Ordo Tapiri Magni

19.02.2007., ponedjeljak

Razvijanje Talenata

Od svog osnutka direktnom Tapirskom intervencijom na zemlji, Red Velikog Tapira je bio podijeljen u nekoliko sekcija. Prvu sekciju cine novozaredjeni clanovi, clanovi koji tek polaze Tapirsku Akademiju i bivaju usmjereni na Put Tapira. U tom periodu clanovi nemaju neke posebne moci, no bivaju upoznati s dubinskom istinom multiverzuma te pripremani za postepenu tapirizaciju svoga bica. Vecina clanova reda ce, na zalost, na tom stadiju i ostati, te ce tek rijetki biti sposobni nastaviti svoju tapirizaciju i hrabro dalje koracati Putem Tapira. Oni ce i dalje imati slabe Tapirske moci, i biti snazniji od prosjecnih heretickih smrtnika, no pravu moc ce tek spoznati ako krenu Putem. Put, medjutim, nije jednoznacan, te se clanovi u jednom trenutku moraju odluciti za nacin na koji misle da je Putem najbolje krociti. Kao sto su mnogi clanovi znali primjetiti, Sveti Dar je cesto drugaciji za svakoga od nas. Odrazavajuci svetu dualnost i sveprisutnost Velikog Tapira, Putem je moguce krenuti na dva nacina s nebrojeno mnogo stranputica, no zavrsiti ga se moze samo jednim. Dva aspekta puta su aspekt sile i aspekt misli. Aspekt sile je najbolje reflektiran u vojno-ekspanzivnim rankovima, dok je aspekt misli najcesce prisutan unutar filozofsko-teoloskog usmjerenja. Medjutim, kako bi se aspekt sile i aspekt misli ojacali i napredovali nuzno je razviti i dodatne talente koji ih podupiru.

Te talente je moguce podijeliti u 3 kategorije, te su oni prisutni svim clanovima Reda. No uzevsi u obzir dualnost Puta Tapira, te kategorije nisu jednako korisne objim smjerovima Puta. Oba smjera, naime, imaju jednu kategoriju koja je specificna tom smjeru, dok je treca kategorija talenata zajednicka, te je upotrebljiva i jednom i drugom smjeru. Mozemo primjetiti kako je i tu Tapirska dualnost izrazena, s obzirom da svaki od smjerova ima po 2 korisne kategorije, no jedna je ipak zajednicka te daje do znanja kako je Put ipak samo jedan, iako istovremeno i dvojak. Talente mozemo podijeliti na Percepciju, Unutrasnju Manipulaciju i Vanjsku Manipulaciju. Percepcija je talent koristan svim clanovima reda, dok su unutarnja i vanjska manipulacija prikladnije za clanove vojno-ekspanzivne, odnosno filozofsko-teoloske struje. Nije nemoguce da neki clanovi koriste i talente suprotne struje, nekada i s puno uspjeha, no vecini ce clanova ipak biti jednostavnije koristiti one pripadajuce. U ovom trenutku bismo se, medjutim, mogli zapitati zasto clanovi ne bi uzeli talente iz sve 3 kategorije? Odgovor je da dubljim ulaskom u tajne talenata otkrivamo moci daleko vece od onih koje talenti na svojoj osnovnoj razini donose, za sto treba mnogo vremena i truda. Naime kako clan reda tokom svog postojanja putuje ka postepenoj tapirizaciji i dematerijalizaciji, metoda preteznog opredjeljenja na samo jednu kategoriju talenata rezultira najbrzim Putem spoznaje, jer je pomocu potpune rafinacije talenata moguce dostici i potpunu razinu vlastite tapirizacije te napustanja materijalnih okova egzistencije.

