Sve o cugi !!

petak, 23.03.2007.

Nešto o Tekili

Tekilom se smije nazivati samo piće koje se dobiva iz soka plave agave i koje se dvaput destilira. U međuvremenu, ova stroga pravila su se malo razvodnila, tako da se tekilom može zvati sve ono što u sebi sadrži najmanje 52% destilirane agave iz Jalisca. Ostatak otpada na vodu, alkoholni šećer i druge biljke.

Vrste tekila:
Blanco/Silver: tekila koja odmah nakon destilacije ide drito u flašicu

Joven Apocado: sve kao u prvoj točki, samo je dodana karamela ili prženi šećer, čime tekućina poprima tamnosmeđu boju.

Reposado: prije punjenja tekila je odstajala u velikim bačvama od 2 mjeseca do godinu dana.

Anejo: najplemenitija tekila i ujedno najskuplja jer se safta najmanje godinu dana u velikm bačvama u koje stane 600 litara.

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2007 (28)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Cool blogovi i stranice

SVE O PIVU...

Ostale stranice

Kontakt informacije

  • Kontakt e-mail: samocuga@net.hr