Research4You https://blog.dnevnik.hr/research

petak, 22.12.2006.

41 posto klikova je prijevara

41 posto klikova je prevaraNa konferenciji Searchengines Strategy u Muenchenu svoje misljenje izneo je i gospodin Bennefeld direktor eTrackera, prema Bennefeldu 41% klikova na bannere ili tekstualne linkove na partnerskim stranicama je prevara. Naveo je i slijedece podatke: U Americi se klika na linkove koji donose zaradu vecu od 2 dolara, dok npr. u Njemackoj je ta granica znatno niza i iznosi tek 0,5 EUR-a. Kao prevarante gospodin Bennefeld je u prvom redu identificirao konkurenciju koja nastoji napraviti stetu, a na drugom mjestu su webmasteri odnosno vlasnici Internet stranica. Na stranicama trazilica je prijvara upola manja jer na tom mjestu zaradjuje samo trazilica, te mozemo kazati da klikove na tekstualne oglase na trazilicama u 90% slucajeva producira konkurencija, zeleci tako uzrokovati sto vece troskove ili cak prekid oglasavanja. A evo i malo statistike o fake klikovima.

Online trgovine - 20% klikova je prijevara
Turizam - 16% klikova je prijevara
Banke i osiguranja - 25% klikova je prijevara

Kako se mogu zastititi oglasivaci? Analizom prometa sa partnerskih stranica, odnosno distribucijskih kanala, no to je dosta slozen proces. Najjednostavnije rjesenje je prelaz na Affiliate programe za distribuciju roba i usluga te preferiranje CPL ili CPS obracuna pri cemu je placanje partnera samo u slucaju uspjesne prodaje, iako i u tim vidovima promocije ima prijevara ali mozemo kazati da je zanemariva.
Elres Magazin

22.12.2006. u 13:13 • 1 KomentaraPrint#^

srijeda, 20.12.2006.

Auto skore buducnosti

Auto skore buducnostiVrijeme je hladno i maglovito, vidljivost ispod 100 metara, sam na autocesti, kad odjednom svijetli display, sjedalo vibrira, javlja se glas koji govori da se ispred nalazi kolona vozila, auto te upozorava na opasnost. Kako je to moguce? Kako moj auto zna to? Jednostavno, kazali su mu drugi automobili. Ovo sto nam sada djeluje kao mjesavina Knight Rider-a i Science-Fiction filmova moglo bi postati bliska stvarnost, automobili koji medjusobno komuniciraju i upozoravaju se na opasnosti. Profesor Horst Wieker prognozira da treba 2 do 3 godine da se tehnika komunikacije automobila usavrsi, momentalno se samo radi na uvodjenju jedinstvene radio frekvencije u Europi, naravno da je najbitnije da svi auti koriste istu frekvenciju i da govore istim "jezikom". Koja tehnika je potrebna? GPS navigacijski uredjaj, za pozicioniranje auta, WLAN (bezicna mreza) za komunikaciju izmedju auta, te jedinstveno softversko rjesenje. Pomocu WLAN mreze automobili mogu izmjenjivati podatke o poziciji, brzini kretanja, kocenju, ukljucenim svjetlosnim signalima za opasnost, itd. Tempo 200 km/h, ako racunamo da je rasprostiranje WLAN mreze max. 300 metara, daje nam 6 sekundi vremena do nailaska opasnosti, dovoljno ili nedovoljno vremena? No moramo racunati da se ispred nas nalaze takodjer automobili te da oni medjusobno komuniciraju i prenose informacije na slijedeci auto koji se nalazi u njihovoj blizini ili dometu, te je tako moguce da se informacija prenese kilometrima, ovisno o gustoci prometa. Pri testiranju su automobili perfektno komunicirali, tako da je bilo moguce vidjeti da je jedan auto imao prisilno kocenje kod brzine od 160 km/h, dok je drugi npr. ne postivajuci prvenstvo prolaza usao na glavnu cestu, treci koji je imao kvar i stajao iza jedne krivine takodjer je prenio podatke ostalim automobilima. Opel se sprema da serijski ugradjuje sistem u svoja vozila, izuzev skupog radarskog sistema kojeg koristi Mercedes u skupljim modelima. Tehnika koja omogucava ovakvo komuniciranje automobila nije uopste skupa, jedino sto mora biti jedinstveno je standard te softversko rjesenje za komunikaciju. Prema tvdnjama glasnogovornika Opela, ovaj sistem zeli njemacki proizvodjac automobila imati najkasnije za 5 godina u serijskoj proizvodnji, pocevsi od najmanjih modela tipa "Corsa".

