UMJETNIČKA REPREZENTACIJA BOLESTI KAO OTPORA DRUŠTVENOM MAINSTREAMU - Ljubica Anđelković Džambić

18 siječanj 2020

UMJETNIČKA REPREZENTACIJA BOLESTI KAO OTPORA DRUŠTVENOM MAINSTREAMU jedan je od tekstova Ljubice Anđelković Džambić, autorice koja je već puno pisala o Satanu Panonskom. Tekst je prethodno objavljen u zborniku "Između zdravlja i bolesti: pogled sa Balkana" (Beograd, 2019.).
Također, ovo je još jedan primjer "stručnog" pristupa u analizi Satana Panonskog, pročitajte svakako; skinite tekst u PDF-u na linku:


https://www.academia.edu/41523832/Umjetni%C4%8Dka_reprezentacija_bolesti_kao_otpora_dru%C5%A1tvenom_mainstreamu

Oznake: satan panonski, Ljubica Anđelković Džambić, UMJETNIČKA REPREZENTACIJA BOLESTI KAO OTPORA DRUŠT

Nova knjiga: ZVALI SU ME SATAN PANONSKI

04 siječanj 2020

NOVA KNJIGA ŠARENOG DUĆANA!s
IVICA ČULJAK - ZVALI SU ME SATAN PANONSKI


"Punk je Ivici Čuljku darovao sve: medij, jezik, identitet i priliku da otkrije vlastiti umjetnički talent. Svoj karijerni trenutak dočekao je krajem 1980-ih, kad je entuzijast Zdenko Franjić čitavu Vikovačku scenu - Satana Panonskog, Majke, Kaotične duše, Pokvarenu maštu, Nepopravljive - predstavio javnosti.
Tvrdio je da će njegov pravi život početi nakon smrti, i svakako nije nestao u mračnim labirintima kolektivne memorije, niti se njegova umjetnička i ljuska biografija rasula. Pokazalo se da je otporan na kiselinu vremena, nepodesan za pojednostavljenje i manipulaciju, sposoban živjeti svoj posthumni život u srcima onih koji su ga susreli, shvatili i zavoljeli takvog kakav je bio. Njegova bitka protiv neljudskosti, bezdušnosti, iskvarenosti i licemjerja nije zamuknula poslije smrti: i nove ga generacije odbačenih, izgubljenih, osamljenih, traumatiziranih, bolesnih i unesrećenih vide jednako nepromjenjivog, nesavitljivo, neotopivog u buntu. SATAN živi! "
( iz pogovora Nenada Rizvanovića)

Ostale naslove Šarenog dućana možete naći na: http://www.sareni-ducan.hr/
ili posjetite našu knjižaru i trgovinu u Koprivnici u ulici
Ivana Generalića 3 ( zgrada Martinovka)

dodatno na linku:
https://www.ljevak.hr/biografije-i-memoari/24043-zvali-su-me-satan-panonski.html

Oznake: ZVALI SU ME SATAN PANONSKI

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>