Zanimljivosti

petak, 31.10.2008. u 16:00

Sam' što nije najstrašnija glazba za Noć vještica


Noć vješticaUgasite svjetla i zapalite svijeću, opustite se i jedino što još trebate napraviti je pustiti glazbu, glasno, glasnije, jer ćete samo na taj način doživjeti jezivo stanje vašeg tijela i straha koji se poigrava s granicom vašeg (ne)razuma... A sada budimo ozbiljni, nakon filmova, kostima i gadgeterija i svega ostalog za Noć vještica, ostalo je samo da izaberemo i glazbu koju smatramo najprikladnijom za ovaj najsablasniji dan u godini. Poslušajte ako se usudite...
Opširnije...

Najprigodniji filmovi za Noć vještica, a da nisu horori


BeetlejuiceAko ste za Noć vještica odlučili ostati u toplini svoga doma s voljenom osobom, prijateljima ili obitelji, jedan od savjeta kako provesti večer je pogledati prigodan film za Halloween. Iako je taj dan najčešće rezerviran za horore, filmske industrije nude pregršt humorističnih, obiteljskih, vedrih, zabavnih filmova na tematiku Noći vještica za one koji ne vole brutalna zastrašivanja. Pa ako ste jedan od njih, nadamo se da će vam ovaj vodič kroz Halloween filmove pomoći pri izboru!
Opširnije...

Auto-moto

četvrtak, 30.10.2008. u 18:02

Sam' što nije automoto-modni guru predstavlja vozila za Halloween


Halloween vozilaPročitali ste naš tekst o kolekciji bizarnih kostima, odabrali nešto za sebe i spremni ste za odlazak na Halloween tulum, ali vam je automobil preobičan za vaš uvrnuti "look"? I za to nudimo rješenje u obliku fotografija koje bi vas mogle inspirirati za preinake i maskiranje vašeg metalnog ljubimca. Bilo da ste se maskirali u sportaša, lopova, ubojicu, vješticu ili samo u idijota, sam' što nije automoto-modni guru ima nešto za vas.
Opširnije...

Zdravlje i ljepota

srijeda, 29.10.2008. u 19:21

Najblesaviji Halloween kostimi koje ste ikad vidjeli



žirafaBudući da Halloween kod nas još uvijek nema ono značenje kakvo ima «preko bare» ipak je rado prihvaćen, kao uostalom i u velikom dijelu svijeta. No razlozi zbog kojega ga se u nas prihvaća uglavnom se svode na dodatnu ispriku za neobuzdano opijanje i lumpovanje, dok se na zapadu (a i dalekom istoku) puno više pažnje posvećuje maštovitom maskiranju. Da vas ne bismo davili prigodnim Halloween kostimima, jer uostalom svugdje možete vidjeti maske vampira, vukodlaka, mumija, zombija i inih, za vas smo prikupili malu kolekciju kostima koje ćete izabrati samo ako javno želite poručiti svijetu da vas je napustila pamet.
Opširnije...

MtvMusic - svi video spotovi ikad napravljeni na jednom mjestu!


MTV musicVesele vijesti za sve ljubitelje glazbe koji su odrastali uz MTV-eve spotove! Naime, ovaj gigant pokrenuo je još jedan projekt koji će, zasigurno, biti iznimno uspješan - mtvmusic.com! Riječ je o bazi velikog broja glazbenih spotova, a korisnici željeni video mogu pronaći po žanru, imenu pjesme, izvođaču, redatelju spota, popularnosti, gledanosti, a za nostalgičare postoji i "vintage" ljestvica! Neki će reći kako se svi navedeni spotovi nalaze na Youtubeu, ali kada se pogleda kvaliteta glazbenih videa, svi ini -tubeovi padaju u zaborav.
Opširnije...

Prigodni Halloween gadgeti i potrepštine


Stalak za svijećuAko ste kojim slučajem odlučili u potpunosti prihvatiti obilježavanje Halloweena iliti Noći vještica (kako ga mi običavamo nazivati), onda bi bilo u redu da pokažete da vašem konzumerizmu nema granica i opskrbite se naramkom prigodnih gadgeta, sitnarija i inih potrepština koji će u vaš dom i njegovu okolinu unijeti onaj pravi spooky konzumeristički duh. Da ne lutate kao guske u magli, najzanimljivije gadgete (bar one koji su nama najzanimljiviji) smo vam skupili na jedno mjesto.
Opširnije...

Šetnja kroz povijest horor filma - vol. 3


HalloweenHoror filmovi sedamdesetih postaju još mračniji i okrutniji, pa se šezdesete godine naspram njih čine kao dječja zabava. Sedamdesete godine preplavljene su lošim vibrama, razočarenjima koje se događalo pred licem javnosti - raspad Beatlesa, smrt Janis Joplin i Jimija Hendrixa, loša politička situacija, Nixon i kompanija…Društvo u rasulu, a horor film nikad bolje budući da se preko njega iskaljuje bijes nad rasapom svakodnevice. U horor filmove postupno se uvlači lik djeteta, djevojčice ili dječaka koji samim pojavljivanjem naglašava tajnovitost, bizarnost, stravičnost.

Opširnije...

Nemo'š vjerovat': Najlonke za muškarce!


Nemo'š vjerovat': Najlonke za muškarce!Istražujete svoju spolnost, niste dobili dovoljno batina dok ste odrastali, fan ste mode i volite se izdvajati u gužvi makar izgledali kao kompletna budala ili vam jednostavno nije dobro, navucite najnoviji modni dodatak za muškarce – NAJLONKE! Da, dobro ste pročitali, upravo su najlonke za muškarce proizvod koji se promovira preko sajta www.e-mancipate.net gdje se silno trude uvjeriti posjetitelje stranice da najlonske čarape nisu samo za žene te da su, pazite dobro, muževne. Iskreno, nama izgledaju i više nego smiješno, pogotovo razne varijante ženskastih boja i pomalo debilnih uzoraka u kojima bi i neki kečer izgledao poput balerine.
Opširnije...

