Sjetva sjemena u zatvorenome - Pravi datiranje

srijeda , 09.01.2019.










Click here: Sjetva sjemena u zatvorenome






Čaj od kadulje ako se češće pije jača cijelo tijelo, sprečava moždani ud… Da bi uveli u svoj vrt plodored prije svega važno je upoznati se sa biljnim porodicama te razvrstati povrće koje želimo saditi po skupinama i napraviti plan plodoreda. Raste po vrtovima, livadama i kamenjarima te je jedna od onih ljekovitih biljčica koja je svima lako dostupna. Što se sije, a što presađuje U svibnju možemo sijati neke kultivare endivije, radič, salatu ali samo početkom mjeseca, i to kultivare otporne na vrućinu , bijeli i crni korijen, ciklu, ledeno cvijeće, kikiriki, kukuruz, neke kupusnjače korabica, raštika, švedska repa , grah mahunar i zrnaš visoke i niske kultivare , malabarski i novozelandski špinat, maslačak, mrkvu, pepeljugu, štir, tikvenjače tikva, bundeva, dinja, lubenica, tikvica… , tušanj… Ovisno o vremenskim uvjetima, možemo sijati i grašak, no treba imati na umu da on nije ljubitelj suše i vrućine.



Sjetva sjemena u zatvorenome

Cvjetovi tušta sitni su i žute su boje, a cvjeta od lipnja do kolovoza kada je moguće sakupiti i njegovo sjeme koje se može samljeti i koristiti kao začin. Za uspješno klijanje sjemenu su potrebni zrak, voda, kvalitetan supstrat te odgovarajuća temperatura.



Sjetva sjemena u zatvorenome

- Patliđan se može uzgajati i u visokim gredicama na vrtu ili balkonu, a predivno izgleda i posađen u malo veću posudu ili vreću. Sadnja patliđana Sadnja presadnica na otvoreno odvija se u svibnju kada prođu opasnosti od mraza.



Sjetva sjemena u zatvorenome

Tlo nije potrebno tretirati ako je bilo poboljšano za predhodnu kulturu. Na laganim tlima upotrijebiti poboljšivač tla niske do srednje hranjivosti. Sjetva: najniža temperatura klijanja je 7 stupnjeva C u zatvorenome. Za presađivanje na otvoreno sijati u sjetvene kontejnere od ožujka do travnja. Za uzgoj u zatvorenome sijati od rujna do ožujka izravno u tlo ili u kontejnere. Na otvorenome sijati od travnja do kolovoza. Zalijevati za suha vremena. Počela sam brati nakon mjesec dana. U paketiću su još red Giant gorušica, tat soi kojega izađe jako malo i kai laan, kojega također izađe vrlo malo pa svakako moram sačuvati sjeme. Navodno se može sijati i cijeli sedmi mjesec, za berbu do kraja prosinca. I upravo mi se kuha s tofuom Mamaa - Pa, cijena je standardna, ne znam točno, mislim oko 5 kn. Mizuna je više nalik listovima maslačka, a Red Giant ne znam s čime bih usporedila. Piše da se jede na salatu i u jelima iz woka. Ja sam ih stavljala i u savijaču s tofuom - da je obogatim hranjivim tvarima, okus baš nije nešto od čega bi se padalo u nesvijest! Na salatu još nisam probala, ali namjeravam. Recepti se daju izguglati! Posadio sjeme nedavno, biljka ima veliki postotak klijavosti, te jako brzo izbijaju biljčice van uz dovoljno vode i sunca... Jedan dio biljaka sam već presadio u vrt nakon što su izbacile po jedan ili dva lista i što se tiče presadjivanja iako sam možda uranio sa presadjivanjem, sve su se primile i lagano napreduju... U planu je presaditi i ostatak biljaka nisam se usudio sve odjednom posaditi pa rekoh po manje da vidim kako će odreagirat.... Sad preostaje samo čekati do prve berbe pa da se konzumira na neki od načina spomenutih na ovoj temi.



Naklijavanje Graha - Sjeme d.o.o.
Dobri susjedi su grašak i grah jer obogaćuju tlo dušikom te kamilica i majčina dušica, dok su loši susjedi rajčica, paprika i krumpir. Presađivanje - pikiranje biljaka Kada biljke razviju prvi pravi par listića može se započeti sa presadnjom u zasebne posudice u kojima će imati dovoljno prostora za rast i razvoj.. Cvjetovi tušta sitni su i žute su boje, a cvjeta od lipnja do kolovoza kada je moguće sakupiti i njegovo sjeme koje se može samljeti i koristiti kao začin. U mom povrtnjaku stoga nema nikakvog otpada, jer sve recikliram i ponovno vraćam zemlji u raznim oblicima kompost, malč, zelena gnojidba , ili razne ljekovite biljke koristim za pripravu gnojnica. Održavajte umjerenu vlagu zemlje , ali nemojte previše zalijevati. Biljkama su za rast potrebne različite hranjive tvari tzv. To je uglavnom poslije 10. Patliđan plod je ljekovita biljka koja u sebi sadrži mineralne tvari kalij, fosfor, željezo, kalcij, magnezij i dr.

[Mali oglasnik split osobni odnosi|Ponuda poslova osijek|Marina viskovic visina]






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.