R.O.C.K.,čačinci

27.03.2006., ponedjeljak

Mislim da već znate ali ipak...


Prema čitateljima Total Guitar magazina, pjesma "Sweet Child O' Mine" od neprežaljenih Guns N' Rosesa ima najbolji gitaristički rif svih vremena. Glasalo je oko dvije tisuće čitatelja i Gunsi su zauzeli prvo mjesto ispred Nirvane, Led Zeppelina, Deep Purplea i drugih velikih bendova koji su imali također puno poznatih rifova.
Među dvadeset najboljih nisu ušli Stonesi, Pink Floydi ni čak Sex Pistolsi koji su imali zapažene skladbe i utjecaj među giatrističkim svijetom.
Image Hosted by ImageShack.us

Top 20 rifova svih vremena:
1. Sweet Child O' Mine - Guns N' Roses
2. Smells Like Teen Spirit - Nirvana
3. Whole Lotta Love - Led Zeppelin
4. Smoke On The Water - Deep Purple
5. Enter Sandman - Metallica
6. Layla - Derek & The Dominoes/Eric Clapton
7. Master Of Puppets - Metallica
8. Back In Black - AC/DC
9. Voodoo Chile (Slight Return) - Jimi Hendrix
10. Paranoid - Black Sabbath
11. Crazy Train - Ozzy Osbourne
12. All Right Now - Free
13. Plug In Baby - Muse
14. Black Dog - Led Zeppelin
15. Ain't Talkin' 'Bout Love - Van Halen
16. Walk This Way - Aerosmith w Run DMC
17. Sunshine Of Your Love - Cream
18. No-One Knows - Queens Of The Stone Age
19. Paradise City - Guns N' Roses
20. Killing In The Name - Rage Against The Machine




Sve je počelo 1985 godine,Jeff Isbell je htjeo pokrenuti najbolji bend
na svijetu koji je ikad postojao.Imao je velike ambicije,kao vokala je vidio
svoga najboljeg prijatelja Willian Bailey(Axl Rose)promjenio je ime kada
je saznao pravo ime svoga oca,Izzy i Axl su brzo sastavili ostatak benda
Rob Gardner bubnjevi,Tracii Guns gitara,Duff McKagan Bas...
Ali ta postava nije dugo izdržala,ubrzo iz benda odlaze Tracii Guns i Gardner,zatim
Duff McKagan nalazi zamjene,Saul Slash Hudson, Steven Adler
na bubnjevima.
Velika izdavačka kuča ih Geffen Records ih je ubro opazila i ponudili su im 75 000$,ali i to je jako
brzo otišlo na dugove i drogu...U studiju su izdali EP,na kojemu su bile pjesme:Mama Kin,
Nice Boys,Reckless Life i Move To The City,dodali su zvuk publike tako da se čini da su to live izdanja.
1987 god.izlazi najprodavaniji album na svijetu u platinastoj tiraži Apettite For Destruction,koji je stavljen na listu
50 najtežih albuma na svijetu,zbog borbe sa drogom odlazi iz benda Steven Adler,zatim osniva svoj band
Adler's Apettite,dobar bend,a njegova zamjena je Matt Sorum,potom su izdali još neke albume,ali prije
Image Hosted by ImageShack.us
izdavanja Use Your Illusion 1 & 2,odlazi Izzy Stradlin zbog neslaganja sa Axl-om,njegova zamjena
je trebala biti Peter Wells iz grupe Rose Tattoo,zatim David Navarro koji je tražio više od 2 000 000$.
Ali obojica su odbili na kraju je njegovo mjesto zauzeo Gilby Clarke iz nekadašnje grupe Kills For Thrills.
Zatim je Duff McKagan inzistirao da se napravi album obrada, i to se dogodilo izašao je
The Spagetti Incident,mnogo njih ne zna ali Duff je dao izjavu da mu je drago da taj album ima par obrada
kaže da je taj album posvetio punkerima.Axl zatim sam izbacuje Matt-a Soruma,Slash to saznaje
i ubrzo se cijeli bend raspada.Duff je izdao solo album Believe In Me,Slash je radio na projektu Slash's
Snakepit,ali ni to nije trajalo pa su se Slash,Duff i Sorum zainatili pa napravili svoj bend Velvet Revolver,
koji je uspješan.

Guns N' Roses nisu postojali godinama,sve dok se Axl nije pojavio sa svojom novom postavom
Robin Finck,Richard Fortus,Buckethead,Tommy Stinson,Brian "Brain" Mantia bubnjevi
Dizzy Reed klavijature i naravno Axl,od starih su članova ostali samo Axl i Dizzy,prvi su put svirali
na MTV music awards 2002.Super su odsvirali ali nije to to.Sada razvlače sa novim albumom
Chinesse Democracy več mnogo,ali ako Bog da izlazi sada u 6 mj..Ali taj raspad se mogao predvidit',to se kad-tad događa svim
bendovima na vrhuncu slave.