Zanimljivosti

utorak, 28.10.2008. u 15:47

Običaji za Halloween u stilu starih pogana


HalloweenIako mnogi smatraju Halloween američkom novotvorevinom koja uporno kuca i na naša vrata, ovaj blagdan, poznat i pod nazivom Noć vještica, slavio se diljem Europe još dok su naši preci bili pogani. Halloween se u to davno doba zvao Samhain ili Samhuinn, a označavao je kraj ljeta. Kako su mnogi kršćanski blagdani samo nadomjestili poganske, tako je Samhain naknadno povezan s blagdanom Svih Svetih iliti All Hallows, a noć uoči njega nazvana je All Hallow's Eve(n), odnosno, Halloween. Samhain je bio jedan od glavnih blagdana u doba starih Kelta, a još uvijek ga štuju sljedbenici neopaganizma, odnosno, "moderne vještice". Običaji vezani uz ovaj blagdan raznoliki su i zanimljivi, a mi ćemo vam prikazati neke od njih.
Opširnije...

Showbiz

ponedjeljak, 27.10.2008. u 17:08

Rock'n'Roll Train AC/DC-a - prvi spot napravljen u Excelu!


AC/DC Black IceOstarjeli AC/DC-ovci još uvijek pare i žare - nedavno je pušten u prodaju njihov najnoviji album "Black Ice", iako je procurio na Internet davno prije službene objave, a članovi benda upravo jurcaju Amerikom promovirajući ga na turneji. Neobičan potez benda je sklapanje ugovora s trgovačkim lancem Wal Mart, putem kojeg brodaju svoj album. Međutim, čini se kako to čak i nije bila loša ideja, jer je samo u prvom danu broj prodanih albuma dosegnuo 193.000, a do jučer ih je prodano čak pet milijuna! Black Ice već je broj jedan u Švedskoj, Velikoj Britaniji, a od danas i u Australiji. Osim toga, još je jedna zanimljivost vezan uz petnaesti album ovog australskog hard rock benda - spot za prvi singl s novog albuma, Rock'n'Roll Train, prvi je glazbeni video ikad napravljen u Excelu!
Opširnije...

I Kissed a... Granny? - Parodije na glazbene hitove


ParodijeVolite glazbu, ali mrzite kada se jedan te isti hit neprestano vrti na glazbenim programima ili radijskim postajama? Niste jedini, a s vama će se sigurno složiti i autori najsmješnijih parodija na popularne glazbene hitove. Ovdje nije riječ o pukom ismijavanju pjesama, jer je u parodije uloženo mnogo truda - pjevači vjerno oponašaju glas zvijezda, radnja spotova slijedi originalnu, a riječi pjesama tjeraju vas u smijeh. Stoga pogledajte parodije na Jamesa Blunta, kate Perry, Rihannu i druge.
Opširnije...

Showbiz

nedjelja, 26.10.2008. u 22:11

Šetnja kroz povijest horor filma- vol. 2


HalloweenPovijest horora ne bi bila potpuna kad bismo zaobišli dvadesete godine 20. stoljeća kada nastaje, javnosti možda najpoznatiji stariji horor film, Nosferatu, A Symphony of Terror iz 1922., redatelja Murnaua, kao prva filmska verzija Drakule. Grotesknu, zlokobnu figuru Drakule, odnosno, Nosferatua, utjelovio je Max Schreck čiju ružnoću i ogavnost teško da je nadmašio ikoji vampir do sada. Zanimljivo je istaknuti da je film zapravo plagijat priče o Drakuli, tj. smiona krađa sadržaja romana Drakula, znamenutog Brama Stokera. Kako bi se zaštitio od optužbi, redatelj je promijenio imena likovima, pa je grof Drakula postao grof Orlok, a London kao mjesto radnje zamjenjen je Bremenom. 2000. godine John Malkovich ponovno je oživio legendu o Nosferatu i snimio film Shadow of the Vampire.
Opširnije...

Papreni nasljednik McLarena F1


Papreni nasljednik McLarena F1Nekadašnji kralj cestovnih jurilica, McLaren F1, dobit će mlađeg, manjeg i jeftinijeg brata koji bi trebao uvesti pomutnju među konkureciju talijanskih Lamborghinija i Ferrarija. Slavno McLarenovo ime nije tek prišiveno novom modelu, radnog naziva P11, kao marketinški trik, radi se o punokrvnom sportašu kojeg je razvio McLarenov F1 tim stručnjaka ne štedeći znanje, iskustvo i tehnologiju. Tehničke novotarije još su na razini špekulacija, ali priča se o šasiji od ugljičnih vlakana, velikoj upotrebi kompozitnih materijala gdje god je moguće, a sve to kako bi se težina nove McLarenove cestovne jurilice zadržala ispod 1.200 kilograma.
Opširnije...

Ashcan - prva pomoć kod zakona o nepušenju!


