subota, 25.08.2007.

NOVI BLOG

NETKO MI JE IZBRISO BLOG NEZNAM KO MA NIJE BITNO........................JA IOVAKO VOLIM MJENJATI BLOGOVE....................ALI KAD SAZNAM KO MI JE IZBRISO BLOG JADNA MU MAJCICA PA ROKNU CU GA...........................NEZNAMA STA DA PISEM NA OVOM POSTU PA CU STAVITI NESTO O NAJ BOLJEM GLUMCU SVIH VREMENA BRANDONU LEEU


Brandon Lee (punim imenom Brandon Bruce Lee) rođen je 1.2.1965. u Oaklandu u Californiji od slavnog oca Brucea i mame Linde Lee. Odrastao je u Hong Kongu, gdje je savršeno naučio govoriti kineski (kantonski) jezik. U srednju školu je krenuo u Los Angelesu, gdje je bio izbačen iz dvije škole zbog lošeg ponašanja.
Studirao je borilačke vještine i glumu na umjetnički orijentiranom koledžu Emerson u Bostonu.
Prva značajnija filmska uloga bila mu je uz bok Dolphu Lundgrenu u filmu "Showdown In Little Tokyo". Još neki od njegovih poznatijih uloga su filmovi "Rapid Fire", "Kung Fu: The Movie", "Legacy Of Rage", a zanimljivo je da je odbio glumiti svog oca u filmu "Dragon: The Bruce Lee Story". Zatim je prihvatio glavnu ulogu u "The Crow".
Uloga koja je trebala biti njegova odskočna daska za svjetsku slavu pretvorila se u strašnu tragediju.
30. 3. 1993., u 12.30 h, 52. dan od 58 dana snimanja.
Brandonov lik, Eric Draven, trebao je u jednoj sceni filma biti ubijen pištoljem (Magnum .44). Prema scenariju, Eric je trebao ući u stan, gdje bi ga dočekali ubojice, a jedan od njih, Funboy (glumio ga je Michael Massee) bi ga upucao.
Brandon je ušao u stan, sve je bilo po scenariju, a zatim je Funboy opalio.
Brandon je pao na pod, iako ne kako je trebao. Nitko nije sumnjao da je išta pošlo po zlu. Nakon nekoliko trenutaka, Brandon je još uvijek bio na podu.
Svi su mislili da se zafrkava, jer se često znao šaliti s njima. Uskoro je Brandonu pritrčao još jedan glumac s bolničarom da vide je li možda razlog njegove nesvjestice udarac glavom pri padu. Nitko od njih nije mogao shvatiti što se dogodilo. Bolničar mu je podigao majicu i opazio malu ranu na desnoj strani trbuha, kod pupka. Rana je već do tada natekla, što je bio znak unutarnjeg krvarenja. Hitna pomoć ga je odvela u bolnicu, gdje je počela operacija.
Redatelj je do tada nazvao njegovu majku Lindu i zaručnicu Elizu Hutton, koje su sjele na prvi avion i zaputile se k njemu.
Lažni metak je probio njegov trbuh, ozlijedio neke vitalne organe i zapetljao se u kralježnicu. Prema nekim pričama, to uopće nije bio lažni metak, nego je netko podmetnuo pravi. Taj slučaj je još uvijek neriješen.
Brandon Lee je napustio svijet 31.3.1993. u 1.04 h, nakon 5 sati operacije.
Pokopan je u Seattleu, Washington, na groblju Lake View, uz svoga oca.
Za mene najtužniji dio ove tragične priče je to što se Brandon 17.4.1993. trebao vjenčati sa svojom zaručnicom Elizom Hutton. Prema mojim izvorima, Eliza je nakon Brandonove smrti otišla iz njihove kuće u Los Angelesu i nije više u kontaktu s ostatkom obitelji Lee.


SADCU STAVITI PAR FOTKICA I PJESMU OD THE 69 EYES KOJA JE POSVECENA BRANDONU LEEU

Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



The 69 Eyes - Brandon Lee (The Crow)


11:36 | komentiraj (83) |

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.