremena ostao samo povlastica visokog staleža jer je zbog nedostka kakaa recept za čokoladu nekoliko stoljeća ostao tajnom. Pet najskupljih čokolada na svijetu
Poslije dijamanata, čokolada je najbolji prijatelj svake žene. Možda će vam se učiniti da je riječ o "jeftinom prijateljstvu", ali niste upravu. Vrhunska čokolada koju prave vrhunski čokoladeri sa vrhunskim sastojcima ima i cijenu koja ide uz sve to. Ove čokolade možda nisu skupe kao dijamanti, ali nisu ni vječne. Isplate li se, procijenite sami.
Chocopologie

Čokoladna slastica je najskuplja na svijetu. Pravi je kompanija Knipschildt, a pola kilograma košta 2600 dolara. Napravljena od 70 postotne Valrhona čokolade i slatke pavlake te se 24 sata namače u vaniliji i čistom ulju od tartufa. Kakao prah se dodaje ručno.

Noka

Noka pravi najbolju tamnu čokoladu zahvaljujući odabiru najboljeg kakaa sa plantaža u Venecueli, Obali Slonovače, Trinidada i Ekvadora. Sastoji se od 75% kakaa i ostalih sastojaka, poput kakao maslaca i sl. Ono što je posebno kod ove čokolade jeste da ne dodaje nikakve aditive niti aromu vanilije. Okus je 100% autentičan. Proizvodi je Noka Vintages Collection, a košta 854 dolara za pola kilograma.

Delafee

Za one koji vole da jedu zlato Delafee čokolada je pravi izbor. Umjesto da čokoladu prave sa lješnjacima ili bademima, na svaku kuglicu ručno su dodali pravo jestivo 24-karatno zlato. Od ostalih sastojaka u čokoladi ima šećera, ulja od kokosa, kakao maslaca, mlijeka u prahu i vanilije. Čokoladu prvi švicarski Delfee, a pola kilograma košta 504 dolara.

Richart

Čokolada Richart možda jeste četvrta najskuplja čokolada na svijetu, ali je napravljena od 70% Criollo kakaa iz Venecuele kojeg smatraju najkvalitetnijim kakaom za čokoladu na svijetu. Zrna kakaa su fino usitnjena tako da daju jedinstven ukus čokoladi. Richart čokoladi se dodaju najbolje vrste badema, kupina, jagoda te mnoštvo egzotičnih začina. Richart se proizvodi u Francuskoj, za 120 dolara dobit ćete pola kilograma čokolade.

Godiva G

Slavna Belgijska čokoladerija Godiva, nedavno je predstavila “G” kolekciju. Čokolade se prave od različitih sastojaka, poput smjese sa 100% kakao maslacem, tasmanijskim medom te meksičkom ljutom čokoladom. Godiva G kolekcija je najjeftinija. Košta "samo" 177 dolara za pola kilograma



| …CoMeNtS… (105) | …PrInT… | # |

četvrtak, 01.05.2008.

MALO ODMORA

nut:Kao što piše u naslovu konačno odmor. U utorak imali 5 sati, a u srijedu bio dan škole i onda još četvrtak, petak, subota, nedjelja a u ponedjeljak druga smjenanutbelj. Slijedeći tjedan i mamo vanjsko vrednovanje u utorak i četvrtakheadbang. Ja u utorak pišem biologiju, fiziku, kemiju a u četvrtak engleski. Imamo sreće što je i ove godine probno pa nam se neće gledati za upis , ali jadni oni kojima hoće. Ne kužim zašto su to uopće uveli, ako nije bilo do sada onda ne treba ni sada.Nije im dovoljno što se mučimo u školi pa su nam i ovo dali. Ako ti cijelu godinu učiš i imaš dobre ocijene i onda dođeš na taj ispit i pišeš povijest ili nešto drugo od petog razreda i ne sjećaš se toga gotov si, jer će ti to upropastit upis u školu misli meni neće jer se još ne gleda ali hoće nekome drugom i opet grozno. Pa oni nam sve samo otežavaju. MRZIM ŠKOLU!!!!!!!!nutnutnutnut



| …CoMeNtS… (87) | …PrInT… | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.