RIJEŠI-PROBLEM-SAD https://blog.dnevnik.hr/rijesiproblemsad

subota, 07.07.2007.

Prava istina o piercingu!

Jesi li već razmišljala o nakitu u svom nosu ili pupku? Piercing ili bušenje tijela trenutno je totalno IN, iako katkad može biti i opasno. Evo što smo za najhrabrije među vama doznali o tom originalnom uljepšavanju!






Mutya Buena obožava piericing


Tvoja frendica nedavno se pojavila u školi s probušenim jezikom, a ti si jednostavno poludjela od oduševljenja. Sve više razmišljaš o tome da sebi podariš neku ludoriju poput «naušnice» na obrvi ili pupku. Prije nego što se konačno odlučiš za taj pothvat, evo o čemu sve moraš obratiti pozornost.


Piercing se izvodi pod lokalnom anestezijom

Bušenje tijela vrlo je atraktivno, ali nosi i određene rizike. Nehigijenske metode mogu uzrokovati i ozbiljne medicinske probleme, zato pripazi komu ćeš se obratiti i dobro se raspitati o svim mogućnostima.

Piercing bilo kojeg dijela tijela izvodi se pod lokalnom anestezijom. Postupak može biti opasan ako se radi s nedezinficiranim instrumentima. No podrazumijeva se da igle kojima se koristi «piercer» služe za jednokratnu upotrebu i da je nakit koji se stavlja nakon bušenja uvijek sterilno zapakiran. Pri bušenju se najlakše podnosi nakit od medicinskog čelika i od specijalnih legura plemenitih metala. Ali čak ni stručno i čisto bušenje nije jamstvo da će sve proći bezbolno. Rana se može lako upaliti ako se pomnjivo ne dezifincira.


Nakit uvijek mora biti sterilno zapakiran


Zacjeljivanje obično traje između dva i četiri tjedna. Najbolje bi bilo da ti prijatelji koji već imaju piercing preporuče iskusna stručnjaka. Radi vlastite sigurnosti zamoli u studiju da ti pokažu rješenje službe za zaštitu zdravlja o kontroli radnog prostora, kojim piercer može dokazati da u njemu paze na higijenu.



Zacjeljivanje traje od dva do četiri tjedna

Ako si mlađa od 18 godina, svaki će ozbiljan studio tražiti pismenu suglasnost jednog roditelja. Ako ne traže od tebe ništa od toga, možda si upala u neozbiljnu rupu. Možda ondje ne paze ni na to da se cijeli postupak obavi ispravno i u sterilnim uvjetima. Time se povećava rizik ugrožavanja tvoga zdravlja. Ako je to posrijedi, potraži drugi studio!
Dobro je znati i ovo...
Što se događa pri bušenju jezika?

Za razliku od drugih piercinga, ne buši se koža nego mišić i vrlo je opasno. Pri prvom bušenju treba se koristiti štiftovima s kuglicama na krajevima, koji moraju biti barem za trećinu dulji od onog dijela jezika koji je najdeblji. Jezik nakon bušenja otekne i kad bi štift bio prekratak, kuglica bi se utiskivala u nj. Ako želiš probušiti jezik, moraš računati na to da će ti on nekoliko dana biti prilično oteknut.



Piercing jezika je vrlo opasan

Može li se stavljati svaki materijal?

Najlakše se podnosi nakit od medicinskog čelika i legura plemenitih metala. Moderni nakit često sadrži mnogo nikla. Ako se stavi u svježe probušenu rupicu, može izazvati alergiju na taj metal - a ona je najčešće doživotna. Tijelo tada reagira ekcemima i oteklinama koje svrbe, svaki put u doticaj s predmetima koji sadrže nikal, npr, držačem u autobusu ili gumbom na trapericama.


FrendicaA:njamiheadbangnaughty

07.07.2007. u 16:33 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< srpanj, 2007  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2007 (13)
Lipanj 2007 (17)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

Mi smo dvije frendice koje će pokušati riješiti vaš problem.Samo nam ostavite vaše ime,problem i e-mail adresu.Nadamo se da ćemo riješiti vaš problem.

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Dnevnik.hr