Šahovski klub Lovac - Pazin

Linkovi
SPONZORI

HOTEL LOVAC
HOTEL LOVAC PAZIN

GRAD PAZIN
GRB PAZINA

PIZZERIA "ROTONDA"-LINDAR
CAFFE BAR-PIZZERIA ROTONDA Lindar 052/640-062


OSTALI LINKOVI
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis




I play chess at Chess.com!





ŠAHOVSKI KLUB LOVAC
STARI TRG 6,kod Općinskog suda
PAZIN 52000

ŠKOLA ŠAHA:
PETKOM 12-12,45 (samo kada je i škola)
RADNO VRIJEME KLUBA:
PONEDIJELJAK 18-22
SRIJEDA 18-22
PETAK 18-22


Za dodatne informacije obratite se preko e-maila !!!

e-mail:Šahovski klub Lovac


Web administrator-ROLLYWeb administratora

ON LINE

web counter

BROJ POSJETITELJA

free counter


zyban 150mg
world map hits counter
map tracker

free counters






VIDEO PAZIN

ŠK"LOVAC"-Kadeti 2009.







Šahovski klub Lovac - Pazin

30.10.2008., četvrtak

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA ISTARSKO ŽUPANIJSKOG ŠAHOVSKOG SAVEZA

Denis Vretenar novi predsjednik





PULA -

U Puli je održana izborna skupština Šahovskog saveza Istarske županije na kojoj je uz izbor novog predsjednika i tajnika analiziran rad u protekle četiri godine. Izvještaj je podnio dosadašnji predsjednik Nereo Butković, a na skupštini su sudjelovali predstavnici iz devet istarskih klubova. Na području Istarske županije trenutno je 155 registriranih igrača, međutim ukupni broj igrača je znatno veći, a zbog visokih taksi pri registraciji oni nisu registrirani pri Hrvatskom šahovskom savezu. Savez je u proteklom periodu ostvario niz akcija s ciljem popularizacije šaha u Istri, a pokrenuto je nekoliko novih šahovskih sekcija. Uz organizaciju županijskog kupa, savez je na sebe preuzeo i organizaciju županijskih kadetskih i juniorskih prvenstava, te podijelio znatan broj garnitura po školama. Odlični rezultati postignuti su u širenju sudačkog kadra, pa je rečeno da treba razmisliti i o osnivanju županijske udruge šahovskih sudaca. Zaključeno je da je odlična suradnja sa školskim sportom za područje županije, te da su sveukupni postignuti rezultati dobra baza za daljnji razvoj šaha u Istri. U planu je aktiviranje šahovskih klubova u Vrsaru, Novigradu i Buzetu, međutim zaključeno je da svakako treba iznaći veći proračun, jer je dosadašnji bio vrlo skroman.
Za novog predsjednika Šahovskog saveza Istarske županije izabran je predstavnik ŠK »Pula« Denis Vretenar, dok je novi tajnik Zvonko Juras iz Buja. Opća ocjena djelovanja saveza koji je formiran prije četiri godine zadovoljavajuća je, a na svim šahovskim djelatnicima ostaje zadatak još većeg omasovljenja šaha prije svega po osnovnim školama, ali isto tako i u mjesnim odborima.
Na skupštini su sudijelovali dva naša člana iz šahovskog kluba LOVAC i to gosp.PRPIĆ IVAN te UDOVIČIĆ ROLAND koji je izabran za članom Nadzornog odbora županijskog šahovskog saveza.


- 22:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.10.2008., srijeda

BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR ˝RUJANSKE SVEČANOSTI 2008.¨-PAZIN

Predstavnici organizatora Prpić i Jovičić,treceplasirani Bulić,pobijednik Lovrić te drugoplasirani Bratović,a ispred njih najmlađi sudionik Marin Erjavec. BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR »RUJANSKE SVEČANOSTI 2008.«

Lovriću prvo mjesto
Predstavnici organizatora Prpić i Jovičić, pobjednik Lovrić, trećeplasirani Bulić te drugoplasirani Bratović, a ispred njih najmlađi sudionik Marjan Erjavec