Krenimo analizom prve kateogrije, percepcije.Percepcija je kategorija bitna svim clanovima reda, jer ona omogucuje shvacanje i uvidjanje astralno-spiritualnih bica, objekata i prirodnih pojava izvan dometa obicnih smrtnika. Pocevsi trenirati mogucnosti percepcije, clan reda pocinje shvacati fleksibilnu strukturu ovog univerzuma. Sve ostaje isto, no ipak je drugacije. Esencija Tapira prozima svu materiju i energiju koja nas okruzuje i clan toga postaje svijestan. U nezivim objektima se pocinje osjecati zivot, u zivim se pocinje osjecati tracak astralne prasine. Na pocetak je taj osjet mutan, nerafiniran, te ga je moguce koristiti iskljucivo kao nagovjestaj neke dublje energije. Clan koji tek pocinje razvijati svoju Tapirsku percepciju postaje svijestan duhovne energije koja okruzuje viserangirane clanove reda, te neka magicna stvorenja kao sto su vampiri, vukodlaci, i eskimi. No jos uvijek nije svijestan finijih astralnih pojava. Medjutim, kako clan dalje napreduje, otvara mu se potpuno novi svijet astrala, te mu postaju vidljivi duhovi, astralni entiteti, duse umrlih, i ostala potpuno astralna bica. Na sljedecoj razini spoznaje, clanu postaju vidljivi portali u astralni svijet, te u svijet podpostojanja. Na ovoj razini clan jos uvijek nije u stanju krociti kroz te tunele, te su njegove sposobnosti ogranicene samo na spoznaju, a ne i na manipulaciju, te je zato pozeljno ovaj talent kombinirati s nekim od preostala dva. Tom kombinacijom clan postize mogucnost prolaska kroz tunele transcendencije, kako u svijet astrala tako i u svijet podpostojanja, te ocuvanja vlastitog strukturalnog integriteta u tom postupku. Na zavrsnoj razini te grane talenata, clan biva sposoban u potpunosti osjetiti pojavu samog Velikog Tapira, te zapoceti svoj put ka ujedinjenju s tvorcem svega sto nas okruzuje, a i ne okruzuje.

No kako bi se kroz te portale proslo, nuzno je ocuvati vlastiti strukturalni integritet. To je moguce na dva nacina – ojacavajuci se iznutra ili utjecajem na okolinu te slabljenjem energetskih polja destrukcije koja vladaju unutar tunela transcendencije. Ojacavanje iznutra spada pod tehnike unutarnje manipulacije, te je prikladna za koristenje kod vojno-ekspanzionistickih redovnika. Ta tehnika, naime, omogucuje clanu reda da konsolidira svoj psihofizicki entitet te da postane otporniji na vanjske cimbenike. Pocevsi razvijati tu tehniku, clan postaje otporniji na fizicke i psihicke napade. U pocetku se to manifestira jacom tjelesnom konstitucijom, visim pragom boli, te tezim citanjem misli clana. Razvijanjem te discipline, clan vremenom postaje otporan na hladna oruzja, otrove i kontrolu misli. Na krajnjoj razini, psihofizicko tijelo clana je prakticki neprobojno svim materijalno-energetskim tipovima napada, od vaternog oruzja i lasera do astralnih napada i energetskih udara. To mu omogucuje prolaz kroz tunele transcendencije, jer je stekao otpornost na polja destrukcije koja unutar tih tunela vladaju. Nuzno je, medjutim, primjetiti, kako je clanu u tom slucaju potrebna i visoka razina percepcije, jer u suprotnom nece moci naci portale koji vode ka drugim svjetovima, tim vise sto pozicije tih portala nisu stalne, vec se konstanto mijenjaju.

Treca grupa talenata je eksterna manipulacija. Ona djeluje slicno kao i interna manipulacija, no za razliku od nje, usmjerena je prema van a ne prema unutra. Pocevsi svoje treniranje u eksternoj manipulaciji, clanu se otvara mogucnost naizgled magicnog manipuliranja stvarnoscu. Prva razina eksterne manipulacije je utjecanje na vec postojece dogadjaje i objekte. Taj utjecaj se reflektira npr. povisenjem intenziteta svjetlosti u sobi, laganim hladjenjem i grijanjem objekata, potkrepljivanjem izgaranja vatre, itd. Napretkom u razvijanju te kategorije talenata, pojedinac dolazi u mogucnost direktne manipulacije objektima, kao sto su telekineza i mijenjanje interne strukture objekta. Prethodne sposobnosti bivaju osnazene, te clan dolazi u mogucnost zakuhati tekucine, gasiti vatre, zavijanjem cijele prostorije u mrkli mrak, te osvjetljenjem mracnih podrucja. Uz to postaje sposoban smrviti vecinu objekata na daljinu. Dostizanjem vrhunca vanjske manipulacije, clan je u stanju promijeniti subatomsku strukturu svega sto ga okruzuje (osim one clanova reda s izrazito visokom tehnikom unutarnje manipulacije – tu je bitno tko ima visu razinu tehnike), te oko sebe podici energetski stit koji ga stiti od bilo kakvih vanjskih utjecaja. Koristeci takav stit, clanu reda se omogucuje ulazak u portale te prolaz kroz tunele transcendencije.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>