AshcanEvidentno je da će od iduće godine hrvatski pušači biti primorani svoju naviku preseliti na ulice, umjesto u kafiće i noćne klubove, stoga ne bi bilo loše da im se u džepu nađe kakva prijenosna pepeljara. Naime, istraživanja u zapadnim zemljama, u kojima je već zabranjeno pušenje na javnim mjestima, pokazala su da se broj čikova na ulicama povećao i do pedeset posto, stoga su za bacanje čikova i pepela uvedene kazne. Međutim, tvrtka Ashcan Products osmislila je vrlo praktično rješenje - specifičnu pepeljaru koju je vrlo lako smjestiti u kutiju cigareta. Ovo jednostavno rješenje je minimalističko, diskretno i vrlo praktično, a pušač više neće morati pogledm tražiti kantu ili pepeljaru, nego će svoj "nered" moći ponijeti sa sobom, bez ikakvih suvišnih mirisa.
Opširnije...

Showbiz

subota, 25.10.2008. u 11:50

Šetnja kroz povijest horor filma - vol. 1


HalloweenBliži se Halloween iliti Noć vještica kada su kokice i horor film za neke neizostavan dio večeri. Pa bio taj film brutalan, poremećen, šokantan, sablastan ili jeziv važno je samo da nam utjera strah u kosti. Često je mišljenje da je horor film socijalno i moralno neprihvatljiv te da potiče ljude na devijantno ponašanje. Ipak, nemoguće je da čovjek počini neki zločin samo zato što je potaknut dobrim horor filmom, horor film zapravo može biti svojevrsna terapija nakon koje čovjek upozna svoje skrivene strahove, suočava se s njima i nastoji ih izbaciti iz sebe. Ovdje vam donosimo pregled tog, ponekad podcijenjenog filmskog žanra, stoga udobno se smjestite i upoznajte tamniju stranu filmske industrije!
Opširnije...

Tehno

petak, 24.10.2008. u 17:38

Virtuo - paleta za slikanje u modernom ruhu


VirtuoUmjesto da samo zavide vrhunskim slikarima, njihovoj nenadmašnoj tehnici crtanja i bojanja te vrhunskim umjetničkim djelima koje proizvode kistovi vođeni njihovim rukama, sada se i amateri mogu lako uhvatiti u koštac s maljanjem boja po platnu. Naime, do sada mnogi nisu znali kako smiješati željenu nijansu niti koja vrsta kista ostavlja određeni efekt, a sada za sve njih postoji rješenje - bjeloruska dizajnerica Yana Klimava osmislila je koncept palete "for dummies" pod imenom Virtuo. Riječ je o spravici koja poprilično nalikuje dobroj staroj paleti za miješanje boja, ali s dodatkom moderne tehnologije.
Opširnije...

Švedska fantazija La Prairie - luksuzna kozmetika obogaćena kavijarom


La PrairieŽelite dobro brinuti o sebi, mislite da zaslužujete ljepotu i možete si priuštiti luksuz? Onda svakako morate probati proizvode kozmetičke kuće La Prairie. Naime, to nije samo jedan u nizu kozmetičkih brandova - La Praire je među prvima donio novitete koji su zauvijek promijenili znanost o njezi kože. Primjerice, jedno od najznačajnih dostignuća je lansiranje Celular kompleksa, kojemu je svrha usporavanje starenja kože ili upotreba AHA kiselina. Osim toga La Prairie je izbacio niz noviteta koji su jedinstveni sami sebe, kao što je upotreba ekstrakta kavijara u kozmetici. Dobro ste pročitali, kavijar već odavno nije samo hrana za dokone bogataše, nego se koristi i u druge svrhe, a za vas smo izdvojili ekslukzivnu Caviar kolekciju. Ona, osim ekstrakta kavijara, sadrži i morske proteine koji, prema riječima proizvođača, koži pružaju potpunu njegu, štite od ubrzanog starenja te smanjuju neujednačnost pigmentacije kože.
Opširnije...

Trash ikone - Jean Claude Van Damme


JCVD fudbaTrash kultura (ako ju tako možemo nazvati) pojavila se još prije tridesetak godina, sasvim nenamjerno i bez pokušaja da se stvori novi pravac u pop-kulturi. Bilo je dovoljno da ljudi s vremenom spoznaju da neke stvari ne mogu biti toliko loše, a da istovremeno ne budu zabavne. Iako se na samim početcima usko povezivala samo s ekstremno niskim budžetom (bilo to u filmu, glazbi, odijevanju, ustvari… u svemu što nas okružuje i obilježava određeno vrijeme), s vremenom je baš zbog svoje specifičnosti postala puno više, pa u posljednjih (hmmm, skoro 15 godina) dolazi do namjernog stvaranja trasha, jar kao i svaki, i ovaj pravac ima svoje poklonike. Takav umjetni trash nije ono čime se želimo baviti, ono što nas stvarno zanima je pravi iskonski trash. Trash koji su stvarali ljudi koji su uistinu prožeti njime ili jednostavno ne znaju bolje. Prva od Trash ikona koju vam predstavljamo je osoba uz koju se gotovo veže definicija trasha – Jean Claude Van Damme.
Opširnije...

Star Trek XI - početci Spocka i Kirka


Star TrekPrije Voyagera, prije Deep Space Ninea, prije kapetana Picarda bijahu kapetan Kirk, Spock, Scotty i ostala ekipa, a prije njih bijaše... radnja najnovijeg, jedanaestog po redu filma Zvjezdane staze. Tako u filmu, koji je upravo u procesu snimanja, slavni James T. Kirk (Chris Pine) bit će tek tek neuki svemirski kadet, a njegovog najboljeg prijatelja, čovjeka-vulkanca Spocka, utjelovit će Zachary Quinto, poznatiji kao Sylar iz Heroesa. Film bi trebao doći u kina tek u svibnju iduće godine, a Trekkiji (ili, točnije, Trekkeri) već luduju zbog neprimjerenog ponašanja djelatnika Studija Paramount. Vrhunac je bila izjava redatelja J. J. Abramsa da ne drži mnogo do starog Star Treka i njegovih likova, a čak je priznao da je veći fan Star Warsa negoli Star Treka! Drznik!
Opširnije...

