blog na rubu svijeta

24.09.2005., subota

o rubu svijeta

Što je za mene rub svijeta i zašto baš rub svijeta?
Davno su prošli dani kada se mislilo da je Zemlja ravna ploča, a tu ploču na leđima nosi veliki bijeli slon.....i da hodajući samo ravno možete doći na rub svijeta. Danas znamo da to nije istina,a rub svijeta poprima potpuno drugo značenje.
Nakon što izađete iz svakodnevice... svakodnevnog trčanja za novcem i otputite se u osamu tražeći tišinu i mir, naići ćete na mjesta na kojima će vas dočekati – trenutak.... i to ne bilo koji. Bit će to trenutak koji će vam „napuniti baterije“ za sljedećih najmanje tjedan dana, a ostat će vam u sjećanju cijeli život. Trenuci su to za koje mnogi smatraju da se događaju na filmovima i da su mogući samo na obrađenim fotografijama. To nije tako. Sva priroda kojom smo okruženi pruža nam obilje takovih trenutaka gdje vi morate biti samo – prisutni. Nažalost, većina ljudi ne razumije prisutnost. Misle ako su tu fizički da je to dovoljno, a duh im najčešće luta tko zna kamo.... i tko zna s kim.
Dakle, bit svega je : kad dođete na mjesto i prepoznate trenutak samo ... budite.
Zašto baš naziv rub svijeta? Morala bih se vratiti tri godine unazad i ispričati vam ljubavnu priču koja, unatoč tome što je završila, ostavlja dubok i neizbrisiv trag. Možda to jednom podijelim s vama... priča je jako lijepa. Ali za sad ću vam samo reći : rub svijeta je tamo gdje niste ništa drugo nego vi sami, rub svijeta odiše intenzivnijim bojama i prepoznatljivim zvucima, na rubu svijeta se ne osjećate kao potpuni stranac već kao da tamo oduvijek pripadate. Na rub svijeta možete nekog i dovesti, ali budite oprezni, jer rub svijeta u trenutku može biti uprljan ako ne dovedete pravu osobu. A kako znati da je osoba prava ili ne? Kako mi je baka uvijek govorila, jednostavno ćeš znati, vrlo je- jednostavno. I možda vam ta tišina i mir s ruba svijeta u tome i pomognu.. nenene ne možda – sigurno.

„Zbog nekog čudnog razloga mi smo sami sebe uvjerili da je tišina prazna. Ali, istina je sasvim drugačija. Tišina ne samo da predstavlja nadahnuće za stvaranje već stvaranje nastaje iz tišine. U tišini se nalazi sve: sve zamisli, sva rješenja, sve stvari. Tišina je mjesto u kojem se, kao nekom čarolijom, sažima čitav svemir.“ APK

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  rujan, 2005  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi