Riječanka&svijet

04.10.2005., utorak


Reci mi kakvo rublje nosiš...
Vrlo često se za raznorazne stvari može čuti onaj poznati komentar : «Ma sve ti je to isto sr...., samo drugo pakovanje».
E, ova sintagma ne može nikako biti primjenjiva – na žene! Naime, nisu se rodile dvije iste! Čak i jednojajčane blizanke znaju biti zeznute svaka na svoj način. To je neki dan izjavio jedan moj prijatelj, nakon čega se izrodila jedna zanimljiva polemika. O ženskoj ambalaži, kako se prijatelj izrazio. Dakle, o ženskom rublju.
Svima je poznato da žena koja drži do sebe, nema nikada previše rublja. Gaćice, grudnjaci, čarape, podvezice... uvijek postoji model koji još nemamo, boja koja bi nam prekrasno stajala, kroj i dizajn koje je upravo onakav kakav smo oduvijek željele.
Nije potrebno predugo razmišljati – jednostavno se prihvatimo novčanika, kartice...i naša je kolekcija bogatija za još jedan ili nekoliko primjeraka prekrasnih gaćica, grudnjaka ili kompletića.

No, kako se žene mogu razlikovati ovisno o visini, tjelesnoj građi, boji kose, očiju, načinu razmišljanja...i podijeliti na bezbroj raznoraznih skupina i kategorija ovisno o tome koliko razgovaraju telefonom, koliko često ispijaju kave sa prijateljicama, kako toleriraju partnerove prijatelje, i o još milijardu drugih parametara, isto tako je moguće zaključiti o kakvom se tipu žene radi ovisno o vrsti gaćica koje nose.
Ne vjerujete? Pa, da onda malo detaljnije ovo elaboriram...

Svima je poznato kako izgledaju gaće naših baka – nazivaju se često i gaće-padobrani i gaće za duboku vodu – široke, visoke i udobne pamučne gaće, najčešće od rebrastog pamuka, ali često to znaju biti i oni neobični odjevni predmeti od gume i sintetičkog materijala poput onih poznatih gaća Bridget Jones, čija je svrha da ženu utegnu i premjeste izdajničko salce iz područja guze i trbuha u gornje regije, dajući tako privid (nažalost, samo privid i ništa drugo) vitkije linije, plosnatijeg trbuha i manje guze. Žena koja nosi ovakav tip rublja pokazuje svoj negativan stav prema trendu anoreksičnih mršavica, modnim diktatima uopće. Poput naših baka, ne obazire se na depilaciju i dijete za mršavljenje – uz nju muškarac će uživati u finim jelima sa okusom nostalgije i u prirodnom seksu neopterećenim zbrajanjem i oduzimanjem plodnih dana.
Ženske bokserice – bez obzira na duljinu nogavice, materijal od kojeg su napravljene, ovaj dio ženske garderobe je uvijek besprijekorno na mjestu, ne uvlači se u nezgodne zakutke prilikom hodanja ili sjedenja, ne nazire se ni preko najtanje suknje ili najpripijenih hlača, te ne pokazuje izdajničke usjeke na mjestima gdje figura nije uvijek baš ona savršena. Dakle, diskrecija i privid nevidljivosti glavni su njihov adut. Žena koja ih nosi je uvijek maksimalno spremna za bilo kakvu akciju – prava alfa žen(k)a, borbena, navalna igračica na svim poljima. Definitivno, žena sa kojom nije nikada dosadno.
Tangice – što god tko tvrdio, za njih je jedno točno : ne postoji ženska guza na kojoj one dobro ne stoje, bez obzira na veličinu ili oblik guze. Ako je problem – onda je to problem u guzi samoj, nikako ne u tangicama! Jer one ne dolaze na guzu – one guzu zaobilaze, a pokrivaju samo susjednu prednju regiju. Bilo je dosta polemika o štetnosti tangica. Čista glupost! Potrebno je samo znati odabrati pravu veličinu, na način da tanka trakica tkanine ne žulja nježno područje Međuzemlja te da su trakice na bokovima dovoljno velike da ne zažuljaju bok, ili ne daj Bože, podijele bok na dva (masna) jastučića. Mnoge žene koje nose tangice racionaliziraju – kao, nosim ih samo zato da se kroz hlače ne vide gaćice, njihov rub, itd. Prava je istina u jednoj, čisto fiziološkoj činjenici : područje kože između vaginalnog otvora i anusa, perineum ili međica, je jedno izrazito erogeno osjetljivo i bogato inervirano područje. A sam dodir trakice na tom području čini jednu stalnu ugodnu stimulaciju, nešto poput širokim masama prihvatljivije i nevinije varijante «japanskih kuglica». Žena koja nosi tangice je jednostavno žena koja je u svakom trenu svjesna svoje seksualnosti i uvijek spremna za seks.
Slip gaćice – pouzdane i prirodne, poput djevojke iz susjedstva. Ni prevelike ni premale, ne otrkivaju previše ali ni ne sakrivaju. Praktične, perive, udobne. Žena koja ih nosi je upravo takva – pouzdana, žena za vezu, brak, majka, prijateljica. Nije tip Sharon Stone, ni Angeline Jolie, no ona će biti ovdje i kada ove dvije glumice odavno padnu u zaborav...

Naravno, ovu klasifikaciju slobodno možete nadopuniti vašim prijedlozima.
A idući puta nekoliko riječi o muškarcima i njihovom rublju...



- 22:46 - Komentari (25) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>