Auto-moto

četvrtak, 23.10.2008. u 23:13

Ferrari V4, motocikl pogonjen Enzovim srcem


Ferrari V4, motocikl pogonjen Enzovim srcemU slavnoj povijesti talijanskog Ferrarija bilježimo i nekoliko neslavnih pokušaja proizvodnje vozila na dva kotača, a Ferrarijevi motocikli nikada nisu ostavili značajnijeg traga među etabliranom konkurencijom iz Europe i Japana. No, s obzirom da se simbol Ferrarijevog propetog konja lijepi na sve, od grickalica, preko dizajnerskih laptopa i mobitela do parfema i gelova za tuširanje, izraelski se dizajner Amir Glinik pozabavio i Ferrarijevim motociklom te je dizajnirao V4. Prve su fotografije impresivne i dizajn je svakako drugačiji i zanimljiv, ali otkriva i da Ferrarijeve namjere za proizvodnju ovog čudovišta nisu previše ozbiljne.
Opširnije...

Paula Beguon - marketinški trik ili novi kozmetički guru?


Paula BeguonU moru reklama za razne kozmetičke preparate, moru oprečnih mišljenja o tome što je dobro za kožu, a što nije, u posljednje se vrijeme izdvojila madam Paula Beguon kojoj je 25-godišnji staž u proučavanju i analiziranju sastojaka kozmetičkih preparata dao za pravo da kritizira i hvali različite proizvode, od najjeftinijih do najskupljih. Naravno, to je rezultiralo i lansiranjem vlastite kozmetičke linije, pa se tako 1995. godine na tržištu pojavio "Paula's Choice". Njeni proizvodi ne sadržavaju umjetne boje, parfeme ili iritirajuće sastojke, a Paula ističe kako dokazano pomažu koži. Mnogi dvoje je li tu riječ samo o marketinškom triku kako bi Paula prodala što više svojih proizvoda ili su oni uistinu različiti od ostalih na tržištu, ali jedno je sigurno - njene recenzije uglavnom stoje na mjestu, jer na prvo mjesto stavlja sastojke proizvoda, a ne cijenu, ime ili lijepu ambalažu. Zbog toga izdvajamo nekoliko mitova o njezi kože koje Paula Beguon uspješno pobija.
Opširnije...

Najbolje od hrvatskog filma vol.2



Fine mrtve djevojkeNovo razdoblje hrvatskog filma počelo je najblaže rečeno tužno. Desetak godina nije se pojavio niti jedan pažnje vrijedan film za kojega se može tvrditi da će biti upamćen u sljedećim desetljećima, ali je zato zapažena pojava mlade nade hrvatskog filma Dalibora Matanića kod kojega je već i na prvim filmovima bio primjetan velik potencijal. Dakako, prvi naslovi koji su izaši ispod njegove redateljske palice nisu bili loši, ali su opet daleko od toga da bi ih mogli svrstati u antologiju hrvatskog filma. Završetkom 20. stoljeća dolazi do dobrodošlog zaokreta u hrvatskom filmu i počinju se pojavljivati hvalevrijedni uraci.
Opširnije...

Tehno

srijeda, 22.10.2008. u 20:36

Creative Zen X-FI MP3 playeri


Creative Zen X-FIAko još uvijek ne posjedujete MP3 player (što je malo vjerojatno) ili namjeravate nabaviti novi (što je ipak vjerojatnije), sigurno znate kako nije ni malo lako odabrati pravi model koji će zadovoljiti sve vaše prohtjeve, a ujedno biti prihvatljiv i cijenom. Istina je da na tržištu danas možete pronaći masu playera sa zavidnom količinom memorije po niskim cijenama, ali uglavnom kod takvih kvaliteta zvuka, a i trajnost samog uređaja dolazi pod veliki upitnik. Da bi bar donekle otklonili nedoumicu, pogledajte što nudi najnovija Creativeova serija ZEN playera s oznakom X-FI.
Opširnije...

Bush kao pjevačka zvijezda


George BushPoznato je da političari baljezgaju sve i svašta i da do dana današnjega nitko nije uspio naći ništa korisno u njihovim praznim riječima. Međutim, čini se kako je to pošlo za rukom domišljatom glazbeniku koji na internetskim bespućima je poznat kao rx2008. Naime, dotični rx2008 proveo je vjerojatno sate i sate preslušavajući govore znamenitih političkih faca današnjice, poput Georgea Busha ili Tonyja Blaira, režući sa snimki samo određene riječi koje je naknadno spajao u popularne pjesme poput "Imagine" Johna Lennona ili "My Way" Franka Sinatre. "Pjevušenje" političara popraćeno je miksom video-snimki, koje često govore više od riječi, a ovaj naizgled zabavan projekt poprima dodatnu važnost ukoliko se sjetimo političkog stanja u Americi. Stoga predlažemo da sami pogledate uratke ovog misterioznog genija na web stranici www.thepartyparty.com, a mi smo izdvojili nama najdraže:
Opširnije...

GTI "killer": Renault Megane Sport stiže iduće jeseni


GTI Najnoviji Renault Megane, u svojoj trećoj inkarnaciji, još nije niti stigao na naše ceste, a marljivi Francuzi već "kemijaju" formulu za savršenog kompaktnog sportaka upravo na bazi tek predstavljenog Meganea. Njegova agresivna linija u izvedbi s tri vrata bit će dodatno naglašena u sportskom izdanju koje će biti pogonjeno dvolitrenim turbo benzincem, a koji će razvijati približno 230 konjskih snaga, istim motorom koji pogoni R26 izvedbu sada već starog Meganea. Prvi primjerci nove zvijeri iz Francuske već kruže Nürburgringom, a dolazak u salone očekuje se u u jesen iduće godine.
Opširnije...