Image Hosted by ImageShack.us

-GN'R-biografije


Matt Sorum
Image Hosted by ImageShack.us
,rođen 19. studenog 1960. godine u Venice Beach, California. Jos od malih nogu Matt se interesuje za muziku, uz svoju stariju bracu on slusa velike svjetske bendove kao sto su Led Zeppelin, Queen, Black Sabbath i mnoge druge. U svojim tinejdzerskim godinama on svira u mnogim bendovima sa svojim prijateljima, jos dok je bio u Mission Viejo srednjoj skoli, njega je zanimalo sve sto se moglo nauciti o muzici, ukljucujuci sudjelovanje u skolskom bandu i jazz ansamblu. Nakon zavrsetka srednje skole Matt je odlucio da se preseli u Los Angeles i nastavi kao profesionalni bubnjar. Nakon dolaskaa u Los Angeles on pocinje svirati u mnogim bendovima kao sto su Population, Five, Y Kant With Tori Reed, The Cult. 1990. godine Matt je svirao u bendu The Cult kada je dobio poziv Slasha da se pridruzi Guns N' Roses-ima, na sta je Matt pristao. Matt je zauzeo mjesto Stevena Adlera na bubnjevima. Nakon sto ga je Axl izbacio iz benda 1994. bez suglasnosti drugih clanova benda, Matt se ponovo vraca bendu u kojem je svirao prije Guns N' Roses, vraca se u bend The Cult,zatim u Velvet Revolver


Duff McKagan
Image Hosted by ImageShack.us
Duff je rođen kao Michael McKagan 5. februara 1964. u Siettle kao jedno od osmero djece u porodici.
U Guns N' Roses jev svirao jako dugo bio je basist i pozadinski vokal. Tokom skolovanja glazba je uzela prioritet poslije njegovog sviranja bass gitare i električne gitare u, kako se on sjeca, preko 31. lokalnih rock bendova, ukljucujuci tu i "Ten Minute Warning" koja je objavila svoj EP. Sa svojih 19. preselio se na obalu Los Angelosa, ali prije toga presao je sa el.gitare na bas gitaru jer je cuo da je L.A prepun talentovanih mladih gitarista. Udruzio se sa buducim glavnim gitaristom Guns N' Roses-a, Slash-om i buducim formerom Steven Adler-om (bubnjevi) u bendu kojeg su nazvali Road Crew, kasnije preimenovanom u Hollywood Rose. Ovaj bend se ujedinio sa L.A Guns-ima da bi postali Guns N' Roses. Duff se ozenio sa Mandy Brixx, restoranskom pjevacicom L.A benda "Lame Flames".Razveli su se 1. Aprila 1990.
Duff McKagan 1993. objavljuje svoj prvi solo album "Belive In Me" povodom koga je imao i turneju. Također radi sa strane u "Neurotic Outsiders-ima" grupi u kojoj su i Matt Sorum (G N' R bubnjarem koji je zamjenio Steven-a), Steve Jones (Ex - Sex Pistols) i John Taylor (Duran Duran).

Izzy Stradlin
Image Hosted by ImageShack.us
Izzy Stradlin je rođen kao Jeff Isabelle 8. aprila 1962. godine u Lafayette-u Indiana.Bio je osnivac Guns N' Roses-a i tada je htio napraviti najbolji bend na planeti i u tome je i uspio. Bio je ko-autor velikog broja pjesama i pisac nekih (You ain't the first...). Izzy je jedini clan Guns N' Roses-a koji ima fakultetsku diplomu. Raniji novinarski naslovi opisuju Izzy-ja kao "konstantnog cinika". Opisan je kao najsamostalniji i onaj koji je volio da ima svoju privatnost i da bude ono sto jeste. Izzy ima osobinu da bude nevidljiv, trom i povucen u sebe, ziveci uvijek na svojim živcima. Mnogi su ga poredili sa Keith Richards-om iz Rolling Stones-a. Apsolutno je posvecen sviranju na svojoj ritam gitari. Izzy je prvi odlucio napustiti bend, i to neposredno pred izdavanje dva albuma "Use Your Illusion I & II", sto ce biti ozvaniceno tek par mjeseci nakon što su se albumi pojavili u prodaji.
Nakon sto je napustio Guns N' Roses-e Izzy je osnovao novi bend koji je nazvao Izzy and The Ju Ju Hounds s kojim je 1992. objavio odlican album. Guns N' Roses se tesko zamislja bez njegovog utjecaja.