PAZIN -
U povodu Rujanskih svečanosti u organizaciji Šahovskog kluba »Lovac« odigran je otvoreni brzopotezni međunarodni šahovski turnir. Četrdesetak šahista iz raznih klubova, rejtinga od 1.600 do 2.364 boda, na cjelodnevnom je turniru na dvadeset ploča u petnaest kola po švicarcu, odnosno pet minuta po natjecatelju, tražilo pobjednika.
Nakon petnaest odigranih kola očekivano je pobijedio najviše rangirani šahist na turniru Branko Lovrić s 13,5 bodova iz ŠK »Velebit«, ispred Slovenca Blaža Bratovića iz »Gorenke«, koji je sakupio isti broj bodova. Treće mjesto s 11,5 bodova pripalo je Bujcu Josipu Buliću. Od ostalih istarskih šahista visoka mjesta osvojili su Roberto Jurman iz »Rovinja«, koji je zauzeo četvrto mjesto s 11 bodova, te Domagoj Bulić iz Buja i Bruno Odak iz Rovinja koji su s 9,5 i 9 bodova osvojili šesto, odnosno sedmo mjesto. Najbolji pazinski šahist na turniru bio je DENIS RAFAELIĆ na jedanaestom mjestu s 8,5 bodova, što je također veliki uspjeh s obzirom na to da je iza sebe ostavio velik broj bolje rangiranih šahista. Ovogodišnje izdanje turnira ostat će zabilježeno i po nastupu 12-godišnjeg MARINA ERJAVCA, člana pazinskog »Lovca«.
Ostali pazinski šahisti UDOVIČIĆ,PRPIĆ,MRKALJEVIĆ dijele 26-31 mijesto sa 7 osvojenih bodova,te PASTORČIĆ FLORIJAN 34. mijesto sa osvojenih 5 bodova.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR U POVODU GRADA LABINA 10.08.2008

10.8.2008. Sport - LABINJAN MOHARIĆ POBJEDNIK BRZOPOTEZNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA U POVODU DANA GRADA LABINA

Danas, nedjelja 10. kolovoza u prostorijama RIŠ-a u Labinu, u organizaciji ŠK Labin, održan je brzopotezni šahovski turnir „Labin 2008“ u povodu Dana Grada Labina. Sudjelovala su dvadeset tri šahista iz šest hrvatskih klubova. Po dva iz: ŠK Buje, ŠK Zagreb, ŠK Uljanik, ŠK Pazin i ŠK Pula te trinaest iz ŠK Labin. Igralo se švicarski sistem u trinaest kola i pojedinačnom vremenu od pet minuta.
Prvo mjesto osvojio je Labinjan Boris Moharić sa jedanaest i pol osvojenih bodova, drugi je s bodom i pol zaostatka bio Joško Famengo iz pulskog Uljanika a treći Kristijan Vuković iz ŠK Pula s devet osvojenih bodova.
Za Š.K.LOVAC iz Pazina nastupila su dva njihova igrača RAFAELIĆ DENIS koji je sa 6,5 bodova zauzeo 14.mijesto te UDOVIČIĆ ROLAND koji je sa osvojenih 5,5 bodova zauzeo 16.mijesto.

- 16:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Turnir u povodu grada Pazina 01.06.2008.

Jovičić Jelisije predaje pehar Mrkaljeviću U PAZINU ODIGRAN BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR

PAZIN -
JAKUB MRKALJEVIĆ pobjednik je otvorenog brzopoteznog šahovskog turnira koji je odigran u hotelu »LOVAC« u organizaciji istoimenog domaćeg šahovskog kluba, a koji je održan u povodu Dana grada.
Mrkaljević je svoju pobjedu ostvario skupivši najviše bodova u trinaest partija, 10.5, u konkurenciji dvadeset i tri šahista iz cijele Istre, koliko ih se prijavilo na turnir, što je svakako vrijedan osobni, a i klupski uspjeh. Zapaženu ulogu na turniru odigrali su i šahisti Buja, od kojih su trojica među prvih pet na turniru, i to Stjepan Radić je bio drugi s osvojenih 10.5, dok je Zovko Juras s 8 bodova bio četvrti, a Pero Senjić također s 8 bodova peti. Treće mjesto pripalo je Puljaninu Kristijanu Valković s osvojenih 9 bodova, iako se tri kola prije kraja činilo da će osvojiti turnir, međutim, on je u posljednja tri kola izgubio sve partije pa se na kraju morao zadovoljiti trećim mjestom.
Najvece iznenađenje ovog turnira je tek novopridošli šahista kluba Lovac-
UDOVIČIĆ ROLAND koji je zauzeo poredak između 9-13 mijesta sa osvojenih 7 bodova.

- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Š.K.LOVAC ČETVRTA LIGA ZAPAD

Pazinjani položili ispit

Četvrta liga očekivala se s posebnim zanimanjem zbog prvog nastupa novoformirane ekipe ŠK »Lovac« iz Pazina, a upravo su oni bili domaćini prvog kruga. Opća je ocjena da su uspješno položili ispit kako u organizaciji natjecanja, tako i u nastupu, te se trenutno nalaze na četvrtoj poziciji. Najuspješniji pazinski igrači bili su Jakub Mrkaljević, Denis Rafaelić, Davor Pilat i Jelisije Jovičić, koji su osvojili dva boda iz tri partije.
- Mislim da je naš debi prošao uspješno, posebno zato što nismo znali što nas očekuje, a do kraja natjecanja možda ćemo još popraviti ionako dobru poziciju na ljestvici, rekao je tajnik ŠK »Lovca« Ivan Prpić.
Ekipa »Pule III«, za koju uglavnom nastupaju juniori i kadeti, ostvarila je svoje najave da će konkurirati za prvo mjesto, te se nalazi u odličnoj poziciji na ljestvici. Dobar nastup ostvario je Kristian Valković koji je osvojio 2.5 boda, a posebne pohvale zaslužio je 13-godišnji Mihael Laković koji je osvojio 1.5 bod igrajući sa znatno iskusnijim igračima.
Poredak nakon 3 kola: Rijeka II 11.5, Pula III, Goranka 10.5, Lovac 10, Rječina, Zrinski-Frankopan 8.5, Draga 6.5, Krk II 6 bodova.

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZATVORENO PRVENSTVO ŠAHOVSKOG KLUBA LOVAC 2008.

ZATVORENO PRVENSTVO ŠAHOVSKOG KLUBA »LOVAC«



Mrkaljević pred pobjedom





PAZIN -

U Pazinskom su ŠK »Lovac« obavili sve potrebne radnje pri Hrvatskom šahovskom savezu u smislu dobivanja potrebnih registracija i licenci za pristup ligaškom natjecanju te će kao novaci s ligaškim natjecanjem startat u Četvrtoj hrvatskoj ligi. Kako bi rangirali igrače, a i kao svojevrsnu uvertiru pred premijerno ligaško natjecanje organizirano je zatvoreno prvenstvo kluba koje se održava u Spomen Domu u prostorijama Umirovljenika Grada Pazina. Desetak igrača, po Bergerovom sistemu u 9. kola traži prvaka kluba. Prvenstvo je ušlo u samu završnicu, naime odigrano je osam kola i prije zadnjeg kola u najboljoj poziciji je Mrkaljević kojem je u zadnjem kolu dovoljan remi da ponese titulu prvog igrača kluba. Neizvjesna je borba za viceprvaka, otkako imaju isti broj bodova, koja se vodi između Rafaelića i Sadikovića, a upravo međusobni dvoboj te dvojice u zadnjem kolu dat će odgovor na to pitanje. Posljednje, 9. kolo igra se u utorak 4. ožujka u 18 sati.
Rezultati 8. kola: Ljuština - Sadiković 0:1, Rafaelić - Mrkaljević 1:0, Milanović - Pilat 0,5-0,5, Prpić - Jovičić 1:0, Pastorčić - Krstić 0,5-0,5.
Poredak: Mrkaljević 7, Rafaelić i Sadiković 6, Prpić 5, Milanović i Pilat 3,5 boda, Jovičić 3, Pastorčić 2, Ljuština i Krstić 1,5.

- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TURNIR ŠAHOVSKOG KLUBA LOVAC 2007

TURNIR ŠAHOVSKOG KLUBA »LOVAC« Rafaelić pobjednik





PAZIN -

U motelu »Lovac« završen je turnir istoimenog pazinskog kluba »Lovac« u kojem je u sedam kola do pobjede došao Denis Rafaelić. Zbog bolesti i obaveza broj prijavljenih natjecatelja bio je manji od planiranog.
Završni poredak: 1. Denis Rafaelić 6, 2. Jakub Mrkaljević 6, 3. Davor Pilat 4, 4. Ivan Prpić 4, 5. Jelisije Jovičić 3, 6. Mate Belobrajić 3, 7. Florijan Pastorčić 1, 8. Luka Pilat 1.


- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PAZIN NAKON 15 GODINA ODRŽAO TURNIR U ŠAHU

U PAZINU NAKON 15 GODINA ODRŽAN TURNIR



Četvorica stopostotno



Jakub Markaljević, Munib Sadiković, Branko Ljuština i Davor Pilat zabilježili tri pobjede u isto toliko kola





PAZIN -

Preksinoć je u prostorijama pazinskog hotela »Lovac« započeo, nakon pauze od čak 15 godina, šahovski turnir na koji se je prijavilo 16 igrača. Već u prva tri odigrana kola izdvojili su se favoriti, a gorčinu poraza nisu osjetili Jakub Markaljević, Munib Sadiković, Branko Ljuština i Davor Pilat. Turnir se igra po Bergerovom sistemu, svaki igrač ima na raspolaganju 30 minuta čiste igre, a igrat će se još danas, u ponedjeljak, utorak i završava u petak, 26. siječnja. Trojica prvoplasiranih osvojit će nagrade sponzora. Zanimljivost ovog turnira je što na njemu nastupaju igrači svih dobnih kategorija, a valja istaknuti 11-godišnjeg Luku Pilata iz Berma.
Organizator turnira je reaktivirani pazinski Šahovski klub »Lovac« koji je prestao s radom početkom 90-ih godina, a tada je bio jedan od najkvalitetnijih na poluotoku. Do tada je djelovao pod imenom »Šime Finderle«, koji je bio istarski emigrant i tajnik Zagrebačkog šahovskog saveza prije Drugog svjetskog rata.
Rezultati, 1. kolo: Popović - Sadiković 0:1, Dagostin – D. Pilat 0:1, Banko - Ljuština 0:1, Belobrajić - Sklizović 1:0, Krstić - Prpić 1:0, Markaljević - Jovičić 1:0, L. Pilat - Antolović 0:1; 2. kolo: Sadiković - Antolović 1:0, Jovičić - Turčinović 1:0, Prpić - Markaljević 0:1, Sklizović - Krstić 1:0, Ljuština - Belobrajić 1:0, D. Pilat - Banko 1:0, Popović - Dagostin 1:0, 3. kolo: Dagostin -Sadiković 0:1, Banko -Popović 1:0, Belobrajić -D. Pilat 0:1, Krstić – Ljuština 0:1, Markaljević - Sklizović 1:0, Turčinović – Prpić 1:0 L. Pilat -Jovičić 0:1.
Poredak: Mrkaljević, Sadiković, Ljuština i D. Pilat 3, Jovičić 2…


- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

  listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Svibanj 2018 (1)
Kolovoz 2017 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (1)
Rujan 2014 (2)
Kolovoz 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Rujan 2013 (1)
Studeni 2011 (2)
Rujan 2011 (1)
Lipanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (3)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (7)
Siječanj 2009 (4)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ŠAHOVSKI LINKOVI


ŠAHISTRA
CROATIAN CHESS FEDERATION
HUŠS
Š.K.RIJEKA
Š.K.VODNJAN
Š.K.PULA
Š.K.STRIDON
šahovski problemi
FIDE online rating
Šahovski savez Primorsko-goranske županije
silex
Nazivi šahovskih otvaranja
Svijet Šaha
chesscircle.net

The Chess Knights



Lovac na Damu

šahovska oprema i literatura

rokada1

šahovska škola dugave

Igra milijuna

Zdenko Padjen











EVANS GAMBIT


DAMIN GAMBIT ZAMKA CRNOG


RUY LOPEZ ZAMKA CRNOG


SICILIANSKA ZAMKA BIJELOG


TWO KNIGHTS DEFENSE


MATIRANJE SA LOVCEM I SKAKAČEM