Najbolje od hrvatskog filma vol.1



Tko pjeva zlo ne misliSvi ljubitelji filma, pa čak i vikend gledatelji gotovo će se jednostavno složiti da je situacija s hrvatskim filmom vrlo blizu katastrofalnoj. Od gomile novih naslova koji dolaze svake godine, vrlo teško je izdvojiti po jedan godišnje koji je vrijedan pažnje ili je bar takav da se nećete zapitati vrijeđa li vam inteligenciju. No da nije sve tako crno, jadno i čemerno pokušat ćemo vas uvjeriti kratkim pregledom najboljih uradaka koje je hrvatska kinematografija do sada ponudila, a među njima se skrivaju i neki pravi biseri filmske umjetnosti.
Opširnije...

Joga kao stil života


JogaUrbani način života dio je današnje svakodnevnice u kojemu želja za uspjehom, novcem prevladava u svijetu, što znači ujedno i mnogo odricanja, a ujedno i stresa. Voljeti i prihvaćati sebe težnja je skladnog života koji donosi mir i sreću i zbog toga mnogi traže spas u jogi. Zapadni svijet poznaje jogu kao tjelovježbu koja pomaže zdravlju, međutim, joga nije samo vježbanje tijela, ona teži i mentalnim, spiritualnim ciljevima, a još je važnije to da je joga stil života.
Opširnije...

Tehno

utorak, 21.10.2008. u 23:20

Predstavljeni Mobiado drveno-pozlaćeni mobiteli


Mobiado 105EM redŠtedjeli ste 30 godina kako biste kupili stan, a u međuvremenu ste nasljedili neku kuću pa kupovina nekretnine više nije prioritet? Nema problema, ako ste takve sreće, mi znamo na što možete potrošiti ušteđevinu – na mobitel! Kanadski proizvođač Mobiado svojoj je ponudi suludo luksuznih mobitela dodao posebna izdanja modela 105EM i potpuno novi model – 105CLB. Kombinacija brojki i slova kojima su označeni modeli ne govori mnogo o luksuzu koji dobije kupac pa valja spomenuti kako je baš svaki mobitel rađen ručno od najkvalitetnijih (i najskupljih) materijala s nevjerojatnom pažnjom na detalje pa su Mobiado mobiteli više poput komada nakita koji usput i nešto radi, umjesto da tek visi s uha ili oko vrata.
Opširnije...

Automobil snova - Nissan Skyline GT-R


Nissan SkylineSad već prilično davne 1969. godine japanska tvornica automobila Nissan na tržište je izbacila sportski model Skyline GT-R koji se proizvodio u pet generacija do 2002. godine. Međutim, od tada su svi ljubitelji japanskih sportskih automobila bili primorani čekati nasljednika čak punih pet godina! Napokon, sve je završeno prošle godine kada je predstavljen novi model - ultra sportski trkač iz zemlje izlazećeg sunca izašao je na svjetlo dana i spreman je uhvatiti se u koštac s kremom europske elite. Punih 480 KS koje izvlači iz 3,8 litrenog motra pomognutih sa dvije turbine omogućuju mu maksimalnu brzinu preko 300 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za uvjerljivih 3,8 sekundi.
Opširnije...

Sam' što nije: Football Manager 2009


fm2009 coverZa sve one koji uživaju u kretanju virtualnih milijuna najvažnije sporedne stvari na svijetu i svima onima koji znaju da u njima čuči još neotkriveni menadžerski talent svijet će se uskoro okrenuti naglavačke. Sve obveze koje su se do jučer činile neodgodivima, naći će neko sretnije vrijeme za rješavanje, prijatelje nećete vidjeti mjesecima, djevojka, žena, priležnica ili «kolegica» okrenut će vam leđa, a vaše mjesto kao člana zajednice ostat će gotovo upražnjeno, možda sve do trenutka dok susjedi ne osjete smrad iz vašega stana i ne odluče pozvati policiju jer sumnjaju na ono najgore. Razlog za sve ovo može biti samo jedan, uskoro izlazi novi Football Manager!
Opširnije...

Naočale za svaku prigodu - RbG Luísa Poréma


RbG naočaleSvi oni koji su bili primorani kupiti dipotrijske naočale svakako su se našli u nedoumici koji okvir odabrati. Mnogi bi rado posegnuli za nešto ekstravagantnijim modelima, ali su svjesni da takvi ne funkcioniraju dobro u svim životnim situacijama, stoga najčešće biraju što običniji okvir. Ukoliko niste Tarik Filipović i ne posjedujete dovoljno naočala da biste ih mogli uskladiti sa svakom kravatom koju imate, svidjet će vam se rješenje koje je osmislio portugalski dizajner Luís Porém. Riječ je o tzv. "Rainbow glasses" iliti Duginim naočalama - kao što i sam naziv govori, vlasnik ovog para moći će mijenjati boju okvira kada god želi u koji god boju odabere.
Opširnije...

Željezna Lady za drobljenje oraha


Maggie T Nutcracker
Vjerojatno već godinama razbijate glavu pitanjem kako na najprikladniji način očistiti svoje orahe i ostale orašaste plodove. No dok mi samo razmišljamo o tome, Britanci su našli pravi način, pa svoje orašaste plodove drobe čeličnim bedrima Margaret Thatcher, znane i kao Željezne Lady.
Opširnije...