Axl
Image Hosted by ImageShack.us
Axl Rose je rođen kao William Bruce Rose, ali se njegovo ime kasnije mijenjalo u William ili Bill Bailey (njegova majka se preudala) a onda William Rose (kada je imao 17 godina saznao je da je prezime njegovog pravog oca bilo Rose) zatim W. Rose (zato sto je mislio da je William odvratno ime) zatim "Babe" na njegov zahtjev za sto kraćim imenom i nazad u W. Axl Rose (Axl je bio njegov,Izzy-jev i Chris Weber-ov bend prije G N' R -a) i tako ga dan danas znamo!
Axl je rođen 6. veljače 1962. u Lafayette Indiana, gdje je i odrastao. Ime njegove majke je Sharon E. Bailey. Ime oca je L.Stephen Bailey. Axl-ova majka je uvijek birala nekog drugog preko Axl-a tako da je to ostavilo na Axl-a osjećaj odbačenosti. Axl-ov pravi otac također nije bio uzoran građanin. "Sjećam se kako sam zlostavljan od strane ovog covjeka i također sam gledao kako se nešto strašno dešava mojoj majci kada je došla da me spasi.Dobivao sam dosta nasilnih pomisli gledajući moju majku sa tim čovjekom." "Uvjek sam osjećao tu potrebu da se vratim nazad i pomognem majci. Osjećao sam to kao obavezu ali sada ne više, ona me je oblačila i hranila ali nije bila tu kada mi je bila potrebna." Axl nije totalno zaboravio svoju porodicu, što je dokazao slanjem limuzine svojoj porodici da ih doveze na koncert u Indiapolisu svibanja 1992. godine. Njegova baba je očigledno ženska verzija njega jer je tokom cijelog koncerta pjevala zajedno sa publikom. Porodično re-ujedinjenje je uslijedilo poslije koncerta ali je nešto, očigledno, pošlo naopako jer je Axl polomio sav inventar u hotelskoj sobi te noći, što nije skoro nikada ranije radio. Na kraju krajeva bar je pokušao!Čim se kako on kaže skotrljao u L.A sve je počelo. Nije utrošio mnogo vremena ispunjavajući svoje snove, ali nije mu bilo lako. "Kada sam bio u Indiani bio sam obični Punk...Punk Rocker. Kada sam se preselio u L.A punkeri su me zvali hippy i nisu željeli da imaju nista zajedničko sa mnom. Hollywood rock scena je bila ratna zona tada. Pokušao sam sa punk bendom i nisam uspio. On je ustvari tražio Izzy-a (koji je prvi napustio Indianu) dva dana ali ga nije odmah našao. Slučajno se sreo sa njim. Uostalom svi članovi su se selili iz benda u bend sve dok se nisu sastavili u najbolju kombinaciju. A to je bio Guns N' Roses. Axl je bio član L.A Gunsa poslije Holliwood Rose a tek onda prelazi u Guns n'Roses. "Napustio sam Holliwood Rose i pridruzio sam se L.A Guns-ima, zbog basiste i bubnjara koji su se zgrozili i mi smo se na neki način raspali. U medjuvremenu Izzy je rezervirao nastup za Holliwood Rose, a ustvari ta grupa nije više postojala. Također je Tracii rezervirao nastup za L.A Guns-e, a ni tu nije postojao bend. Pomješali smo ono sto je ostalo od dva benda i dobili smo Guns N' Roses. Tada nas je Tracii napustio i vratio se u L.A Guns-e, a umjesto njega stigao je Duff. Prava postava bila je napravljena 6-tog lipnja 1985 ". Axl Rose je i danas član Guns N' Roses-a. Jedan je od onih koji su podigli Gunse na vrh svjetske slave, a za uspjeh Guns-a je jedan od najzaslužnijih kao
i svi oni

Slash
Image Hosted by ImageShack.us
Slash je rođen kao Saul Hudson 23. lipanja 1965. godine u Stoke-On-Trent (England). Kao djetetu Slash-u su uvjek bile odrjesene ruke i on se tada zanimao BMX takmicenjima. Njegovi roditelji su zaista bili uspjesni. Majka je kreirala kostime za nastupe David Bowie-a, a otac je radio na grafickim resenjima za mnoge albume ukljucujuci tu i album Neil Young-a. Slash je rastao sa najrazlicitijim muzickim ukusima. Kada se seli u L.A (sa 12 godina) nastavlja da koristi slobodu koja mu je pružena. Malo kasnije pocinje se zanimati za gitaru. Ubrzo provodi dane svirajuci, a ne u skoli, na gitari koja je imala samo 5 zica. On i Steven Adler su vjezbali danima zajedno. Slash je uglavnom bio zbunjen instrumentima, ali je gledajuci Stevena koji se naporno trudio odlucio da i on pokusa. Ubrzo Slash je nadišao Adlerov talenat, a Adler je presao na novi instrument, bubnjeve. Zajedno su oformili bend "Road Crew". Road Crew je funkcionirao zajedno kao izgovor za svirke i protraceno vrijeme. Razni glazbenici su prosli kroz bend, ali je bend uvjek zadrzavao tu crtu Slash-a i Steven-a...ustvari vecinu vremena benda su cinjeli samo njih dvojica. Ubrzo Road Crew-u se pridruzio Michael "Duff" McKagan, koji je dosao u L.A iz Seattlea. Duff je svirao bas i uprkos cinjenici da je Slash "rokerski " nastrojen pridruzio se bendu. Duff nije ostao mnogo, shvatio je da Road Crew nece daleko i presao je u buducu grupu Guns N'Roses. Tada je doslo do velikog raspada Road Crew-a jer su i oni pozvani da se pridruze Gunsima. Posto ostala dva clana nisu htjela da imaju nista s tim Adler-u i Slash-u nije ostalo nista drugo. 48. sati kasnije Guns N' Roses su bili na turneji nazvanoj Hell Tour. Slash je ostao u Gunsima do kraja 1996.godine. Kada je otisao, kao glavni razlog je naveo "ogranicavanje kreativnosti". On je htio jos jedan melodic rock album dok je Axl zelio da eksperimentira. Poslije odlaska iz Guns N' Roses-a on se zanima gomilom drugih projekata. Radio je sa mnogim izvođačima od Alice Cooper-a i Motorhead-a do Michael Jackson-a i cak Blackstreet Boys-a (rep grupe.Pjesma se zove Fix i on se pojavljuje u spotu za tu pjesmu). Novu godinu je docekao sa svojim debi albumom "Slash's snekepit". Bio je gitarista koji je znao sta mu je posao, jedan je od najzasluznijih za uspjeh Guns N' Roses-a. Bio je i bit će nezamjenjiv na svom mjestu, mjestu solo - gitariste. Sama izjava Axl-a nam to potvrdjuje, govoreci o novom albumu, Axl kaže: "Htio sam da napravim tradicionalnu plocu ili da se vratim nazad na Appetite For Destruction, ali nisam uspio. Slash je razlog. Jednostavno, niko se nije pojavio ko bi ga mogao zamjeniti na pravi nacin". Bio je i uvijek ce biti clan slavnih Guns N' Roses-a


