Crna rotkva kao lijek i cirkulacija - Susret s djevojkom

nedjelja , 30.12.2018.

Radiculitis - kućno liječenje










Click here: Crna rotkva kao lijek i cirkulacija






Katkad proljev izaziva preosjetljivost na hranu npr. Bosiljak Ova aromatična ljekovita biljka sadrži mnoge protuvirusne spojeve. Lijek se primenjuje prije svega kod problema sa lošom cirkulacijom i lošom krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, te kod drugih sličnih tegoba, zaboravnošću i slabim pamćenjem. Jedan lijek kod dvije osobe ne djeluje isto.



crna rotkva kao lijek i cirkulacija

Da li se osećate umorno? Rekord u glasnoći hrkanja drži neki Šveđanin. Znači,ono što preporučam je, sagnite glavu,ne zatvarajte oči, nego fiksirajte pogledom jednu točku I dišite duboko kroz usta.



crna rotkva kao lijek i cirkulacija

Priroda leči sve - Osim toga, gubljenje kratkoročnog pamćenja postaje učestalije u srednjoj dobi.



crna rotkva kao lijek i cirkulacija

Drugi nazivi: kaulin, cimit Latinski naziv: Cinnamomum Zeylanicum Eng - CINNAMON Opis biljke: Nalazište : uspeva u tropskoj Aziji Cejlon, Shri Lanka te u Indiji i Indoneziji. Kod nas samo kora ili u obliku praška. Spominje se 2800 godina p. U prošlosti je cimet bio skup kao zlato.. Postoje stotine vrsta i podvrsta cimetove biljke. Kao zacinske, koriste se dve vrste: cejlonski i cimet kasija, poznat kao kina-cimet, koji potice iz Burme. U Evropi se upotrebljavaju obe. Cejlonski cimet stiže u prodavnice u štapicima i ima nežniju i prijatniju aromu, a ukus mu je ljuto oštar, slatko-peckav, ni opor ni sluzav. Sadrži 1,5 do 4 procenta etericnih ulja. Najbolje vrste kina-cimeta mirišu oštrije, a ukus im je peckavo ljut i sladak dok je hemijski sastav kao kod cejlonskog cimeta. Cimet se dva do tri puta godišnje sece sa svakog stabla, zatim se preko noci umotava u kokosove asure i pušta da fermentira, nakon toga se guli spoljna kora, odstrani i srednja, a upotrebljava se samo nežna, unutrašnja. Deset takvih tankih kora uvijaju se jedna u drugu pa se suše prvo u senci a zatim na suncu. Pri tome on dobija svoju žuckasto-smedu boju. Cejlonski cimet je znatno deblje kore i samo se jedanput uvija u štapic. U prodavnice stiže uglavnom u komadicima od 3-10 cm , Za lek se upotrebljava samo kora, a ostali delovi kao zacini. Plodovi se ne jedu, iz njih se istiskuje vosak za mirisave svetiljke. Iz listova koji se stavljaju u jela kao zacin slicno i lovoru , istiskuje se ulje od kojega se pravi cimetova voda i tinktura. To ulje jako žari, pa i samo jedna kap izaziva upalu ako padne na kožu. Ako se kapi ulja prevuku šecerom dobiva se tzv. Vanjska kora drveta nema lekovitih svojstava. Koristan je samo njen unutrasnji, svetloružicasto-smedji deo. Ako je kora na jeziku gorka, onda to nije cimet, nego neka druga kora. Zbog tanina se primenjuje i kao lek protiv proliva. Cimet je aromatik, korigens, hemostatik, stomahik, nervinum, adstrigens i dezinficijens probavnih organa. Punokrvni i lako uzbudljivi ljudi ga ne podnose. Cimet jaca srce i želudac, oživljuje živce i osvežava krv, pomaže kod slabe probave, stvaranja previše kiseline i sluzi u želucu, kod grcevitog povracanja, krvavih proliva, krvarenja iz materice, te kod prejake i preduge menstruacije ili posle porodjaja, stimulise mokrenje i deluje protiv gihta. VINO OD CIMETA : 30 grama usitnjene cimetove kore, ˝ litre slatkog crnog vina; namakati 6 dana. Pije se po mala cašica 3X dnevno pre jela. Još je efikasnije cimetovo vino pripremljeno na sledeci nacin : 100 grama crnog vina, 8 grama cimetove tinkture, 6 grama tinkture maticnjaka i 30 grama šecernog sirupa. Svakih 1-2 sata uzima se po 1 velika kasika. TINKTURA : 100 g usitnjene kore cimeta namociti u ˝ litre 80% alkohola, u trajanju od 15 dana, procediti i uzima se dnevno po 20-30 kapi 3X dnevno pre jela. U ishrani i kao začin koriste se cimetovi štapići, a lekovito je i cimetovo vino vino začinjeno cimetom. I mešavina meda i cimeta ima veoma lekovite osobine. Cimet je antiseptik, tako da se čajem od cimeta mogu ispirati posekotine i ogrebotine. Zbog svog antibakterijskog i antigljivičnog dejstva, koristi se i za zaštitu hrane od kvarenja. Ispitivanjem se došlo do toga da se u nekim slučajevima može koristiti i umesto konzervansa za konzerviranje mesa. Pored ishrane, cimet se koristi i u kozmetici. Žvake sa ukusom cimeta upotrebljavaju se protiv neprijatnog zadaha. Način primene Cimetovo ulje koristi se za mazanje pojedinih delova tela ili u aromaterapiji, dok se cimetovi štapići kora ili prah koriste kao začin ili lekoviti dodatak jelima. Interesantno je da cimet poboljšava i vizuelno pamćenje i brzinu reagovanja, razvijajući pozitivnu energiju. Kod dijabetesa cimet pomaže boljem iskorišćenju insulina. Novijim istraživanjima ustanovljeno je da poboljšava tzv. Na osnovu navedenog može se zaključiti da cimet treba koristiti u ishrani ne samo kao začin već i kao lek. Naravno, pošto se radi o začinu, ne treba preterivati, veće dnevne doze cimeta nisu preporučljive. Ulje na bazi cimeta ne preporučuje se trudnicama.



Jestive biljne vrste_Crna rotkva
U liječenju raznih depresija kao i alkoholnog ludila paprikom se, uz liječnički nadzor, danas liječe razna oboljenja ovisnosti, kao što su alkoholizam i narkomanija. Ova vlakna djeluju i kao jako efikasna četka za čišćenje i ubrzavanje rada crijeva. U vrijeme otkrivanja bolesti često je već proširen izvan jetre. Ananas Evo još jedne biljke bogate proteolitičkim enzimima. Potrošite hranu prije isteka roka trajanja. Postoje sumnje da duga izloženost zračenju mobitela može oštetiti kratkoročno pamćenje. Obje biljke posjeduju fitokemikalije koji zajedničkim djelovanjem inhibiraju razvoj stanica raka.

[SPOTTED, FB, BADOO pozitivna stvar ili NE?|Mali oglasnik ona trazi njega|Mimi parovi]






Oznake: priroda, leči, sve

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.