Showbiz

ponedjeljak, 20.10.2008. u 13:41

Slavni i njihova sitna dječica


Slavni i njihova dječicaZa sve one koji obožavaju dječicu i ne mogu se suzdržati od gugutanja i štipanja za obraze kada ugledaju jedan “krasni primjerak” napravili smo presjek doživljaja slavnih i njihove dječice u posljednjih nekoliko dana. Bit će tu uzbudljivih izlazaka u park, kupovinu ili na ulicu, a vi se pripremite za umanjene verzije Heidi Klum i Seala, Adama Sandlera, Toma Cruisea i Katie Holmes, Gwen Stefani i Gavina Rossdalea, Jennifer Garner i Bena Afflecka te, naravno, Brangeline.

Opširnije...

Auto-moto

nedjelja, 19.10.2008. u 22:25

Porsche Panamera, model kojim se Nijemci odriču tradicije


Porsche PanameraNakon što je šokirao svijet predstavljanjem terenca Cayennea, Porsche priprema novi šok, a to je prava četverosjedna limuzina Panamera koja bi se trebala smjestiti na sami vrh premium segmenta. Kao i brojni drugi proizvođači super-automobila i Porsche se tako odlučio za ulazak u sasvim novi tržišni segment i rat s već etabliranim igračima za dio tržišnog kolača. Vrijedni auto-paparazzi već su snimili testne primjerke koji, mora se priznati, estetski baš i nisu neka poslastica. Naime, gleda li se Panamera sprijeda jasno je da se radi o niskom i širokom Porscheu, a slično je i gleda li se na automobil straga odakle izgleda kao blago napuhani Cayman. No, pogledom na bok nove Panamere sve pada u vodu...
Opširnije...

Steampunk iliti što bi bilo kad bi bilo


SteampunkŠBBKBB iliti što bi bilo kad bi bilo pitanje je koje muči i intrigira ljude od malih nogu. Možda je upravo ta fascinacija o tome kako bi povijest izgledala da su se neke stvari dogodile drugačije te kako bi to utjecalo na sadašnjost ili budućnost razlog zbog kojega u posljednjih nekoliko godina, iako postoji mnogo, mnogo duže, steampunk supkultura postaje sve popularnija. Čini se kako je stempunkovsko ludilo obuhvatilo gotovo sve – književnost, filmove, video-igrice, način odijevanja, vizualnu umjetnost, glazbu, pa čak i svakodnevne predmete poput računala, glazbenih instrumenata, automobila i mnogih drugih viktorijansko-naprednih spravica kojima ni ne znamo funkciju, a kao stil života, ponekad se naziva i neoviktorijanizmom.
Opširnije...

Showbiz

subota, 18.10.2008. u 09:43

Scarface


Scarface - početci
Zahvaljujući istoimenom Holywoodskom filmu s Al Pacinom, nadimak Scarface postao je svjetski poznat, ali upravo zbog istoga filma dolazi do učestale zabune da se radi o biografskom filmu pravoga Scarfacea, Al Caponea.
Daleko od toga da nismo ljubitelji toga klasika koji je žario i palio još prije 25 godina, ali sličnost priče Tonyja Montane i Alphonsea Gabriela Caponea ima samo jednu dodirnu točku, a to je da su se obojica bavila ne tako čistim poslovima (pri tom nikako ne mislimo da su bili radnici gradske čistoće ili rudari). No unatoč ukradenom, već proslavljenom, nadimku i smještanjem uz njega priče koja s pravim Scarfaceom ima veze koliko i Mongoli s mongoloidima, ne možemo osuđivati ni Olivera Stonea što se njime poslužio u scenariju, ni Briana De Palmu što je po tom scenariju snimio film, jer priča pravoga Scarfacea vjerojatno ne bi bila toliko zanimljiva. No da biste mogli sami prosuditi, donosimo vam osnovne razlike između pravoga i filmskoga kralja podzemlja.

Opširnije...

"Tekući mobitel" - Nokia Liquid dizajnera Runea Larsena


Nokia LiquidIz Nokijine radionice stiže još jedno malo čudo – dizajner Rune Larsen napravio je koncept mobitela pod imenom Nokia Liquid. Riječ je o mobilnom uređaju koji oblikom pomalo nalikuje microSD kartici, ali posjeduje novu vrstu “touchscreen” zaslona. Naime, prema Larsenovim riječima, za razliku od ostalih “touchscreen” mobitela, na kojima korisnici nikada ne mogu biti sigurni jesu li zapravo pritisnuli tipku ili ne, korisnici Nokije Liquid moći će tipkati poruku ili obavljati druge radnje na mobitelu, a bez da gledaju u njega! Ne, Nokia Liquid ne čita misli, nego posjeduje poseban mehanizam, a o čemu se točno radi, pročitajte u daljnjem tekstu.
Opširnije...

Zdravlje & ljepota

petak, 17.10.2008. u 17:01

Audrey Hepburn – modna ikona u crnoj haljinici


Audrey HepburnUtjecaj modne ikone Audrey Hepburn danas je od iznimne važnosti, ne samo za filmsku industriju, već i za modni svijet. Lik Holly Golithly u filmu Doručak kod Tiffanyja zauvijek je promijenio značenje crne haljine. Crna je haljina postala simbolom vječne elegancije i ukusa, a to potvrđuje činjenica da je upravo ta haljina pomogla siromašnim stanovnicima Indije. Naime, haljina je prodana za nevjerojatnih 900.000 dolara, a cjelokupni je iznos doniran humanitarnoj organizaciji City of Joy Aid.
Opširnije...