Steven Adler...
Image Hosted by ImageShack.us
Steven Adler rođen je 22. Siječnja 1965. godine u Cleveland, Ohio. Bubnjeve pocinje svirati tek sa 17. godina. Velikog srca i jednostavnog ukusa Steven-a su jednom pitali da kaze svoju najvecu zelju, odgovorio je "Malo mira" (Peace of mind). On Slash i Duff su svirali u Road Crew i kako on kaze bili su "kao Metallica bez pjevaca". Uvjek je zelio da bude na turneji i nikada nije bio iskreno sretan sve dok gunsi nisu napravili novi album i dok se nisu našli na turneji. Nije on bio bas anđeo kao ni svi oni. Nikada nije zelio toliku slavu, popularnost i mozda je zbog toga konstantno uzimao droge. To je prouzrokovalo da bude izbacen iz Guns N' Roses-a. Kasnije je tuzio GN'R, ali je tuzba prosla bezuspjesno za njega.
Nekoliko puta je zamalo ubio Erin Beverly,dok je bio na drogama,ali ga je Axl spasio da ne bude ubijen od njene porodice
Axl: Steven Steven: "Zelim malo mira" Axl :"Stvarno mu je bilo potrebno malo mira jer je u mladosti bio u bolnici i tamo su mu uzeli dio tog mira Nikada nisam zelio Steven Adler-a na odmoru, zelio sam Steven Adler-a na rehabilitaciji." "Nesporazum je bio u tome sto smo ga izacili grubo a ja sam bio diktator u pozadini svega toga.Istina je vjerovatno da sam se ja malo vise potrudio da ga zadzim u bendu jer ja nisam sa njim radio samo preko dana kao ostali momci. Oni su postajali sve umorniji zato sto nisu mogli da zavrse svoj posao jer Steven nije bio sposoban za to...U jednom momentu da bi ga sacuvao u bendu bilo je neophodno da mu dam dio mojih autorskih prava,To je bila jedna od najvecih gresaka koje sam napravio u cijelom zivotu ali on je odbacio sve to govoreci da ne zeli da ostane u bendu.Bilio smo zabrinuti da necemo moci da snimimo nas (prvi) album bez njga tako da sam uradio ono sto sam osjecao da moram da uradim. Duze gledano platio sam veoma skupo zadrzavanje Steven Adler-a u Guns n ' Roses.Platio sam mu 1.5 miliona dolara zbog 15 % izdavackog prava koje sam mu dao na "Appetite for destruction". Nije napisao ni jednu jedinu notu a mene naziva sebicnim (selfish dick *org.eng.*).Mogao je da zivi sa tim novcem ali on je to potrosio na drogu i advokate koji su tuzili mene. Kada i ako izgubi tuzbu protiv nas, morace da plati sve te advokate i ako mu ostane ista novca bice to novac koji potice od Guns n' Roses i mene licno." Procitajte jos o ovome na Axl-ova sudjena na ovoj stranici. "Gledano sa ove tacke nije me briga sta ce se desiti sa Steven Adler-om jer je on sebe izbacio iz mog zivota , iz moje brige i zabrinutosti totalno. Osjecam se lose zbog njega na neki nacin jer je on stvarno ostecena osoba i izabrao je da ostane takav. Ne postoji nista sto bismo mogli uraditi povodom toga .Vodili smo ga na lijecenja ,prijetili smo njegovim nabavljacima droge(Duff im se suprostavljao pistoljem...*pr.aut.*) pomogli smo mu kada je smrskao svoj prst .Cak sam mu oprostio to sto je za malo ubio moju zenu....Cuvao sam momka da ne bude ubijen od njene porodice. Sacuvao sam ga od odlaska na sud jer je njena majka zeljela da on bude kaznjen zbog svojih akcija. I na kraju on mi okrece leda!!!???? Mislim uredu..ja sam teska osoba za sporazumjevanje i tezak sam za shvatiti Imao sam i ja mnogo problema ali je Steven je imao vise koristi od poznanstva samnom nego ja od poznanstva sa njim.Steven je imao dosta obozavaoca ali
on je sav sjeban.
A na kraju se Steven samo nasmijao na tu izjavu i kaže da je to laž.
- 22:10 - Komentari (14) - Isprintaj - #

26.03.2006., nedjelja

25 najljepših power ballada



25
Close My Eyes Forever- Lita Ford

24
When It's Love- Van Halen

23
Another rainy night- Queensryche

22
Patience- Guns N Roses

21
Beth- Kiss

20
Send me an angel- Scorpions

19
No one but you- Queen

18
Don't Know What You Got (Till It's Gone)- Cinderella

17
Paradise- Tesla

16
In the darkened room- Skid Row

15
Love of my life- Queen

14
You and I- Scorpions

13
Dreamer- Europe

12
Home Sweet Home- Mötley Crüe

11
Nothing Else Matters- Metallica

10
Is This Love- Whitesnake

9
Estranged- Guns N Roses

8
Alone Again- Dokken

7
Every Rose Has Its Thorn- Poison

6
Have you ever needed someone so bad- Def Leppard

5
I remember you- Skid Row

4
Novembar Rain- Guns N Roses

3
Love Song- Tesla

2
Life goes on- Poison

1
Don't cry- Guns N Roses
- 15:41 - Komentari (10) - Isprintaj - #

25.03.2006., subota

AEROSMITH...