Pogledaj Elres Magazin

20.12.2006. u 10:16 • 0 KomentaraPrint#^

subota, 16.12.2006.

Internet zarada

Internet zarada nije tako jednostavna kako Vam obecavaju mnoge reklame koje svakodnevno susrecete prilikom surfanja. Mnogi webmasteri svacaju pogresno ovu vrstu zarade, te misle da je dovoljno da se napravi Internet stranica, postave banneri i zarada dolazi sama od sebe, sto je naravno pogresno. Prije samog pocetka stvaranja Internet businessa svakome mora biti jasno da se zaraditi moze samo: ulaganjem vlastitog rada odnosno znanja ili ulaganjem novaca odnosno kombinacija navedenih pojmova. Svatko moze zaraditi, velicina zarade ovisi o Vama samima, sposobnostima, ulozenom trudu i sto je vrlo vazno da slijedite navedene upute i da imate puno strpljenja, jer nista ne dolazi preko noci. Strpljenje i upornost su najvazniji faktori za Vas uspjeh. Internet zarada moze se grubo podijeliti na dva podrucja:

Internet zarada ostvarena prodajom robe ili usluga
Internet zarada ostvarena putem reklamnih poruka

Internet zarada putem eCommerce-a je oblik zarade ostvaren prodajom robe ili usluga putem online shopa. Kod odabira proizvoda ili usluge koje zelite da prodajete putem online shopa morate uvijek da imate na umu da to moraju da budu proizvodi odnosno usluge koji se ne nalaze u svakoj prodavaonici, te da prodajom ostvarite i zaradu od najmanje 20 - 30%. Evo navesti cemo jedan primjer: Vi se bavite modelarstvom, te mozete mnogim ljubiteljima tog hobija ponuditi razne dijelove i opremu potrebnu za ovaj hobi. Kod pokretanja online shopa vazno je da imate dobrog hostera te internet adresu koja po mogucnosti mora biti kratka da se moze lako zapamtiti. Kod odabira hostera morate paziti da je brzina odaziva servera dobra, te da server podrzava SSL (zasticena veza), ukoliko niste sigurni koji hoster je najbolji za Vas projekt mozete se raspitati po forumima o iskustvima drugih webmastera. Nakon odabira Internet adrese i hostera dolazi na red jedan od vaznijih faktora, a to je sam online shop. Investicija je manja ukoliko sami mozete da osmislite online shop koristeci npr: open source oscommerce, a za to morate da imate osnovno znanje iz php, html i mysql datoteka. U svojoj osnovnoj verziji oscommerce djeluje dosta neprofesionalno, te morate u najmanju ruku da promijenite tzv. template. Izgled samog online shopa je dosta bitan, jer profesionalni izgled Vaseg online shopa stvara sigurnost kod kupca. Template za oscommerce mozete da napravite sami ili ju kupite npr. kod specijaliziranih ponudjaca kao sto je Template Monster. Kod kupnje je vrlo vazno da izaberete template koji svojim izgledom odmah asocira kupca na Vasu industriju odnosno djelatnost. Inace sam oscommerce mozete po potrebi besplatno prosiriti i raznim modulima tzv. contributions, nezavisno da li cete ugraditi affiliate program, statistiku, payment modul opet ce Vam biti potrebno znanje php i mysql-a. Znaci ukoliko niste vicni vjestinama izrade web stranica i nemate potrebno znanje da osmislite vlastiti shop, najbolje je da potrazite pomoc profesionalca. Cijena te usluge je ovisna o velicini projekta te je najbolje kontaktirati vise ponudjaca. Pametno je posjetiti i webmaster forume na kojima mnogi nude takve usluge dosta jeftinije, a jedan od najpoznatijih foruma je EliteSecurity gdje postoji i burza takvih poslova. Ukoliko zelite mozete da koristite nas MyStore online shop software, koji je besplatan, a posjeduje i dosta inplementiranih modula, download link nalazi se ovdje. Nakon sto je Vas shop zavrsen morate da se upoznate sa njegovim funkcijama, a za to ce Vam biti potrebno uputstvo za oscommerce. Samo rukovanje online shopom je vrlo jednostavno, te se moze vrlo brzo savladati. Kod kreiranja online shopa je vrlo bitno da pazite na opis proizvoda, koji mora biti opsiran, te da slike samih proizvoda budu dobre kvalitete. Kada ste unijeli sve zeljene proizvode u svoj online shop zapocinje najglavniji dio Vaseg posla, a to je promocija web stranica.