Novi Fiat Topolino stiže iz Srbije


Novi Fiat Topolino stiže iz SrbijeKrajem iduće ili početkom 2010. godine na tržište će doći novi pripadnik "stajliš“ skupine malenih gradskih automobila, a radi se o Fiatovoj reinkarnaciji legendarnog Topolina (talijanski za "mali miš“) koji je žario i palio europskim prometnicama između 1937. i 1955. godine, a prodan je u više od pola milijuna primjeraka. Zanimljiv detalj oko novog, modernog Toplina je da će se, izvjesno je, proizvoditi u susjednoj Srbiji, u pogonu posrnule Zastave u koju Fiat ulaže znatna sredstva za modernizaciju. Govori se o iznosu od 400 milijuna eura, a talijanski proizvođač automobila planira proizvodnju od 200.000 komada Topolina iz Srbije.
Opširnije...

Philipp Plein - spoj arogancije i luksuza


Philipp PleinIme Philipp Plein jednostavno znači luksuz. Danas je jedan od najtraženijih i najskupljih dizajnera u svijetu. Međutim, koja je razlika između njega i mnoštva ostalih? Ovaj njemački dizajner smatra da ništa na svijetu nije preskupo, a upravo ta njegova arogancija privlači pažnju medija, što dokazuje njegova limitirana kolekcija s likom Kineza i natpisom F.U.C.K you China-Manufactured in Europe.Opširnije...


Zanimljivosti

četvrtak, 16.10.2008. u 23:55

Vidoviti-tarot Milan – kralj guranja oblaka


Vidoviti-tarot Milan – kralj guranja oblaka"Osoba, ovde vidim ženska, pročita brojeve koje ste vi uplatili, tada ćete dobit sedmicu na lotu!“, samo je jedan od bisera Milana Radonjića, poznatijeg kao Vidoviti Milan, a uputio ga je gospođi koja je priupitala kada će se obogatiti dobitkom „sedmice“ na lotu. Vidoviti-tarot Milan takvim se i sličnim doskočicama, u svojem tarot TV showu koji se vrti na više lokalnih TV postaja u Srbiji, vinuo u neslućene visine popularnosti na YouTubeu i gotovo svim forumima s područja nekadašnje Jugoslavije. Kako sam kaže za sebe, Milan je tarotolog, a svoja znanja stalno upotpunjuje čitanjem knjiga i kupovinom novih špilova tarot karata.Opširnije...

Druga sezona "forenzičke bajke" Pushing Daisies


Pushing DaisiesU povodu izlaska druge sezone serije Pushing Daisies, koja, nažalost, za sada nije ni dotakla hrvatske ekrane, odlučili smo predstaviti ovu neobičnu tvorevinu scenarista Bryana Fullera, kojega će se mnogi sjetiti po serijama “Dead Like Me” ili “Wonderfalls”. Nešto što se može opisati mješavinom planetarno popularnih forenzičkih serijala I bajkovitog svijeta u koji bi se lako mogli uklopiti, primjerice, Amelie ili mnogi likovi filmova Tima Burtona, svakako je vrijedno pažnje. Opširnije...

Zanimljivosti

srijeda, 15.10.2008. u 19:20

Fight Quest – reality po mjeri pravog mužjaka


Fight QuestU moru kojekakvih reality show programa koji su u posljednjih nekoliko godina preplavili i naše TV kanale, još uvijek čekamo ono nešto što će nas stvarno prikovati za ekrane, ali izgleda da se potrazi bliži kraj, jer ekipa s Discovery Channela je napravila show koji je sazdan od samoga testosterona, Fight Quest.Opširnije...

Trebam li D-SLR ili da kupim kompakt?


Trebam li D-SLR ili da kupim kompakt?Trebam li kupiti digitalni SLR fotoaparat ili ozbiljniji „point and shoot“ model, pitanje je koje muči gotovo svakog tko se u zadnje vrijeme odlučio za kupovinu novog digitalca, a spreman je potrošiti nešto više novca. Za donošenje ove odluke najvažnije je postaviti samom sebi dva pitanja: „za što ću fotoaprat koristiti?“ i „koliko sam novca spreman uložiti u opremu u budućnosti?“ jer kupnja D-SLR aparata gotovo će sigurno za sobom povući nova ulaganja u objektive, vanjske bljeskalice, daljinske okidače i što sve ne, a činjenica je da napredni „prosumer“ modeli danas nude sve manualne postavke koje su do nedavno bile karakteristične samo za SLR aparate. Opširnije...

Hipoalergijske mačke i psi


Ljubimci budućnostiObožavate kućne ljubimce, ali svaki put kada ih pomazite nekoliko dana ne možete normalno živjeti zbog kihanja i otečenih očiju? Američka tvrtka Allerca ima rješenje - hipoalergijske kućne ljubimce. Naime, znanstvenici iz navedene tvrtke prije nekoliko godina promjenama u RNK mačaka uspjeli su "utišati" gen koji kontrolira proizvodnju proteina koji se smatra odgovornim za izazivanje alergijskih reakcija, a nalazi se u slini ili u koži. Allecra testira svaku mačku, a garancija na njih traje godinu dana. U ponudi su tri vrste: Allerca, Chakan i Ashera.Opširnije...

Auto-Moto

utorak, 14.10.2008. u 17:17

Električni Porsche iz tunerske kuće Ruf


Električni Porsche iz tunerske kuće RufUsprkos napretku tehnologije, električni automobili i dalje se smatraju sporima, neatraktivnima, nezanimljivima i preskupim odabirom, pogotovo među zaljubljenicima u sportske automobile. No, njemačka tunerska kuća Ruf odlučila se na nesvakidašnji potez te je izbacila električni automobil zasnovan na aktualnoj generaciji Porscheove Carrere. Agresivan, nepogrešivo Porscheovski izgled svakako daje sportsku notu automobilu, ali umjesto moćnog brundanja legendarnih Porscheovih boxer motora, ispod poklopca motora čuje se tek tiho zujanje elektromotora snage približno 200 konja. Opširnije...