Gigante Hard-Rocka, grupu Aerosmith nekada su zvali Bad Boys From Boston. Grupa je osnovana 1970. godine u Sunapee, New Hampshireu kao trio pod imenom Chain Reaction. Kao rock-zabavljači svirali su za 30 dolara po večeri u mjesnim izletištima. Otada su uredno svake večeri radili u klubovima, po koledžima, gimnazijama, barovima itd. Ako posla nije bilo na vidiku, postavili bi opremu ispred Bostonskog sveučilišta i besplatno svirali. Iako su mijenjali imena, uskoro su postali dobro poznati u Bostonu i oko njega, te si osigurali ugovor sa izdavačkom kućom Columbia/CBS. Od diskografskih početka u grupi su bili Tom Hamilton na basu, Joey Kramer na bubnjevima, Brad Whitford na gitari kao i Joe Perry te za mikrofonom Steven Tyler.

Aerosmith su sigurno bili jedna od najvažnijih američka rock-grupa 70ih. Svi nasljednici prve lige američkog rocka, od grupa kao što su Bon Jovi, Motley Crue, Skid Row do Guns'n'Roses, svi su oni naveli taj kvintet kao vrlo utjecajan na njih i njihovu glazbu. Citiriramo Jon Bon Jovija: ''Uvijek sam želio biti samo upola toliko cool kakvi su oni''. Joe Perry je jednom izjavio: ''Znate li zašto imamo legendaran status u Državama. Bili smo band, koji je svake godine dolazio u tvoj grad. Dok su se Stonesi i Zeppelini jedva pojavljivali, na nas ste mogli računati. Svirali smo u svakom zabitom gnijezdu ove zemlje.

Jel' to "fata morgana", maestralno djelo jednog kirurga za plastične operacije ili čudo prirode? On kaže da ima 50 godina iako mu u "domovnici" piše da je rođen 1948., ima dakle 54 kuke, ali izgleda kao tridesetogodišnjak.Pjevača grupe Aerosmith je kako fanovi kažu , kosa puna, lice djeluje naprasito mladenački, osim velikih podočnjaka i bora oko očiju, što ukazuje na zaključak kako je taj čovjek u preko tri desetljeća provedenih u rock'n'rollu sve vidio i sve isprobao što se vidjeti i isprobati može. (Iz jedne takve "probe" nastala je prelijepa glumica Liv Tyler).

Jel' možda poznaje neko sredstvo kojem se odupire zubu vremena?

"Nikada ne razmišljam o svojim godinama, izostavljam moju dnevnu porciju jaja na oko za doručak, umjesto toga trčim dvije milje. Obilazim luksuz, jer onda postaješ lijen. Moja generacija prijatelja je većinom već ćelava ili ćelavi, masna i debela, sakriva svoja ružna tijela u odijelima. Kad sam u njihovoj blizini hvata me strah i panika", kaže Steven.

Takav, Steven Tyler nije bio uvijek. Krajem 70ih, njega i Joea Perryja su zvali "The Toxic Twins", aludirajući na "The Glimmer Twins" (Jagger/Richards). Izgledali su prilično jadno i staro, jer su bili ovisnici o heroinu, osim toga grupa je bila pred bankrotom i raspadom. Moto grupe glasi "Let The Music Do The Talking" i pod tim motom uvijek su bili željni dobre svirke i divljih tuluma. Na jednoj turneji po Sjevernoj Americi Steven je dobio jednog dana groznicu. Osjećao se loše i uzeo gomilu lijekova. Prije početka koncerta popio je nekoliko čašica Jacka Danielsa da bi se još bolje osjećao i eto, dogodilo se, morali su ga prvo nositi na pozornicu, pa nakon kratkog vremena i s nje. Njegov komentar je bio: "Mi nismo mirni, dobri dečki i to nećemo nikada ni biti!".

Tijekom sedamdesetih grupa je izdala sedam albuma. Debi su odradili 1973. godine sa albumom ""Arosmith" na kojem se može ćuti hit-single "Dream On". Njihov uzlet zapravo počinje s drugim albumom "Get Your Wings" koji je bio hvaljen od strane publike i kritičara. 1975. godina im donosi konačno veliki uspjeh u Americi dugosvirajućom pločom "Toys In The Attic" s hrpom singlica kao što su "Walk This Way" ili "Sweet Emotion". Album je dosegnuo platinastu nakladu samo nakon nekoliko mjeseci, te ostao među najprodavanijim izdanjima pune dvije godine. To je istodobno skrenulo pažnju na prva dva albuma koja su zatim također otišla u platinastoj nakladi kao i četvrti album po redu, "Rocks" iz 1976. Iste godine u prodaji se ponovno našao prvi single "Dream On", ploča je konačno postala zlatna tri godine nakon prvog izlaska i dospjela je na 6. mjesto Billboarda.
Image Hosted by ImageShack.us
Činilo se, da su dečki iz grupe Aerosmith bili preodređeni za daljnje uspjehe među visikoklasnim rock-grupama kao što su u to vrijeme bili Kiss ili Grand Funk Railroad, narodne grupe, grupe koji su radili samo za svoje fanove. Ipak, sljedećem albumu nedostajao je vatre, jer je grupa ušla u studio odmah nakon naporne turneje. Originalni omot za LP "Draw The Line" iz 1977. činile su crno-bijele karikature članova grupe. Cijeli album snimljen je u ruhu nekakvog ego-tripa koji je bio čista suprotnost tadašnjem naletu punka. Nakon objavljenih koncertnih snimaka na dvostrukom albumu uživo, "Live! Bootleg" godinu dana kasnije, dopustili su si uživanje zadovoljni stečenim statusom grupe. Krajem osmog desetljeća prošlog stoljeća, new-wave postaje glavni glazbeni pravac, Aerosmith izdaje svoj šesti studijski uradak pod imenom "Night In The Ruts", a potom se originalni sastav grupe rastaje.

