rial-power

subota, 04.08.2007.

SLATKE HARMONIJE 2 - Najskuplji spotovi

Bivša članica mega popularne grube "Spice girls", koja se raspala zog današnje gospođe Backham (stražnja šunka - mislim prezimena) , ona koju je missis Victoria optuživala za sve i svašta, a koja je najnadarenija pjevačica u grupi, Geri Halliwell je 2000. godine izbacila najskuplji spot ikada snimljen u Europi. Spot je koštao 2.500.000 €, a trenutko se nalazi na 8 mjestu najskupljih spotova ikada. Riječ je za spot za pjesmu "Scream if you wanna go faster"

GERI HALLIWELL - SCREAM IF YOU WANNA GO FASTER - 2000.


Evo 18 godina poslije i dalje je najskuplji spot svih vremena. Utrošeno je $5.000.000, a pjevačica koja više nego profesionalno odradila ulogu kraljice seksa u nekom futurističkom METROPOLISU nije tražila honorar za snimanje spota. Spot su pratile velike afere, kao na primjer kratki odnos sa popularni američkim košarkašem Denisom Rodmanom i tužba kompanije Pepsi, ali i ranjavanje u leđa što je organizirao njen bivši suprug Sean Penn, s kojim se za snimanja spota rastavljala.

MARIA VERONICA MADONNA LUISA CICCONE - EXPRESS YOURSELF - 1989.


Pop carica je s trona najskupljih spotova zbacila čovjeka koji je u svojoj karijeri javnost više šokirao svojim bezbrojnim plastičnim operacijama. Tako je među ostalima izbjeljivao kožu, a prije par godina mu je otpao nos. No, bez obzira na sve operacije, tužbe zbog zlostavljanja maloljetnika na svome ranču "Neverland" njegovi hitovi su vječni. Pogotovo ovaj. Je li to zbog toga što je spot koštao 4,5 milijuna dolara ili jer je pjesma savršeno savršena, prosudite sami.

MICHAEL JACKSON - BILLIE JEAN - 1983.


"Billie Jean" nije samo najskuplji video uradak Michaela Jackosna, već i spot kojim je promovirao svoj svima poznati plesni korak nazvan "moonwalk", ali i spot koji ga prikovao za svjetsko zvjezdano nebo. Treći najskuplji spotovi svih vremena također pripada pop imperatorici Madonni za single "Vogue". Na četvrtom je mjestu Džepna Venera iz najudaljenijeg kuta kugle zemaljske. Pop kneginju Kylie ne treba posebno predstavljati kao ni najskuplji australski spot ikada.

KYLIE MINOGUE - CAN'T GET YOU OUT OF MY HEAD - 2000.


Nju su novinari u početku proglasili pop princezom, da bi je na kraju njeni tvorci upropastili i nazivali razmetnom glupačom. Na vrhuncu karijere, u trenutku kada je snimila 5. najskuplji spot svih vremena se udaje, rađa djecu i u ludilu pokušava napraviti od sebe ono što nije. Ovih dana snima spot za novi single u kojem se vidi sva njena neuravnoteženost. Hoće li se Britney vratiti kao pop princeza ili će još dublje propasti u blato, trebamo vidjeti.

BRITNEY SPEARS - TOXIC - 2004.


A kako stojimo mi? Činjenica je kako smo mi mala zemlja za još manje stvari (da parafraziram bivši turistički slogan), no ipak i kod nas ima nekih pomaka. Od Katje Restović (čiji redateljski minimalizam već postaje klasika, kojim često kopira spot "Think twice" od Celine Dion) do Dennia Wolfartda (koji je u zatvoru zbog ubojstva djevojke). Ovaj potonji je najbolji hrvatski redatelj okrunjen nekolicinom Porina. Sve u svemu naš najskuplji spot je za pjesmu Sve bih dala da znam (1996.), koji je koštao 230.000 DEM, što bi iznosilo oko 125.000 €. Za naše prilike jako skup uradak. U stopu je prati Ivana Banfić sa spotom za pjesmu "Imam Te" (1999.) 200.000 DEM (110.000€)

IVANA BANFIĆ - IMAM TE (U KRVI) - 1999.


Godinu poslije hrvatska predstavnica na EuroSongu Danijela Martinović snima rremek djelo. Kapu treba skinuti gospodinu Tonču Huljiću koji je kao tadašnji Danijelin menadžer napravio sve da njemu i Petri Graši (autor teksta, glazbe i aranžmana) HRT vrati dio autorskih prava, te je potpuno samostalno našao ekipu koja će raditi s Danijelom na što boljoj vizualnoj prezentaciji pjesme. To se potvrdilo sa osvojena 132 boda i 5. mjestom na EuroSongu u Birminghamu. Ne treba naglasiti kako je potrošeno 200.000DEM (110.000€) na spot.

DANIJELA - NEKA MI NE SVANE - 1998.


Rusi kao Rusi. Gdje bi mi bili bez Rusa? Gdje bi svijet bio bez Rusa. Njihova najveća zvijezda Jasmine (čit. Žasmin o.op.) 2005. godine napravila deveti spot po skupoći na svijetu. Spot za pjesmu "Dolgie dni" (Dugi dan) joj je došao točno 1.900.000€ te zbacio na prvo mjesto top ljestvica ex- Varšavskog pakta, zamijenivši na njima poznati dvojac iz grupe T.a.t.U.

JASMINE - DOLGIE DNI - 2005.


Koja je poruka? Ako želite biti prvi u najmanje 19. država svijeta napravite spot koji košta oko 2.000.000 eura. Možda vam se uloženo i vrati...

04.08.2007. u 13:29 • 11 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (15)
Lipanj 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

neka mi ne svane, nek' me nema, nek' me ne bude, neka me bez tebe ne probude...

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Dnevnik.hr

NEKE DRUGE STVARI

J'ai volé la vie - Natalie Paque - 1989
j'pourrais pas vous dire mon âge
J'saurais pas écrire mon nom
J'ai grandi ortie sauvage
sur des écorces de goudron
J'sais pas d'oů viennent les images
qui sont collées ŕ mes yeux
Ni d'oů monte cette rage
de chanter ce que je veux

J'ai volé la vie
Oui, je l'avoue
Je n'sais plus ŕ qui ni oů
Je m'suis enfuie en faisant,
un pied de nez au néant
J'ai volé la vie
Sans un regret
Ŕ deux ombres qui passaient
Mais mon rayon de soleil,
je l'ai gardé

J'sais pas ŕ quoi je ressemble
J'sais pas vers qui je m'en vais
Mais de mes châteaux de cendres,
je sens que le feu renaît
Je sens que mes yeux s'éclairent,
que quelqu'un m'envoie du jour
Que j'arrive ŕ la frontičre
qui me sépare de l'amour


Zaboravi - (Dalmatinski) Magazin - 1982
U krilu ljeta
Čekali smo zore
Na vrelom žalu
Šumilo nam more
A sad za jedra
Vjetra više nema
Lađe sve svoje
Ostavi nek' idu
U smiraj dana
Sjedimo na hridi
I pitamo more
Što se s nama zbilo
Na kraju puta
Ne vidimo cilja
K'o brod bez luke
Nakon dugih milja

Sve naše tajne
Poljupci i želje
Negdje su tiho
Ostali za nama
Uzalud sretnu
Ljubav mi smo snili
Jer više nismo
Što smo nekad bili

Zaboravi
Ljubavi moja
Zaboravi
Šetnje kraj mora
Zaboravi
Te dane sreće
Ljubav je prestala
Vratit se neće