Crna rotkva zimnica - Susret s djevojkom

utorak , 18.12.2018.

Ishrana










Dating Site: Crna rotkva zimnica






Nalazi se i na crtežima grobnica starih Egipćana, koji su smatralida je rotkva čudotvorna biljka i lekovita biljka. Veoma je rasprostranjena i koristi se kao salata, začin ili lek. Najbolje je uzimati sok od rotkve ili je sitno narendati kao salatu. Ljuto - gorkog je ukusa, što uslovljava gorušičavo ulje.



crna rotkva zimnica

Najbolje je uzimati sok od rotkve ili je sitno narendati kao salatu. Najbolje je uzimati sok od rotkve ili je sitno narendati kao salatu. Ljuto - gorkog je ukusa, što uslovljava gorušičavo ulje.



crna rotkva zimnica

Ishrana - Gaji se kao bela rotkva i crna rotkva.



crna rotkva zimnica



LEK IZ PRIRODE: ROTKVA ČISTI ORGANIZAM
Veoma je rasprostranjena i koristi se kao salata, začin ili lek. Ljuto - gorkog je ukusa, što uslovljava gorušičavo ulje. Gaji se kao bela rotkva i crna rotkva. Pored toga, sadrži i natrijum, kalijum, magnezijum, vitamine, nigrosin, rafanol, sumporne heterozide, gorke i ljute materije. Nalazi se i na crtežima grobnica starih Egipćana, koji su smatralida je rotkva čudotvorna biljka i lekovita biljka. Rotkva blagotvorno deluje na probavne organe, pojačava lučenje u želucu, otvara apetit, okrepljuje, podstiče rad disajnih organa i bronhija, leči oboljenje žuči i žučne puteve, koristi se protiv pojave peska i kamenca u žuči, bolesti bubrega, kod smanjene funkcije jetre, za izbacivanje kamena iz mokraćnog mehura, leči katar creva, proliv, skorbut, reumu, išijas, promuklost, kašalj, gliste, opadanje kose, koristi se za čišćenje rana i kao diuretik. Nema neke posebne prehrambene vrednosti, ali ima značajna gurmanska i lekovita svojstva. Najbolje je uzimati sok od rotkve ili je sitno narendati kao salatu.

[Cancer man single mom|Chat bez registracije|Dating norway singles]






Oznake: ISHRANA

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.