Do sredine 80ih nova postava pod vodstvom Steven Tylera i dalje se borila za opstanak na tržištu, a Perry je osnovao kratkovječni Joe Perry Project, ali se 1984. ipak vratio u matičnu grupu. Vratio se također i drugi gitarist, Brad Whitford. Godine 1986. grupe iznenada ponovno postaje iznimno popularna zbog suradnje s rapperima Run DMC na "Walk This Way". Novi miks rapa i hard rocka osigurao je grupi Aerosmith svjetsku slavu.

"Permanet Vacation" iz 1987. bio je njihov prvi uspjeh na britanskim top-listama. No uskoro ga je zasjenio album "Pump" iz 1989. koji se prodao u više od četiri milijuna primjeraka. Dvije godine kasnije časopis Rolling Stone, u svojoj godišnjoj dodjeli glazbenih nagrada, proglasio je Aerosmith najboljom grupom, 21 godinu nakon njihova osnutka. O sljedećim albumima zna se sve, pogotovo o megauspješnom "Get A Grip".

I na kraju slijedi poznata izjava Stevena: "Jedno vrijeme mi je dio ženske publike predbacivao da si stavljam banane ili zokne naprijed u hlače. Naravno da sam im dopustio da se popnu na binu i da same osjete da su sa tim izjavama bile na krivom putu!"

- 17:46 - Komentari (4) - Isprintaj - #

24.03.2006., petak

Rolling Stone sere...

E danas sam,zapravo maloprije sam gledo' od rolling stonea listu 100 "najboljih gitarista"koja je naravno sranje,nema ni Cleptona ni Slasha ni Vaughna ni Vaia,sranje je pa eto jedne poštene liste
20 najboljih gitarista

1.Slash
2.Stevie Ray Vaughn
3.Joe Satriani
4.Eric Clepton
5.Jimi Hendrix
6.Jimi Page
7.Carlos Santana
8.Steve Vay
9.Ritchie Blackmore
10.Mark Knofler
11.Billy Gibbons
12.John Frusciante
13.Dave Navarro
14.Robby Krieger
15.Tony Iommi
16.Kim Thayil-soundgarden
17.Dave Murray
18.Van Halen
19.Joe Perry
20.B.B. King
- 21:41 - Komentari (4) - Isprintaj - #
Deep Purple
Grupa Deep Purple preživjela je na izgled beskonačnu seriju promjena i dramatičan pomak sredinom karijere sa grandioznog, progresivnog rocka na hard rock, da bi izrasla u istinsku instituciju britanskog hard rocka. Grupa Deep Purple formirana je 1968.g. u Hertfordu, u Engleskoj, a prvu postavu benda činili su gitarista Ritchie Blackmore, basista Nick Simper, klavijaturista Jon Lord, bubnjar Ian Paice i pjevač Rod Evans. Korijeni grupe Deep Purple zapravo sežu u 1967.g., kada je Chris Curtis, bivši bubnjar Searchers-a, osnovao bend Roundabout. Curtis je u tu grupu doveo Blackmore-a koji je ubrzo preuzeo glavnu riječ. Nakon nastupa u Njemačkoj, 1968. mijenjaju naziv u Deep Purple.

Njihov prvi album bio je “Shades of Deep Purple”,album je vrlo dobro prošao u Americi, za razliku od Velike Britanije gdje nije ni objavljen. Prvi singl sa ovog albuma, pjesma “Hush” dospjela je među pet najboljih hitova u Americi. Drugi album, “Book of Taliesyn” izašao je 1969. i ponovio je uspjeh prethodnog, ali samo u Americi. Istu sudbinu doživio je i njihov treći album, nazvan “Deep Purple in Concert”.
Nakon toga, grupa se okreće i pokušava afirmirati u rodnoj Engleskoj. Grupu napuštaju Rod Evans i Nick Simper, a na njihova mjesta dolaze Ian Gillan i Roger Glover iz pop rock grupe Episode Six. Nova postava snima album “Concerto for Group and Orchestra” na kojem spajaju rock i klasičnu muziku. Album je sniman u londonskom Albert Hallu sa kraljevskom filharmonijom. Nakon što je i ovaj projekat prošao gotovo nezapaženo, Blackmore je preuzeo kreativnu kontrolu nad bendom, inzistirajući na što većoj dominaciji gitara i maksimano koristeći Gillanov snažni glas. I na kraju se isplatilo. 1970. izašao je album “Deep Purple in Rock” koji je označio početak njihovog najkreativnijeg i komercijalno najuspješnijeg perioda. U Velikoj Britaniji album je prodan u više od milijun primjeraka, a singl “Black Night” zauzeo je vrhove engleskih top listi. Uspjeh je doživio i sljedeći album “Fireball” iz 1971.g., a singl “Strange Kind of Woman” naslijedio je “Black Night” na britanskim listama top singlova.
Image Hosted by ImageShack.us
Planovi da snimaju u kasinu u Švicarskoj propali su nakon što je mjesto izogrjelo za vrijeme nastupa Franka Zappa-e. Međutim, ovaj dogođaj bio je inspiracija da naprave najdugotrajniji hit grupe Deep Purplea “Smoke on the Water”. Ova pjesma uvrštena je na multiplatinasti album “Machine Head” koji je, sredinom 73. dospio među prvih pet u Americi i Deep Purple doveo među rock elitu.
Međutim, međusobna netrpeljivost sve više počinje razarati bend. U narednim godinama, nekoliko članova napušta bend, među kojima i Ritchie Blackmore. 1974. g. snimili su album “Burn”, i to sa novim članovima: pjevačom Davidom Coverdale-om i basistom/pjevačem Glenn Hughes-om. Iste godine, u zapadnoj Njemačkoj snimili su album “Stormbringer”, nakon čega grupu napušta Ritchie Blackmore, koji je formirao vlastiti bend Rainbow, a na njegovo mjesto dolazi Tommy Bolin. Njegov prvi album sa Deep Purplom bio je “Come Taste the Band”, snimljen 1975.g.