Saznaj vise - Internet zarada

16.12.2006. u 20:02 • 0 KomentaraPrint#^

Od njih strijepi cak i FBI

Mara SalvatruchaNazivaju se Mara Salvatrucha, prema jednoj vrsti mrava koja unistava sve pred sobom. Gdje se oni pojave, povecaju se ubojstva za 2000%. Njihov brutalitet ne poznaje granica, taj gang je dosad najbrutalniji i najveci od svih organiziranih bandi na svijetu. Gang je nastao pocetkom 80-tih godina proslog stoljeca kada je grupa od 30 djecaka iz Los Angeles-a, sve djeca izbjeglica iz El Salvadora osnovala ulicni gang. Na pocetku je to bio samo ulicni gang, jedan od mnogih u Los Angeles-u, no ipak se brzo prosirio i preuzeo dominaciju u gradu. Zastitni znak im je neopisivi brutalitet, ne prezu od ubojstava, pljacke, iznude, etc. Onaj tko zeli uci u gang mora se 13 sekundi podvrgnuti neopisivoj torturi premlacivanja od ostalih clanova bande, prema nekim procjenama samo 2 od 5 novih clanova prezive ovakvu torturu. Zastitni znak im je tetovaza "M" ili "MS", prosjecna starost je 16 godina, clanovi bande su vecinom djeca koja su odrasla bez ikakvih moralnih vrijednosti ali sa neopisivim brutalitetom. Prema procjenama FBI banda ima oko 500,000 clanova na podrucju USA, Honduras-a, El Salvador-a, Nicaragua-e. "Oni su kao zaraza, zivot za njih nije nista vrijedan" rekao je bivsi predsjednik Hondurasa Ricardo Maduro, koji je donio zakon kojim se progoni ova organizacija. Odgovor mu je bio otmica i ubojstvo njegovog sina. Djeca vole da se igraju, pricaju viceve, citaju knjige, no trinastogodisnji Julio Alberto Marquez ne radi nista od toga. Djecak iz Hondurasa je najtrazeniji kriminalac Juzne Amerike, njemu se na dusu stavlja 180 ubojstava, koje je pocinio u svega 6 mjeseci. Njegova zastita je "Mara Salvatrucha" za koju je ubijao. Pokajnici nemaju nikakve sanse, svi oni koji istupe iz organizacije su brutalno ubijeni, cak i njihove porodice od strane Marerosa kako se nazivaju pripadnici bande. Njihov moto je "Zivim za svoju majku, a umirem za Maru". Mreza koja se prostire po cijeloj Sjevernoj i Juznoj Americi vodena je iz Los Angeles-a, gdje prema procjenama FBI broji 5000 clanova. Moze li se nasiljem dobiti rat protiv "Mare"? Pitaju se mnogi policijski strucnjaci diljem Sjeverne i Juzne Amerike ili je toj djeci potrebno pruziti nadu, priznanje, sigurnost i zastitu, sve ono sto nisu dosad imali, a to im obecava "Mara Salvatrucha".



