< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

biti il ne biti

!!Najave koncerata!!
Six Pack
Antenat
St!llness

17.2 Baraka --> Kutina
------------------------------------

Opis bloga:

Reggae,SKA-SKA-punk, dredlocks, rastafari....and all the stuff i love!

About me:

Ime: Petra
Nick: red_queen
Škola: Turistichka,3. raz
Volim: dobru muziku, dobar party,dobru pijanicu,dobar punk cert,dobar pogo, dobru rukometnu tekmu, svoju party ekipu iz kž,bj i kc, FAN, tamno velebitsko,žuju strong,teqilu, b-52, sendvich iz puba...
Ne volim: dvolichnost, neiskrenost, nepravdu, izdaju, narodnjake, ribu i plodove mora....
Slušam: SKA,reggae,SKA-punk, neshto punk-a...a na playlistu ce ugurat i System, Limp Bizkit, Prodigy...
Bavim se: pratim rukomet i odlazim na rukometne tekme Podravke (Koprivnica), spavam, visim na netu, idem na certove, i tak....

ak vas bilo kaj zanima ili neshto treche,evo vam moj icq pa se javite....

icq:277909370




Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Manu Chao

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

dosta za sad....

red's reggae blog

Linkovi
Blog.hr
Odlican reggae blog
Brica
bashment
Blog o SKA, Skinsima and stuff
Medek
Dread Station
P.O.R.O..T.A.
Trip to Zion
reggae reviews-kul site
AresIV
REPORTI S KONCERATA







ACL Tickets









Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com

03.12.2006., nedjelja , 18:10
3. Zagreb Winter Reggae Festival

Image and video hosting by TinyPic

Nastupali su:
MISTY IN ROOTS (uk)
Omiljeni reggae band Johna Peela, londonski Misty In Roots proslavio se svojim debitantskim izdanjem „Live At Counter Eurovision“ (1979.), koji će ostati zabilježen u mnogim antologijama reggae glazbe kao jedan od najboljih live albuma svih vremena. Band iz prve generacije UK roots reggae izvođača, zajedno s Aswad i Steel Pulse, odigrao je presudnu ulogu u povezivanju karipskih emigranata s engleskim punkerima iz 1977. Iz tog vremena Misty In Roots pamte zajedničke nastupe s The Clash, The Ruts i Elvisom Costellom u kampanji „Rock Against Racism“. Tijekom 80-ih proveli su dosta vremena u Africi, što je bila inspiracija za njihov najpoznatiji studijski album „Musi-O-Tunya“ (1985.). U istom razdoblju MIR bio je prvi UK reggae band na turneji po istočnoj Europi, koja je obuhvatila i zagrebačko gostovanje (u maloj dvorani Doma sportova). Podmlađena postava, u kojoj ipak glavnu riječ imaju originalni članovi iz 70-ih, vratila se albumom „Roots Controller“ (Real World/ Virgin, 2002.), što je bio uvod u novu seriju izvrsnih nastupa po velikim europskim open air festivalima (WOMAD, Summer Jam, Exit, Sziget, Rototom....) Više informacija o MIR potražite na adresi www.mistyinroots.ws

JAH FREE (uk)
Doajen UK dub-roots scene, 59-godišnji producent, selector i MC Jah Free dobro je poznat domaćoj reggae publici nakon više zapaženih nastupa u Hrvatskoj (Attack, Pauk, Seasplash -Pula 2004.) Dugogodišnji staž u različitim engleskim roots-reggae bandovima, početkom 90-ih zamijenio je solo karijerom koja se proteže na četiri studijska albuma objavljena na etiketama „Universal Egg“ i „Jah Free Music“.

RAS TWEED (Overproof, uk) & BASS CULTURE sound (zg)
Frontman birminghamskog Overproof Soundsystema i bivši član kultnog banda Rockers Hi-Fi, Ras Tweed vrlo često izlazi na stage u kombinacijama s drugim reggae ili electronic-downtempo izvođačima. U posljednje vrijeme je stalno angažiran kao live MC austrijske atrakcije Tosca, bavarskih Boozoo Bajou i berlinskoe Al-Hace. Osim četiri gostovanja s Overproofom, u Hrvatskoj je dvaput nastupao uz zagrebački Bass Culture Soundsystem (Zadar, Seasplash -Pula).

ST!llness
Jedna od najvećih nada domaće glazbe! Hip hop-reggae-funky-rock crossover band, afirmiran kao support na najvećim koncertima TBF-a u Zagrebu i Splitu, a već je ukusio i festivalske pozornice (Seasplash – Pula, Exit – Novi Sad). Nakon promo singla „Vatra je đava (Legenda o trubadurima)“, Stillness je nedavno započeo snimanje debitantskog albuma koji će objaviti „Menart“.

JAHSTICE soundsystem

a bilo je ovako:
Na eventu koji se održao sinoc u Skucu, mislim da nitko nije ostao ravnodušan...Winter Reggae Festival u Zagrebu nam je i ove godine podario poslasticu, Misty In Roots.

No, za dobru atmosferu koja je 'harala' Skucom, zaslužni su svi izvođaci.
Winter su otvorili St!llnes pred malo ljudi, no kako im je nastup odmicao, škvadra se pocela skupljati. Odradili su dobro ugrijavanje za ono što je dolazilo.
Na stageu se nakon St!llnesa pojavio JAH FREE, majstor duba...ne znam sta Vam reci, sa svojim snažnim dubom ocarao je publiku, bar mene...

Nakon JAH FREE-a, svi su išcekivali zvijezde festivala, MISTY IN ROOTS, koji su izazvali erupciju oduševljenja među posjetiteljima.
Istinski reggae ritmovi su rasplesali sve prisutne. Svirkica je trajala nekih sat vremena, a 'pocastili' su nas sa jednim bisom.

Poslije Mistya su na red došli naši BASS CULTURE sa RASS T WEED (uk-Overproof Soundsystem). Ekipa se lagano razišla, ali je ipak ostalo dovoljno ljudi za ples. Dobra je to englesko- hrvatska- rasta kombinacija...
Moj izlazak je završio sa legendarnom pjesmom 'Watch What you put inna rizla' te na kraju krajeva mogu zakljuciti da je i ovaj Winter Reggae prošao izvrsno, možda i ponajbolje od dosadašnja dva.
Atmosfera je bila odlicna, hrpa rasplesanih ljudi, odlicne glazbe, divota jedna...bilo je divno...

Dogodine...

Image and video hosting by TinyPic

sources: kingstone shop & croreggae.com


say (3) | print | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.