1976. dolazi do novih nesuglasica i grupu napušta Coverdale, koji je započeo solo karijeru, a potom formirao bend Whitesnake. Krajem iste godine, Bolin je umro od prekomjerne doze heroina, a objavljen je i njihov koncertni album “Made in Europe”.
Klasična postava Deep Purplea, Blackmore, Gillan, Lord, Glover i Paice ponovo se ujedinila 1984. kako bi snimili album “Perfect Strangers”, koji je ostvario platinasti tiraž. Nakon tri godine, izdali su album “The House of Blue Light”. U tom periodu izdali su i dupli kompilacijski album “Antology” i album “Nobody’s Perfect”.
Netrpeljivost i nesuglasice iz prošlosti, ponovo su izašle na površinu, i Gillan ponovo odlazi iz grupe, sredinom 1989. 1990. snimaju album “Slaves and Masters”, na kojem dovode nekadašnjeg pjevača Rainbowa, Joe Lynn Turnera. 1991. kreću na istoimenu turneju, u okviru koje su nastupili i u Ljubljani, u Sloveniji. U sred turneje grupu je napustio Blackmore, a privremeno ga je zamijenio Joe Satriani.
Image Hosted by ImageShack.us
1992. Deep Purple još jednom dobiva prvobitni sastav: Blackmore, Lord, Paice, Glover i Gillan. Prije toga Gillan je izjavio: “Na Deep Purple gledam kao na bivšu ženu. Vjenčali smo se 69. i razveli 73., pa smo se opet vjenčali 84. i razveli 89., a sad sam čvrsto odlučio - nikad više neću oženiti tu ženu.” Međutim, predomislio se, i 1993. snimaju “The Battle Rages On”. 1994. na mjesto gitariste dolazi Steve Morse, i u novom sastavu, 1996. snimaju “Purpendicular”. 1998. uslijedio je album “Abandon”, a 2000. “Live at the Albert Hall”. Krajem 90-tih i početkom 2000. objavljeni su još neki arhivski snimci i kompilacije: “Machine Head 25th Anniversary”, “Friends & Realtives”, “Rhino’s The Very Best Of” i “Days May Come and Days May Go. Također su izašli i DVD-ovi: “Total Abandon:Live Australia 1999”, “In Concert with London Symphony Orchestra”, “Bombay Calling” i “New, Live & Rare”.
Bivši član Deep Purplea, Ritchie Blackmore, nakon odlaska iz benda također je bio zauzet. Nakratko je oživljena njegova grupa Rainbow, sa kojim 1998. izdaje album “Stranger in Us All”. Potom je sa svojom vjerenicom Candice Night oformio sastav Blackmore’s Night.
Uprkos brojnim izmjenama u sastavu grupe tokom dugogodišnje karijere, Depp Purple je živ i u 21. stoljeću. Njihove pjesme još uvijek dobro kotiraju i slušaju se širom svijeta.
- 20:47 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O meni...

Zovem se Ivan i živim daleko...daleko...uvijek sam bio tragičar,pročitajte sljedeće pa čete znat' zašto:Kad sam imo' 4 godine pojeo sam par mačjih dlaka pa mi je izrasla cista(kvrga)na vratu veličine jajeta...Sa 5 godina sam vozio bicikli dobrih 30 km/h i jedan lik iz susjedstva me gurnio sa bicikla i pao sam na beton,sav sam se izgrebo' i imo sam ožiljke godinu-dvije...Sa 6 godina sam igro' nogomet i u skoku me lik iz susjedstva(jedan drugi) udario po nogama al' tolko jako da sam se okrenuo naopačke i pao na mali prst i smrsko' ga...Sa 6-7 godina sam zajebavo' psa pa me ugrizo za zglob i zamalo mi ga pojeo...Sa 9 godina mi se ništa značajno u sjebanom smislu nije desilo...Sa 10 godina sam zezo mamu pa mi je opalila šamarčinu,i ja se naravno sakrio ispod kreveta,pa kak me nije mogla dohvatit rukom pogodila me sa klompom i izbila mi 2 zuba,dobro pa su bila mliječna... Sa 12 godina sam naravno opet zajebavo psa pa me ugrizo za ljevi nožni mišič i odgrizo mi mali sitni komadić noge tj. kože...Sa 13 god. je pao ormar na mene i nisam se izvuko pola sata...a od 5 pa do 8 razreda osnove sam razbio 7 školskih stakala i 2 lustera i potrgao dvoje vrata,ali hočete mi vjerovat kad vam kažem da ništa od navedenog namjerno...i zaboravi sam spomenut da sam u 6 mjesecu života od vrištanja i deranja dobio poprilično velik bruh na stomaku...i to je to...

