29.03.2007., četvrtak

ČARI PREDIZBORNE KAMPANJE

ČARI PREDIZBORNE KAMPANJE
Ima li što ljepše od toga? Predizborna kampanja je razdoblje koje budi nadu i potiče naša očekivanja. Ljudi su u stalnom iščekivanju dana kad će im se ostvariti neka želja ( izgraditi ulica, pokloniti čokolada, kada će dobiti posao ili izravan upis na faks), a predizborna kampanja je upravo razdoblje ostvarenja naših želja( skoro poput Božića).

Tada naši političari postaju nekako darežljivi, napune ruksake bombona, čokolade, čak ponekad i igračaka i onda kreću u pohod. Posjećuju staračke domove, domove za nezbrinutu djecu i dječje vrtiće. U tom trenutku djeci, koja veselo sišu dobivene poslastice, postaje potpuno nebitno što će ih sutra netko iz ugledne obitelji moći pregaziti bjesnim automobilom ili što će im se, kad krenu u školu, svaki tjedan nekim čudom mijenjati udžbenici. I dok se dive novom medi kojeg je donijela ona prekrasna teta ili onaj striček koje nisu uspjeli ni promotriti kako treba jer su se (teta ili striček) morali slikati i snimati (ali nema veze bit će to sutra u svim novinama), sve brige postaju nebitne.

Za vrijeme političke kampanje političari pokazuju svoje najdublje osjećaje. Ponekad čak plaču i pred kamerama tako da nam više ni Marisol nije potrebna.

U razdoblju izbornih kampanja, sve se nekako dovede ured, pa premda je reforma rasterećenja školskih udžebenika malo zakazala jer djeca još vuku na leđima gomile informacija, a zbog hnos-a oni koji ne sjede na vrhu polukruga iskrive vrat i krivo prepisuju, za vrijeme izbora i to se riješi. Ok- ako već ne možemo smanjiti debljine knjiga, smanjit ćemo kriterije. Za vrijeme izbora nije više potrebno ni učiti. Dobit ćemo potvrde, podijelit će se i stipendije- svi će se lijepo upisati u srednje škole i na fakultete.
Nećemo više odlučivati na temelju tamo nekih ocjena i kriterije pa da djeca i mladi gube oči i krive leđa. eto! Politička kampanja štiti i naše zdravlje.

Moramo priznati da se (bez ironije) u vrijeme kampanje znaju izgraditi tu i tamo po koji vrtić, urediti bolnica i slično. Zna se urediti i koja ulica, a ako neki radovi malo zastanu pa izbori prođu prije dovršenja - nema veze. U tom slučaju uvijek nam ostaju kanali ispunjeni vodom u kojima tu i tamo možemo, ako malo skrenemo pozornost s ceste po kojoj hodamo, oprati noge (i to ponekad do struka) ili očistiti gume na automobilima( kasnije ih je malo teže izvući, ali u najgorem slučaju možemo čekati iduću kampanju pa će se i za to netko pobrinuti).

I na kraju, taj predivan dan.......IZBORI! To je dan koji povezuje ljude i uvodi sklad u obitelji. Na primjer, moja baka vam živi za te izbore. Djed, kojem stalno spočitava da je nikud ne vodi i da samo karta po gostionama uhvati je tada ispod ruke i njih dvoje uređeni, s kapicama, broševima, ulaštenim cipelama, u rano jutro odlaze na biralište kako bi se susreli s još mnoštvom svojih 80ogodišnjih prijatelja i zaokruživši željeni broj (osim ako nisu zaboravili naočale pa pogriješe) odlučuju o sudbini sebe i svoje djece i unučadi koji su još mladi pa se oni moraju pobrinuti o njihovoj budućnosti. Eto toliko o tom predivnom razdoblju kampanje, a sad idem brzo čitati novine kako bi saznala što je novoga, hoće li nam tko izgraditi ulicu, hoće li koji političar posaditi cvijeće, smršavjeti ili obojiti kosu, i gdje će se danas dijeliti bomboni.

Vesna Škare Ožbolt na službenom blogu priznala da nosi samostojeće čarape
VIDJETI političara u ležernom izdanju prava je rijetkost. No, da se i tome može svjedočiti pokazala je predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt koja se na svom službenom blogu upustila u ležeran razgovor s ostalim blogerima, pa našla vremena i odgovoriti im na pokoje pitanje.
Osim političkih pitanja, Škare-Ožbolt dobila je i nekoliko provokativnih i šaljivih, na koje se nije libila odgovoriti. Na pitanje stanovitog korisnika koji se skriva pod nadimkom "Lion", a kojega je zanimalo nosi li predsjednica DC-a doista samostojeće čarape ili je to bio "marketinški trik" te predstavljaju li iste luksuz. Škare-Ožbolt nije odgovorila predstavljaju li iste luksuz, no zato je priznala da nosi samostojeće čarape. Predsjednica DC-a je, naime, nedavno u jednom listu na pitanje očekuje li nakon afere s (ne)prijavljivanjem face liftinga, još koju prijavu vezanu za njezinu imovinsku karticu, u šali odgovorila kako će od nje možda tražiti da prijavi samostojeće čarape.(index. hr)

DRŽAVA POMAŽE JADRANKA KOSOR OTVORILA DNEVNI BORAVAK
ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE U KONAVLIMA
MARIJIN DVOR za stotinu ljudi
DEVET ZAPOSLENIH U "Marijinu domu" o Konavljanima poodmakle dobi skrbit će devet zaposlenika pod vodstvom časne sestre Slavice Vicić, a polovicu osoblja činit će posebno obučene gerontodomaćice
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor u ponedjeljak je u Cavtatu otvorila dnevni boravak za starije i nemoćne osobe "Marijin dom". Riječ je o četrnaestom dnevnom boravku na teritoriju RH, projektu vrijednom 1,2 milijuna kuna, koji je zajednička investicija Ministarstva obitelji, Dubrovačko-neretvanske županije i matične Općine Konavle, te časnih sestara pripadnica Družbe sestara kćeri milosrđa TRS sv. Franje kojima je "Marijin dom" za karitativne svrhe oporučno ostavila Marija Letunić-Burlović 1918. godine. (izvor : Slobodna Dalmacija utorak, 13.2.2007.

Zagreb, 19. siječnja - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić posjetila je, u sklopu pretkampanje „od vrata do vrata”, građane u zagrebačkoj četvrti Trešnjevka-Sjever.
Građani su ponovo pokazali interes za najširi spektar tema, od uređenja kvartovskog parka, do procesa priključenja Hrvatske Europskoj uniji. Pokazalo se još jednom i da građane mahom
tište isti problemi - rješavanje stambenog pitanja, nezaposlenost ili pak neadekvatno plaćen rad.
Kampanja Vesne Pusić „od vrata do vrata” potpuna je novost u Hrvatskoj što se tiče komunikacije s biračima, a interes građana i iznimno pozitivna iskustva pokazuju koliko je važan direktan kontakt s biračima. (osobne stranice Dr. Vesne Pusić)





- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

  ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Studeni 2007 (2)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (3)
Travanj 2007 (2)
Ožujak 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

črčkarije jedne studentice