DORF - repriza u Splitu

30 kolovoz 2011



[/IMG]

Vesela vijest za ekipu iz Splita. Ovih dana, moći ćete pogledati u Splitu, između ostalog i dva filma o Satanu Panonskom:

1. OČI U MAGLI

Trajanje: 31'
Autori: Nino i Jadranko Pongrac(Hrvatska), 2005
Film o Zdenku Franjiću, legendarnom osnivaču nezavisne diskografske kuće Slušaj Najglasnije, o njemu govore suradnici i novinari, te sam Franjić prolazi biografski kroz detalje fascinantne karijere. Nakon njegovog 7068345047pojavljivanja diskografska industrija nije ostala ista, a bandovi kao Majke, Humpers ili Satan Panonski ostvarili
su blistave karijere. Zdenko danas vodi etiketu i nastavlja cijelu priču u svom stilu, nezaustavljivo otkriva nepoznate bisere koji čine našu underground glazbenu scenu vitalnom i uzbudljivom. U filmu su korištene brojne ekskluzivne fotografije i bootleg snimci koji do sada nisu viđeni.

2. SATAN PANONSKI

R: Milorad Milinković (Srbija)
T: 33'
P: United Media i AUNS, 1990
Jedini film snimljen za života Satana Panonskog, ujedno diplomski rad Milorada Milinkovića i uzbudljivo svjedočanstvo nastupa u Beogradu – pratimo nastup u SKC, pa gostovanje kod kultnog Fleke na Radiju B92, razgovor u stanu i sve završava nikad prikazanim kadrovima iz bolnice Popovača. Obzirom da je original nedostupan, pogledajte digitaliziranu VHS kopiju uz dopuštenje autora…

A KOMPLETNI SADRŽAJ PROGRAMA JE:

Raspored projekcija SPLIT KINOTEKA

29.08. Dolgcajt + Radio Apokaliptiko
30.08. Prvi pravi ženski zvuk + 3 boje revolucije
31.08. Vlada + Satan Panonski
01.09. Ako nikoj ne sviri + Oči u magli
02.09. Kike Turmix + Noise Slawonische Kunst

Više na: www.dorf-vk.com






Ok, evo za one koji ovo, poput druga Bače, još nisu vidjeli :) :
[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]
...razlog zašto nisam gornja tri članka ranije stavio, jednostavan je. Izbjegavam taj dio s ratom, mislim da je Kečer imao i "boljih izdanja" ;)

Eto, ako želite, momak će vam napraviti ovaj tatoo:

[/IMG]
adresa za kontakt je: http://www.tattooartists.org/Img230917_satan_panonski.asp

...možda ne izgleda tako, ali toliko puta sam fukao na ovoj jakni, he, he:
[/IMG]
[/URL]

[/IMG]



Sjeća li se tko ovog benda?:
Dža ili Bu

Gospon Stefan Vidović, poslao je link snimke emisije sa RTS-a gdje spominju nesto malo Kecera, pred kraj ,ali zanimljivo je vidjeti da ga uopće i spominju na TV-u, jer do sada barem, to i nije bila baš neka praksa. Pogledaj na:

http://www.youtube.com/watch?v=jYTdNlX7L_g&feature=related

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

Na ovo sam slučajno naletio, ako nekoga zanima, neka se raspita, možda ima još:

[/IMG]
link je:
http://darkscene.21.forumer.com/viewtopic.php?p=4413&sid=9289a95aa1f1e3c5347125bb4d9c49d7

Sjeća li se tko ovoga:

[/IMG]
Za original plakata mogu zahvaliti Kreletu VG bitangi.

Gospodin Markan, proslijedio je ovo:
[/IMG]
Stranica je kopirana iz knjige Slavonska krv.

Nekoliko od fotki koje je omogućio drug Hibrid:

[/IMG]
Na slici iznad, Kečer i drug Kosta, rekoše, ukoliko sam u krivu neka netko doda točan podatak.

[/IMG]

[/IMG]
KEČER - Lijevo, iza tipa koji se "naguzio". Fotka je s koncerta Kud Idijota 1987. godine u Subotici. Može ga se naći i na video snimci istog koncerta...


DORF - repriza u Osijeku

[/IMG]

Nakon Rijeke i Vukovara, novo druženje zakazano je u Osijeku i to od 27-29.05., s početkom u 20.00 sati, u suradnji sa Udrugom Druga scena, u S.Co.baru. U tri dana bit će prikazano 9 filmova, od kojih svakako posebno izdvajamo „Ako nikoj ne sviri“, pobjednički film regionalne konkurencije, o makedonskoj grupi Bernay's Propaganda. Skrećemo pozornost i na film o grupi Fit nazvan „Rock'n'roll je kriv za sve“, te na film „Satan Panonski“, iz 1990. godine, autora Milorada Milinkovića. U popratnom programu pogledajte izložbu Monike Vladisavljević, i poslušajte sjajnog Iggyja – Thee One Man Band. Ulaz je slobodan.

---------------------------------------------------------------------------------------------




DORF'11 – PRVA REPRIZA U VUKOVARU (drugim riječima nova prilika da pogledate, između ostalih, i dokumentarni film o Satanu Panonskom.

VINKOVCI – Festival dokumentarnog rock filma – DORF predstaviti će dio ovogodišnjeg programa već tradicionalno, u Hrvatskom domu u Vukovaru, u okviru kultnog programa Petak u Ružički.
Druženje u Vukovaru zakazano je za 22.04. 2011., s početkom u 20.00 sati. Bit će prikazana 4 filma iz ovogodišnjeg DORF programa, od kojih svakako posebno izdvajamo izvanredni film o legendarnom Satanu Panonskom, autora Milorada Milinkovića. Ulaz je besplatan.

S velikim zadovoljstvom izvješćujemo o drugoj radionici u sklopu novog programa EDIT – namijenjenog osnovnim i srednjim školama. U okviru Sajma zdravlja, ponovo u suradnji sa udrugom Oko kamere, organizirana je radionica dokumentarnog filma, ovaj put namijenjena učenicima osnovnih škola. Radionica je bila uspješna, odličan odaziv i zanimanje učenika pokazali su da je zanimanje za filmsku umjetnost u Vinkovcima sve veće.

U narednim danima objaviti ćemo i natječaj za međunarodnu radionicu koju organiziramo u Subotici, u suradnji sa Palić film festivalom. Radionica Crossovers je dio projekta iz programa IPA fonda prekogranične suradnje, o čemu ćemo detaljno izvijestiti uskoro na stranicama DORF festivala.

Ujedno najavljujemo skorašnje gostovanje DORF-a u Osijeku, Zagrebu, Bjelovaru, Sremskoj Mitrovici…

www.dorf-vk.com





<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>