Jabuke i vino - Brzog datiranja

petak , 28.12.2018.

Jabuke i Vino










Click here: Jabuke i vino






In 1990, to celebrate ten years of activity, Jovićević and Živanović released the compilation album Najlepše pesme 1980-1990 Most Beautiful Songs 1980 - 1990. Tu su prvi uzroci octikavosti vina od jabuka.



Jabuke i vino

Pogodna i za ostale oblike prerade. Od ovog recepta možete da dobijete oko 25 litara vina.



Jabuke i vino

Kako napraviti domaću jabučnicu (jabučno vino)? - Ja sam pravio nekoliko puta vino od jabuka, ali nikad tako puno kao vi 20-30 litara. U Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji, Češkoj i još nekim zemljama voćno vino, a naročito vino od jabuka, nalazi velik broj uživalaca.



Jabuke i vino

Osim kolača koji su jako ukusni i jeftini možemo napraviti i domaću jabučnicu jabučno vino. Za proizvodnju jabučnice valja brati zrele jabuke. Svježe jabuke ne upotrebljavaju se za proizvodnju jabučnice, već ih treba uskladištiti na temperaturi od 16 do 20 stupnjeva. Oko 14 dana tijekom uskladištenja dolazi do povećanja šećera, razgrađuje se škrob, povećava se količina kiseline i ekstraktivnih tvari što vino čini punijim. Prije usitnjavanja jabuke treba prati u većoj posudi protočnom vodom i mekanom metlom. Krupne plodove usitnite u kadi zbog i lakšeg muljanja. Muljača ne smije biti željezna, da voće ne dođe u dodir sa željezom koje može djelovanjem kiseline priječi u sok i kasnije biti uzrokom zamućivanja vina i pogoršanjem okusa. Jabučni kljuk prelijte u drvenu bačvu i sumporite vinobranom ili vinkom 10 g na 100 kg jabučnog kljuka. To se radi zato da plodovi ne bi potamnjeli te da se spriječi djelovanje mikroorganizama. Kljuk promiješajte i procijedite preko preše. Dobivenoj jabučnici dodajemo šećer; što se više šećera doda, bit će više alkohola. Na 100 litara tekućine stavite 1,7 kg šećera. Korekciju kiseline možete obaviti pomoću mliječne kiseline 50 postotne. Na 100 litara tekućine dodajte 300 g šećera 50 postotne mliječne kiseline. Nekoliko dana prije nego prerađujete jabuke u jabučnicu ocijedite jabučni sok 21 na 100 l planiranog soka. Pritom će započeti vrenje, a zatim ovu tekućinu dodajte jabučnici. Vrenje traje 3 do 6 dana. Nastalo vino treba pretočiti u drugu bačvu i uskladištiti na temperaturi od 15 Celzijevih stupnjeva.



Drazen Ricl Zijo - Jabuke i vino (1984)
Voćno vino se pretače godišnje 4, pa i 5 puta. Razmišljajući o tome šta bih voljela, mogla, željela napraviti. Takvim presovanjem se dobije bistriji mošt. Kako kupina treba puno svjetlosti, preporuča se sadnja u smjeru sjever — jug. Naime, kalijev metabisulfi t sumporasata kiselina uništava štetne mikroorganizme, koji bi mogli uzrokovati neželjene efekte.

[Kako zaraditi online novac|Vigor jos falis dodirni mi kolena|Intimno zdravlje: 10 razloga zašto je seksualni odnos ponekad bolan]






Oznake: Bogovsko, vino, i, jabuke, đedovače

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.