Naj hard rock grupa svih vremena...

use your illusion
Image Hosted by ImageShack.us
axl...
Image Hosted by ImageShack.us
axl..
Image Hosted by ImageShack.us
guns n'
roses
Image Hosted by ImageShack.us
Duff Mckagan
Image Hosted by ImageShack.us
gnr...
Image Hosted by ImageShack.us
Slash
Image Hosted by ImageShack.us
Slash...
Image Hosted by ImageShack.us

Malo riječi...
Guns N' Roses - Don't Cry (Original) Lyrics
Talk to me softly
There's something in your eyes
Don't hang your head in sorrow
And please don't cry
I know how you feel inside I've
I've been there before
Somethin's changin' inside you
And don't you know

Don't you cry tonight
I still love you baby
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a Heaven above you baby
And don't you cry tonight

Give me a whisper
And give me a sigh
Give me a kiss before you tell me goodbye
Don't you take it so hard now
And please don't take it so bad
I'll still be thinking of you
And the times we had...baby

And don't you cry tonight
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a Heaven above you baby
And don't you cry tonight

And please remember that I never lied
And please remember
How I felt inside now honey
You gotta make it your own way
But you'll be alright now sugar
You'll feel better tomorrow
Come the morning light now baby

And don't you cry tonight
An don't you cry tonight
An don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry tonight
Baby maybe someday
Don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry
Tonight


Guns N Roses - Civil War Lyrics
"What we've got here is failure to
communicate.
Some men you just can't reach...
So, you get what we had here last week,
which is the way he wants it!
Well, he gets it!
N' I don't like it any more than you men." *

Look at your young men fighting
Look at your women crying
Look at your young men dying
The way they've always done before

Look at the hate we're breeding
Look at the fear we're feeding
Look at the lives we're leading
The way we've always done before

My hands are tied
The billions shift from side to side
And the wars go on with brainwashed pride
For the love of God and our human rights
And all these things are swept aside
By bloody hands time can't deny
And are washed away by your genocide
And history hides the lies of our civil wars

D'you wear a black armband
When they shot the man
Who said "Peace could last forever"
And in my first memories
They shot Kennedy
I went numb when I learned to see
So I never fell for Vietnam
We got the wall of D.C. to remind us all
That you can't trust freedom
When it's not in your hands
When everybody's fightin'
For their promised land

And
I don't need your civil war
It feeds the rich while it buries the poor
Your power hungry sellin' soldiers
In a human grocery store
Ain't that fresh
I don't need your civil war

Look at the shoes your filling
Look at the blood we're spilling
Look at the world we're killing
The way we've always done before
Look in the doubt we've wallowed
Look at the leaders we've followed
Look at the lies we've swallowed
And I don't want to hear no more

My hands are tied
For all I've seen has changed my mind
But still the wars go on as the years go by
With no love of God or human rights
'Cause all these dreams are swept aside
By bloody hands of the hypnotized
Who carry the cross of homicide
And history bears the scars of our civil wars

"WE PRACTICE SELECTIVE ANNIHILATION OF MAYORS AND GOVERNMENT
OFFICIALS
FOR EXAMPLE TO CREATE A VACUUM
THEN WE FILL THAT VACUUM
AS POPULAR WAR ADVANCES
PEACE IS CLOSER" **

I don't need your civil war
It feeds the rich while it buries the poor
Your power hungry sellin' soldiers
In a human grocery store
Ain't that fresh
And I don't need your civil war
I don't need your civil war
I don't need your civil war
Your power hungry sellin' soldiers
In a human grocery store
Ain't that fresh
I don't need your civil war
I don't need one more war

I don't need one more war
Whaz so civil 'bout war anyway

Guns N' Roses - I Used To Love Her Lyrics
i used to love her
but i had to kill her
i used to love her
but i had to kill her
i had to put her
six feet under
and i can still hear her complain

i used to love her
but i had to kill her
i used to love her
but i had to kill her
i knew i'd miss her
so i had to keep her
she's buried right in my backyard

i used to love her
but i had to kill her
i used to love her
but i had to kill her
she bitched so much
she drove me nuts
and now i'm happier this way

i used to love her
but i had to kill her
i used to love her
but i had to kill her
i had to put her
six feet under
and i can still hear her complain

Guns N Roses - Estranged Lyrics
When you're talkin to yourself
And nobody's home
You can fool yourself
You came in this world alone
(Alone)

So nobody ever told you baby
How it was gonna be
So what'll happen to you baby
Guess we'll have to wait and see
ONE, TWO

Old at heart but I'm only 28
And I'm much too young
To let love break my heart
Young at heart but it's getting much too late
To find ourselves so far apart

I don't know how you're s'posed
To find me lately
An what more could tou ask from me
How could you say that I never needed you
When you took everything
Said you took everything from me

Young at heart an it gets so hard to wait
When no one I know can seem to help me now
Old at heart but I musn't hesitate
If I'm to find my own way out

Still talkin' to myself
and nobody's home
(Alone)

So nobody ever told us baby
How it was gonna be
So what'll happen to us baby
Guess we'll have to wait and see

When I find out all the reasons
Maybe I'll find another way
Find another day
With all the changing seasons of my life
Maybe I'll get it right next time
An now that you've been broken down
Got your head out of the clouds
You're back down on the ground
And you don't talk so loud
An you don't walk so proud
Any more, and what for

Well I jumped into the river
Too many times to make it home
I'm out here on my own, an drifting all alone
If it doesn't show give it time
To read between the lines
'Cause I see the storm getting closer
And the waves they get so high
Seems everything We've ever known's here
Why must it drift away and die

I'll never find anyone to replace you
Guess I'll have to make it thru, this time- Oh this time
Without you

I knew the storm was getting closer
And all my friends said I was high
But everything we've ever known's here
I never wanted it to die