Punk književnost

30 siječanj 2011

[/IMG]

e, ovako, prodao sam dosta naslova i sad su mi ostale slijedeće Glišićeve knjige, pa se požurite dok nije otišlo i to:

1. Ludi Englez i Deca ulice 35 kn + ptt (punk-protestni roman o prljavoj političkoj stvarnosti)
2. Dogfucker (perverzni roman na 260 str, on je jedini po 40 kn + ptt, desetak punksa koji su devedesetih palili i žarili punk scenom sudjeluje svojim pjesmicama, poput ove:)

Moj mali ne bira rupe,
fura u usta, picu i dupe.
Jebanje njemu nije teško,
taj trti redom i muško i žensko.
ako vam kar i jeb' ne škode,
naguzite se, moj će da bode!


3. Fovizam 30 kn + ptt, punk istorija fovizma posljednji primjerak - (roman za generacije koje dolaze)
4. Yellow dog 30 kn - (punk drama, na engleskom jeziku je)
5. The Wreckhouse tales 30 kn + ptt (trash roman, na engleskom jeziku, upotpunjen fotografijama Tamare Isaković)
6. Ajkula - posljedni primjerak 10 kn + ptt, - (slikarsko pesnički fanzin)

[/IMG]

naruči prema dolje navedenim uputama ;)







A, sad malo o Kečerovom best frendu Ivanu Glišiću i njegovim Punk knjigama:

NOVO!!!

Osim genijalnog punk romana «Deca ulice» od danas možete kupiti i u Hrvatskoj knjige Ivana Glišića – Matore Punk Ajkule, i to slijedeće:


- Sve su knjige, po samo 30 Kuna + poštarina za HR, osim knjige "Deca ulice" obzirom da je ta ipak nesto deblja u odnosu na ostale.
- knjiga Deca ulice je po 35 Kuna + poštarina za HR
- Fanzini su po 10 Kuna + poštarina za HR

Isplati se naručiti dvije do tri knjige odjednom, jer se tako plaća samo jedna poštarina

Knjige:

01. Diler / Život u svetlosti (roman)
02. Deca ulice (roman)
04. Mozak u tegli (prozno petska knjiga, prigodni tekstovi za punk bendove, naravno ukoliko im to autor dopusti)
05. La džungla / Niža rasa (roman)
06. Mars, punk struggle for life (roman o punk prisnoj porodici)
07. Klub belih miševa (alkoholni roman)
08. Sveta devalvacija, punk parodija na grčke drame (dakle, drama)
09. Fovizam, punk istorija fovizma (roman za generacije koje dolaze)
10. Loši dečaci (roman)

fanzini:

11.Ajkula, poema, slikarsko pesnička
12. OI! This is serbia

- Ako naručujete iz Hrvatske, onda to učinite na ovaj E-mail, s obaveznom naznakom u subjektu maila "KNJIGA", kako vaš cijenjeni mail, ne bi završio u smeću, zajedno s ostalim spamovima:

catch.cozo@gmail.com

ali svakako požurite jer su neki naslovi već ostali u samo jednom primjerku, čak prije nego što bili i stavljeni na net!

Ako naručujete iz Srbije, onda naručite direktno od Glišića:

ivangl@sbb.rs


Još malo o Ivanu Glišiću, i njegovoj novoj knjizi povodom 35 godina punk-a, koju također možete naručiti s Hrvatske adrese:



Ivan Glišić, najstariji (shvati to kao: najiskusniji) punker na području bivše Jugoslavije, i jedan od utemeljitelja Punk pokreta na ovim prostorima, povodom trideset i pet godina punka objavio je novu knjigu. Ukoliko bi se za neku knjigu moglo reći da je "punk tematike", odnosno punk knjizevnost, iliti punk lektira, koju bi neminovno trebao svaki punker, ne samo pročitati, nego i imati u malom prstu, onda je to svakako ova nova Glišićeva knjiga, "Deca Ulice", podnaslovljena kao "Ludi Englez", koju je objavio u suradnji s David Stone-om, američkim mulitimedijalnim umjetnikom.