Pogledaj - Elres Magazin

16.12.2006. u 14:47 • 0 KomentaraPrint#^

Uz Gaginu pomoc do diplome

Uz Gaginu pomoc do diplomeGeneracije studenata došle su do diplome ne pipajuci knjigu zahvaljujuci Gagi, apsolventu. On je razvio svojevrstan biznis na nekoliko sveucilista u Srbiji zahvaljujuci kojem su bez po muke mnogi postali diplomci. Motiv za ovaj "projekat", kako tvrdi, nije bilo osobno bogacenje, iako je zaradio dovoljno da kupi auto i rješio da se penzionira, vec želja da se iskorijeni korupcija. Ovaj mladic za 40 EUR-a iznajmljuje minijaturne bežicne "bubice" i obezbjedjuje kompletnu logistiku za polaganje ispita. Kada sam prije tri godine u inozemstvu, na crnom tržištu, nabavio "bubicu" za 500 EUR-a, moglo je od ovog biznisa dobro da se živi. Sistem sam dobro razradio: student koji polaže ispit sa sobom nosi mobilni telefon, stavi u uho "nevidljivu bubicu", koja je promjera samo šest milimetara. Kad pocne ispit, pozivam ga, a telefon se automatski ukljucuje. Citam spisak ispitnih pitanja i kad cujem dogovoreni signal, šuškanje ili kuckanje, pocnem da diktiram. Onaj koji polaže ispit samo treba da bude mrtav hladan pred profesorom, da zapiše i procita "koncept" kao da je mjesec dana ucio - kaže Gaga za Kurir. Šestomjesecna zabrana polaganja ispita ukoliko "sistem bude provaljen" samo je mali "uracunati rizik posla", koji je Gagine klijente samo nekoliko puta zadesio, i to, kako istice, samo zbog toga što su se uplašili i ponašali kao "prepisivaci". Zato i ne volim da radim sa nervoznim tipovima, kojima se ruke tresu pred ispit. Sve može da se završi ako si priseban i umiješ da improviziras. Jedan kolega se toliko prepao da ga asistent ne provali da je gurnuo "bubicu" tako duboko u uho da smo morali da ga vodimo kod doktora da je on izvadi. To je najveci rizik - kaže Gaga. Postoji varijanta i za zahtjevne profesore koji postavljaju mnogo potpitanja, kao i za suviše komplikovane predmete. Gaga tada angažira "suradnike". To su kolege koje dobro poznaju gradivo i koji diktiraju i po potrebi odgovaraju na potpitanja koja se preko mobilnog telefona jasno cuju. Za ovu pomoc Gaga ih nagraduje sa po tisucu dinara. Za korištenje ove tehnologije Gaga je na svim srpskim sveucilistima obucio i druge kolege, za koje kaže da im je mnogo lakše da dodju do opreme, koja se sada može kupiti i u Beogradu po znatno nižim cijenama. A uložena investicija "vrati" se posle samo jednog ispitnog roka, narocito posle listopadskog, kada studenti kojima ostane samo po jedan ispit "za uslov" ne biraju nacina da upišu slijedecu godinu studija. Ne znam koliki je tocan broj studenata koji je na ovakav nacin položio ispite, ali ima dosta onih koji su po pola fakulteta završili uz moju pomoc. Tvrdim da na mom fakultetu nema ni jednog jedinog studenta koji je svaki ispit položio samo zahvaljujuci ucenju. Ili koriste bubice, ili prepisuju na "klasican nacin", ili daju mito profesorima, a mito ne treba davati - kaže Gaga.

Popust:
Ko položi dva ispita pomocu Gaginih "bubica", treci polaže gratis. Ako dode do nepredvidjenih "tehnickih problema" pa se veza prekine, slijedeci pokušaj je besplatan. Rijetko se desi da tehnika zataji. Kolege više vole da noc pred ispit "formiraju" novu bateriju za mobilni telefon kako bi bili sigurni u njenu pouzdanost nego da uce - tvrdi Gaga

Pogledaj - Elres Magazin

16.12.2006. u 11:54 • 0 KomentaraPrint#^

T-Zombix vs. Google

T-Zombix vs. GoogleDanas je T-Zombix na svojem blogu objavio kako je dobio odbijenicu za Google AdSense, standard pismo napisano od kineskog robota, stranica mu ne odgovara kriterijima. Google trenira strogocu, samo mamine maze sa lijepim Internet stranicama, tipa "Sve za 1 kunu" mogu da prodju na natjecaju kod Kineza. Sto hoce taj Zombix koji ima dobro posjecen blog, pise neke gluposti o telekomunikacijama, a sigurno je i negdje kliknuo par puta na reklame, nije pazio pa ga sj..la konkurencija. Evo sada gospodo kako moraju da izgledaju stranice koje su podobne za nase AdSense reklame:

Erotik - Sto vise mesa to bolje - SuperGirls
Osiguranja - Par stranica tipa daj boze da user sto brze klikne, sa mnogo plaa, pla, blaaa, bla i puno Google AdSense.
Download - Par stranica sa download linkovima i AdSense.
Sve za vas mobitel - Kupi nesto za svoj mobitel i po mogucnosti klikni na AdSense.