Polyvore zamjenjuje živčano prekapanje po ormarima


polyvore.comSvi smo se već milijun puta (barem ženski dio populacije) našli u situaciji da ne znamo što ćemo obući, da ne možemo odlučiti što sa čime kombinirati ili da ne znamo idu li baš one cipele iz izloga s određenom haljinom u našem ormaru... Međutim, postoji vrlo jednostavno, ali vrlo zabavno (i zarazno, rekli bi neki) rješenje - polyvore.com! Riječ je o neprestano rastućoj bazi modnih predmeta - odjeće, cipela, modnih dodataka, parfema, make-upa i koječega još, a korisnici mogu kombinirati odjevne predmete koji su već ponuđeni ili mogu uploadati neke svoje. Predmetima se može mijenjati veličina, mjesto u setu, a uz dobru pozadinu, usklađenost i malo kreativnosti neki setovi izgledaju poput malih remek-djela. Slike modnih predmeta vode na stranice s kojih su preuzete, na njima stoje informacije o proizvodu, a mnoge je moguće odmah i kupiti, stoga je kreacije lako složiti i u stvarnome životu. Opširnije...

Auto-moto

ponedjeljak, 13.10.2008. u 16:50

Carbon Motors E7 - novi cruiser za američke policajce


Carbon Motors E7Američka bi policija uskoro mogla u jurnjavu za negativcima i u kolonu "drive-in" prodavaonica krofni krenuti u potpuno novom automobilu koji je, posebno za potrebe policije, razvila Carbon Motors Corporation te ga nazvala E7. Iako dolazak novog modela u ruke "krojača pravde" još nije potvrđen, izvjesno je da se preko velike bare intenzivno razmišlja o uvođenju novog modela kojim bi u zasluženu mirovinu otišao vremešni Ford Crown Victoria, automobil koji je postao jedan od simbola američke policije i taksi službe. Novi E7 i Crown Victoria nemaju previše dodirnih točaka, izuzmu li se policijska svjetla i oznake, jer je E7, za razliku od zastarjelog Forda, moderan automobil. Opširnije...

Nokia Supernova serija


Nokia Supernova 7610Iz Nokije je napokon stigla i službena objava za njihovu najnoviju seriju, kojom će još malo popuniti svoju ponudu od srednje kategorije mobilne telefonije. Zašto ''napokon''? Ponajviše zbog toga što je Supernova serija možda najlošije čuvana poslovna tajna (ako su je kojim slučajem željeli zadržati kao tajnu) te zbog toga što se jedan predstavnik te serije pojavio na tržištu već i prije same objave. No kada je već službeno najavljena, dostupni su svi podatci o modelima koji će sačinjavati tu seriju i njihove tehničke karakteristike. Prije svega, važno je napomenuti da se radi o "stylish" seriji kojoj je zadatak prvenstveno plijeniti modernim dizajnom i privlačnim izgledom, dok su tehničke mogućnosti ipak u drugom planu, ali poznajući Nokijine modele, sigurno je da ni na tom području neće razočarati. Pa pogledajmo što to točno nude... Opširnije...

Povratak Crne guje


Povratak Crne gujeIako je BBC još 2005. godine zanijekao mogući povratak Crne guje, ovih su dana počela govorkanja o snimanju nove sezone! Kako javlja telegraph.co.uk, Rowan Atkinson i Tony Robinson, koji je u međuvremenu postao poznatiji kao dr. House, ponovno će zaigrati u kultnoj humorističnoj seriji, čija bi radnja trebala biti smještena u šezdesete godine prošloga stoljeća. Opširnije...

Zdravlje & ljepota

nedjelja, 12.10.2008. u 20:13

Ulična moda - Helsinki


Ulična moda - HelsinkiIako se naizgled čini da velike modne kući i kreatori diktiraju modu, situacija je upravo obrnuta. Naime, sve se više traži inspiracija na ulicama, a tzv. ulična moda iliti "streetstyle" postao je glavni utjecaj na modne trendove. U uličnoj modi može se naići na apsolutno sve - šarenilo, jednobojnost, originalnost, naizgled nespojive kombinacije, skupi dizajnerski komadi odjeće, krpice iz trgovina rabljenom robom, odjeće koju su nosili roditelji, bake, djedovi, samostalno sašiveni predmeti... Recept je naizgled vrlo jednostavan - danas na ulici, sutra na modnim pistama, dan kasnije u trgovačkim centrima i ponovno na ulicama, no ovaj put u daleko masovnijem obliku. Zbog toga pogledajmo što bi se već iduće godine moglo naći u vašim ormarima... Opširnije...

Ime mi je Atom, Ariel Atom


Ariel Atom 500U engleskom gradiću Crewkernu, u kojemu živi manje od 7.000 stanovnika, upravo se radi na prvim primjercima jednog od najbrutalnijih cestovnih automobila ikad. Iako ime Ariel većinu podsjeća na prašak za pranje rublja, upravo tvornica tog imena priprema automobil koji na kilogram mase raspolaže s jednom konjskom snagom. Ariel Atom 500, kako se zove najnoviji model, težak je manje od 500 kilograma, a pokreće ga 2,4 litreni V8 motor koji uz pomoć turbo punjača razvija nevjerojatnih 500 konja čime su zajamčene performanse za obaranje rekorda. Opširnije...