< studeni, 2004 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

trenutno sam u:
Zagreb
royale with cheese u prethodnim epizodama:
Düsseldorf (početak...kraj)
Beč (ovdje)
Kuala Lumpur (početak...kraj)
Minhen (početak...)

četvrtak, 04.11.2004. @ 08:44

kamo za nove godine?



jucer navecer je ovdje bilo prohladnih 24 celzijusa. oblacno. dakle, ono sto ovdje zovu "lijepo vrijeme". interesantno kako je koncept lijepog vremena ovdje drugaciji. no o tome malo vise drugi put.

ovaj put malo vise o mojim planovima za nove godine. da, "nove godine", mnozina je, nije lapsus calami. neda mi se citat svoje prijasnje postove, ne znam jesam li spomenuo nadolazece praznike. slijedeci cetvrtak je, naime, indijska nova godina. naravno, u najboljoj hrvatskoj maniri, ovdje su taj drzavni praznik spojili sa vikendom. ponedjeljak i utorak slavi se malajska nova godina. dakle, imat cu 6 slobodnih dana u komadu. nema smisla tih 6 dana provesti u KLu. stoga smo Shern i ja smislili dijabolican plan. :) na slici je taj plan oznacen tamno plavom bojom, ne kuzi se bas najbolje. ali za koga je - dobro je. :P

cetvrtak ujutro krecemo za Malaccu (Malacca je englesko ime, lokalno je Melaka). autobusom put iz KLa do Malacce traje oko dva i pol sata, i kosta nekakvih 10ak kuna. da, znam, za 10 kuna kod nas ne mozete doci ni od Trga do Zapresica. no dobro.

Malacca, "Venecija Istoka", bila je jedno vrijeme portugalska kolonija, i navodno se jako vidi njihov utjecaj, dosta je drugacija od ostatka Malezije. no dobro, necu previse pametovati kako to izgleda. pametovati cu kad se vratim. dakle u cetvrtak ujutro smo tamo, brijemo po gradu, spavamo u hotelu. petak ujutro jos malo grada, mozda plaza (ako se ne okupam u Strait of Malacca, onda nek sve ide u kurac :)). Malacca je prilicno mali gradic, ujedno i glavni grad istoimene Malezijske drzave. ta drzava je, zbog svog zemljopisnog polozaja, svojevremeno (dakle prije nego sto je bila portugalska kolonija) bila dosta jako carstvo, poznato po pomorstvu i trgovini. to je odgovor na pitanje zasto se taj morski prolaz izmedju zapadne obale Malezije i Indonezije zove po jednom malom gradicu.

petak popodne idemo za Johor Baharu (za prijatelje J.B., za lijene prijatelje JB), grad na krajnjem jugu "poluotockog" dijela Malezije, iz kojeg se vidi i Singapur. put autobusom trebao bi trajati oko 4 sata. petak navecer smo u JBu. cijelu subotu i nedjelju ujutro smo tamo. Shern tamo ima mladju seku, pa ce(mo) ju posjetiti. nedjelju ujutro idemo za Singapur, koji je otocna drzava, mostom povezana sa Malezijom.

ostatak nedjelje, cijeli ponedjeljak i utorak ujutro brijemo po Singapuru. Shern i tamo ima mladju sestru, pa ce posjetiti i nju. :) i ne, nema vise sestara, to je to. dvije, obje mladje, jedna u JB-u, druga u Singapuru. utorak popodne idemo iz Singapura za JB, pa avionom natrag za KL.

to je to, trebalo bi to biti zanimljivih 6 dana. sto se tice troskova, racunamo ovako nesto:

prijevoz:
- bus KL-Malacca: 8 RM
- bus Malacca-JB: 18 RM
- bus JB-Singapur: 5 RM
- bus Singapur-JB: 5 RM
- avion JB-KL: 100 RM

smjestaj:
- Malacca: 240 RM
- JB (dvije noci): 340 RM
- Singapur (dvije noci):340 RM

dakle oko 140 RM za prijevoz, 920 RM za smjestaj. sto ce reci ukupno oko 1060 RM, odnosno oko 1700 kn. ovo je prijevoz i smjestaj za tih 6 dana, i to za jednu osobu (tocnije, mene). Shern ce vjerojatno u JBu i Singapuru spavati kod sestara. na to jos ide hrana (koja bi trebala biti otprilike kao i ovdje u KLu, dakle jeftina) i troskovi. neka sve skupa bude 2000-2500 kuna, mislim da je to ok. mozda je ovo pravi trenutak da spomenem da je cijena sobe u Zadarskom hotelu "Kolovare" sa doruckom, dakle za jednu osobu i jednu noc, pocetkom 7. mjeseca kostala oko 750 kuna. jedna noc. dakle, jedno kratko usputno lansiranje odjeba u smjeru hotela "Kolovare".

dosta za sada. ovo je jos grubi plan, treba rezervirat sve zivo, a sad je spica sezone... valjda cemo sve uspjet rezervirat... uglavnom, javim se sa nekim progress reportom.


komentari (6) - isprintaj - link

<< Arhiva >>