Prema tome moze se vidjeti da su kriteriji za AdSense vrlo strogi, te zbog toga Zombix.net ne spada u ovu podobnu kategoriju. Vec duze vremena po forumima se povlaci pitanje nepravilnih klikova ili klikova samih webmastera, no pitanje je sto se dogadja ako npr. neko od konkurencije pocinje klikati na vasoj stranici po AdSense oglasima ili ako ne daj Boze jos koristi software za manipulaciju klikova u kombinaciji sa anonymizer programom. Takvi programi postoje jer i mnogi spameri vam nude npr. klikanje na vase Adsense uz 20% provizije. Cak programi kao sto ProSubmit vec u Lite verziji imaju u sebi modul za kontrolu (manipulaciju) klikova. E sad je pitanje kako da se obrani posteni webmaster, odgovor je nikako, Google otkazuje account bez prava zalbe i objasnjenja i sto je jos najvaznije u vecini slucaja bez ikakve isplate. Javna je tajna da na Internetu postoje organizirane mreze koje se bave manipulacijom klikova za AdSense oglase, Google sigurno to zna, ali presucuje iz jednog razloga, a to je ako se stvar istjera na cistac onda gubi kredibilitet kod klijenata koji ubacuju milijune u AdSense oglase. Prema nekim statistikama 30% klikova kod AdSense oglasa je manipulacija, zbog toga se u Americi i vode mnogi sudski sporovi protiv Google-a, gdje mnogi traze povrat dijela novca ulozenog u reklame. Postoji samo jedno pitanje oko kojega se moze sporiti, a to je: Ima li Google dovoljno razvijene mehaniizme za kontrolu i otkrivanje manipulacije kod AdSense oglasa? Citajuci sve ovo neko ce pomislititi da je ovo obrana Zombix-a, ali nije, jednostavno covjek je imao m...da i objavio nesto na svojem blogu sto su vec mnogi od vas isto tako dozivjeli. Ako sada okrenemo pricu naopacke i postavimo pitanje: Kakva je razlika ako npr. Zombix napravi gresku i ako gresku napravi BMW, svi se vi dobro sjecate uz kakvu pompu je Google izbrisao BMW iz indeksa, da bi ga nakon par dana opet vratio, e pa sad ako pretpostavimo da je i Zombix "napravio" gresku zasto onda nije i on dobio samo zuti karton, a ne odmah crveni. Mnogi ce pomisliti, to se dogadja samo kod nas, nije istina, svugdje mozete procitati kako se webmasteri zale da im je account ponisten, sto je najvaznije to su vecinom accounti koji cak nisu ni ispunili limit potreban za isplatu zarade, tako da ne moze biti rijeci da se radi o nekoj manipulaciji (vidi tekst). Ima i slucajeva gdje je account ponisten iz razloga sto je webmaster imao i prikaz drugih reklama osim AdSense, a u popratnom pismu dobivenom od Google-a stoji doslovce: "Da Google ne dozvoljavaju objavu AdSense u kombinaciji sa drugim reklamama tipa tekst, dok to sve ne vrijedi za tekstualne oglase od Amazon.de" (vidi tekst). No poteskoce sa Google-om nemaju samo mali webmasteri, vec i jake stranice dobivaju email o zatvaranju accounta, najnoviji slucaj je sa stranicom gulli.com, stranica koja postoji 10 godina, na kojoj se okupljaju softverasi, webmasteri, etc. dnevni promet ca. 30,000 korisnika, a account je Google bez upozorenja otkazao jer se na boardu pojavila tema hacking-a. Kao sto pise u popratnom tekstu na stranici, ni nakon trazenja obrazlozenja (vise puta) Google se vise nije ocitovao, iako su se takve teme nalazile godinama na toj stranici. E pa sad budite pametni, sigurno je Google zaposlio Kineze i Indijce koji rucno kontroliraju sadrzaj i stranice, kao sto i za Ikeju rade tepihe. Mozda Google hoce da se usredotoci samo na jake Publisher-e, a male webmastere otkaci da bi se i oni malo prijavili na Adwords, da malo napune kasu. A evo tu je i konkurencija:

A evo vica o Google-u:

Google svako jutro ulazi u telefonsku govornicu, podigne slusalicu, nesto progovori, zatim slusa par minuta i izadje van vrlo zadovoljan sa velikim osmjehom na licu. Zombix, koji svako jutro preko puta te telefonske govornice ceka autobus, pridje jedno jutro Google-u, oprosti, znam da me se ne tice, ali vidim te svako jutro kako ponavljas ovaj ritual i pitao sam se sto ti to tamo pricas, a Google mu odgovori: Udjem u govornicu, podignem slusalicu i pitam: “Tko je najbolji na svijetu?”, a jedan glas mi odgovori: “Ti, tiiiii, ti, tiiiii".

16.12.2006. u 11:42 • 0 KomentaraPrint#^

Sljedeći mjesec >>

  prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Blogroll

T-Zombix
45 Lines
Mracni blog

Linkovi