Ne razmišljaj previše,nego naruči knjigu na:

- ako naručuješ iz Srbije: ivangl@sbb.rs
- ako naručuješ iz Hrvatske: catch.cozo@gmail.com
(uz naznaku "KNJIGA" u privitku maila)

korice ispred:



korice iza:



www.ivanglisic.com

...a sada pročitajte i jedno od njegovih pisama, upućeno meni, s mnogim zanimljivim pojedinostima, iz "tadašnjeg vremena":

Kečerova braća? Nikada nismo razgovarali o obiteljskim stvarima, niti sam ih ikad video, samo sam načuo o njima, od drugih. Druženje je bilo čisto umetnički, tj. pank, sami sebi preci i potomci, okrenuti našoj muzici, poeziji, slikarstvu, koncertima. Nikad nismo pisali o roditeljima, braći etc, niti razgovarali. Čizme slobode nije dokumentirana knjiga, nego literarno obrađeno naše druženje, to vreme. Sem, ponekih njegovih sećanja iz detinjstva i rane mladosti, više kao tužne ili vesele dogodovštine. Naš pretposlednji susret bio je u Beogradu, na promociji njegove knjige Mentalni ranjenik. Poslednji je bio kod njega u selu Cerić, bila je samo mati starica, on, Zoran Šalinović i ja. Potom su me otpratili na kolodvor u Vinkovcima, tu smo, možeš misliti, jeli ćevape. Tu smo se dogovorili da ilustruje book Deca starog Bakunjina. Uskoro je poslao crteže, ja ih fotokopiram i vratim mu, no već posle koji dan se raspala federacija Jugoslavije. Kasnije, Keč me zvao iz Ljubljane, bedra su mu bila sva u dramlijama i prihvatio ga je jedan naš punker iz Slovenije, čiju sam mu adresu davno dao Mi smo se svi poznavali i jedni druge pomagali i štitili. Imao sam mnoga pisma, mnoge pesme, sve su mi razneli ili ukrali. Sada nemam ništa.
Setio sam se još nečeg: Keč me svakoga dan zvao telefonom iz Popovače. Spikali smo o umetnosti. Obožavao je Marinu Abramovič, ne znam da li si čuo za nju. Ne znam gde je sada, proslavila se u svetu po performansima. Recimo, gola na postolju u sali i svako je mogao da joj priđe i da je miluje. Imao je njen poster u sobici na selu. U selu me vodio do neke njivice, tu je hteo da osnujemo umetnički skvot. Trebao je mentalnog ranjenika da objavimo ovde, ali iskrsli su problemi, u Šapcu su počeli da proganjaju punkse. Tako sam njegove pesme dao Fleki, Gujići, koji je tada radio za B92, vodio radio emisiju Šišmiš, pa je čini se preko Fleke i njegovih pajtosa book štampana u Beogradu. Fleka je preminuo pre nekoliko godina, oslepeo od dijabetisa. Imao je bend, imam 3 kasete. Inače je rođen u Šapcu.
Keč je bio niži od mene, obrijane glave ili na nularici, ja sam visok 175cm, stalno sam nosio beretku a la Rotten. Na sceni Keč beše veoma slobodan, privatno bio je druga ličnost, tih, stidljiv, miran, uvek po strani, sasvim drugačiji od onog na sceni, tj. bini i u pismima, držao se uz mene, bio sam najstariji. Veoma me cenio i ja njega. Sanjao je o onom umetničkom skvotu, u kojem bismo imali produkciju fanzina, knjiga, muzike, pravili izložbe i književne večeri. Sećam se kad sam poslednji put bio kod njega, mati mu beše u crnini, neko je od njegovih čini se bio preminuo. vadio je vodu iz bunara, djerma. Sećam se da sam mnogo materijala o Keču dao Andreji iz Beograda, htela je da napravi zin samo njemu posvećen, skupljala je od svih punksa o njemu. Zin joj se zvao Obrijana žena, ali broj Keču posvećen mislim da se nije pojavio. Andreja je imala kratku rolu u filmu Mi nismo anđeli no 2. Sećam se, Keč mi dao i fotku kad je bio osmi razred, neko mi je uzeo. Tada su mu se rugali 'mečka'. i u posveti je napisao 'staroj mečki od mlade mečke', posle me je nazvao Ajkula, pa su to i drugi prihvatili. Ja stara ajkula, oni ajkulice.


...iznad: korice knjige Ivana Glišića - " Deca starog Bakunjina " koje je izradio i osmislio Satan Panonski, što nam još jednom potvrđuje njihovo zajedničko djelovanje. Pored toga, u knjizi se također nalazi i nekoliko Kečerovih pjesama i crteža.


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>