Poslovno dopisivanje na hrvatskom - Metković

srijeda , 23.01.2019.

Naučite pisati poslovni e-mail










Dating Site: Poslovno dopisivanje na hrvatskom






Svako poslovno pismo neka bude kratko, jasno i - ljubazno sročeno. Nemojte klikati 'proslijedi svima' ako je vaša poruka namijenjena samo osobi na čiji e-mail odgovarate. Ako šaljete dugi mail — opisujete detaljno svaki proizvod potencijalnom klijentu ili dajete mnoštvo važnih informacija kolegama s cijelog odjela, pobrinite se da svaki detalj prođete s njima i osobno, jednako kao putem e-maila, jer oslanjanje samo na elektroničku poštu kao jedinog kanala komunikacije vrlo često ne urodi plodom.



poslovno dopisivanje na hrvatskom

Time ćete osobi kojoj je mail namijenjen olakšati praćenje slijeda informacija i naglasiti bitne odrednice, te izbjeći nizanje beskrajnih rečenica u beskrajno dugačkom tekstu. E-mail nije forma komunikacije koje dopušta dugačke poslanice. No, i takvi mailovi, naravno, ne bi smjeli bili predugački.



poslovno dopisivanje na hrvatskom

Naučite pisati poslovni e-mail - Ne koristite 'cc': neprimjereno je samo zbog žurbe slati mailove onima koji ih ne bi trebali dobiti.



poslovno dopisivanje na hrvatskom



Pisanje e maila
Naravno, raznim grafičkim detaljima možete naglasiti važne dijelove teksta. Neka vaš mail čini smislenu cjelinu. Poruka bez konteksta je poruka koju je bolje izbrisati iste sekunde kada je pročitana. Dopisni oblik Opredijelite se za oblik pisma koji vam se čini najpreglednijim i najpraktičnijim, bilo da je riječ o tzv. Najjednostavnija provjera jasnoće teksta je da upitate tajnicu razumije li ono što ste htjeli reći. Nemojte klikati 'proslijedi svima' ako je vaša poruka namijenjena samo osobi na čiji e-mail odgovarate. Ako je osobi kojoj šaljete mail ime Mija, još jednom provjerite da poruku niste adresirali na Mia. E-mail nije forma komunikacije koje dopušta dugačke poslanice. Ne rješava se sve mailom Danas su poslovni ljudi skloni koristiti elektroničku poštu za svaku vrstu poslovnog komuniciranja. Proučite neka opća pravila koja će vam pomoći da korištenje e-maila u svakom trenutku okrenete u svoju korist. Upotrebljavajte diobu teksta na kratke ulomke.

[Zene za sex slike|Free dating site victoria bc|Sierra leone dating site]






Oznake: Naučite, pisati, Poslovni, e mail

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.