četvrtak, 19.10.2006.

Ljubimci pomažu...

Njihovo veselo poskakivanje i predenje prirodna su medicina za uzimanje u velikim količinama i to iz mnogo razloga.

Kao prvo reguliraju tlak,dokazano je da je dovoljno promatrati pse ili mačke dok spavaju i slijediti ritam njihova disanja i umirujući efekt je trenutačan!

Štite srce Mnoga istraživanja su zabilježila brže i kvalitetnije poboljšanje kod ljudi u postinfarktnom stanju koji su tijekom oporavka uz sebe imali podršku psa ili mačke.Normalizirali su se srčani otkucaji i pritisak isključivo zahvaljujuči njihovom prisustvu.

Djeluju protiv bolova;svojim iskazivanjem privrženosti izazivaju u organizmu proizvodnju endorfina tkz.hormona sreće koji djeluje kao prirodni anestetik.Tvrde stručnjaci da u slučajevima glavobolje,pa čak i migrene,bolova u trbuhu ili ukočenosti vrata dolazi do poboljšanja u čak 35% slučajeva.

Ono što je u mojoj i u mnogim bolesti jako važno a to je da podižu imunitet .Njihova blizina otvara put pozitivnim emocijama i dobrom raspoloženju što naravno pomaže u efikasnosti imunološkog sustava.Generalno gledajući , vlasnici pasa i mačaka brže se oporavljaju od raznih infekcija.,

Umirujuća i vedra atmosfera koju pas stvara u kući izaziva fiziološke reakcije suprotne stresnima što osobito pomaže kod kroničnih oboljenja,mišićne napetosti.Mišići se opuštaju i bol nastala zbog napetosti koja često stvara probleme lokomotornom sustavu i leđima ima tendenciju poboljšanja.

Ovo je samo jedan mali dio kojim Vam želim pokazati kako nam kućni ljubimci uveliko mogu biti od pomoći u našem zdravlju.Sljedeći post će biti posvećen njihovom utjecaju na našu psihu.

Moj mačak mi upravo pomaže da Vam pokažem njihovu ljekovitost i unutarnju ljepotu,prede i kaže da vas sve voli…

- 10:35 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Studeni 2006 (1)
Listopad 2006 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Bit će tu svega po malo...

NeoContur