< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

biti il ne biti

!!Najave koncerata!!
Six Pack
Antenat
St!llness

17.2 Baraka --> Kutina
------------------------------------

Opis bloga:

Reggae,SKA-SKA-punk, dredlocks, rastafari....and all the stuff i love!

About me:

Ime: Petra
Nick: red_queen
Škola: Turistichka,3. raz
Volim: dobru muziku, dobar party,dobru pijanicu,dobar punk cert,dobar pogo, dobru rukometnu tekmu, svoju party ekipu iz kž,bj i kc, FAN, tamno velebitsko,žuju strong,teqilu, b-52, sendvich iz puba...
Ne volim: dvolichnost, neiskrenost, nepravdu, izdaju, narodnjake, ribu i plodove mora....
Slušam: SKA,reggae,SKA-punk, neshto punk-a...a na playlistu ce ugurat i System, Limp Bizkit, Prodigy...
Bavim se: pratim rukomet i odlazim na rukometne tekme Podravke (Koprivnica), spavam, visim na netu, idem na certove, i tak....

ak vas bilo kaj zanima ili neshto treche,evo vam moj icq pa se javite....

icq:277909370




Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Manu Chao

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

dosta za sad....

red's reggae blog

Linkovi
Blog.hr
Odlican reggae blog
Brica
bashment
Blog o SKA, Skinsima and stuff
Medek
Dread Station
P.O.R.O..T.A.
Trip to Zion
reggae reviews-kul site
AresIV
REPORTI S KONCERATA







ACL Tickets









Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com

12.11.2006., nedjelja , 13:20
Afion - nepretencioznost i prirodnost

inache ovo nije ni reggae ni ska bend nego etno! ali moram vam ga predstavit jer imaju prekrasnu glazbu a najvechi plus kojim im dajem su africhki instrumenti koji imaju veliku ulogu! sve kaj ima veze s bongosima,congosima,djembama ja volim.... inache i nens (antenat) svira u tom bendu :) pa evo:

Image and video hosting by TinyPic

Afion (makedonska riječ koja znači mak, a preuzeta od grčke riječi opion) akustična je glazbena skupina koja izvodi glazbu temeljenu na tradicijskoj hrvatskoj, makedonskoj i bosanskoj pjesmi. Sviraju stilski raznolik repertoar koristeći tradicijska glazbala, kao i klasična koja zvukom i načinom sviranja podsjećaju na tradicijska. Iz njihove glazbe izviru tuga, čežnja, sevdah s jedne te vedrina i vrckavost s druge strane.
U dvije godine aktivnog koncertnog djelovanja dirnuli su, a bome i rasplesali publiku po Hrvatskoj, BiH, Sloveniji te Vojvodini.

Afion izvodi tradicijsku hrvatsku, makedonsku, armensku i bosansku glazbu iz koje su preuzeli kako ozbiljne elemente i melodije, tako i željunarodnih pjevača za opuštanjem i zabavom.

Pjesme odabiru prvenstveno prema ljepoti melodija, magičnoj snazi njihova ritma i temama koje su univerzalno ljudske. Ima tu pjesama o ljubavi, ljubavnoj sreći i boli, prijateljstvu, veselih poskočica, šaljivih rugalica...Svaku pjesmu, ističu Afioni, prožimaju zvukovi sadašnjosti i vlastitog glazbenog iskustva što rezultira stilskom raznolikošću ostvarenom klasičnim, suvremenim i tradicijskim glazbenim instrumentima.

U tri godine postojanja Afion je iz studentske grupe nastale spontanim okupljanjem koja je svirala sebi za dušu, prerastao u pravu klupsku atrakciju, šireći dobru energiju gdje god se pojavljivali, ali ujedno dobro funkcionira i na mnogo većim pozornicama. Do sada su održali 80-ak koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH te Srbiji, od kojih treba izdvojiti rasprodane koncerte na prvom zagrebačkom Et'no festivalu u ožujku 2006. i World music festivalu Nebo u Zagrebu 2005., sudjelovanje na Festivalu aktualne muzike Interzone 2006. u Novom Sadu, Ethnoambient festivalu u Solinu 2005. i etno festivalu u Črnomlju 2005. te nastupe na festivalima Ex-Yu Rocks u Jablanici 2005. i Travniku 2004. 2006. Afion je nominiran za hrvatsku nacionalnu nagradu Zlatna koogla u kategoriji Najbolji novi izvođač.

Glavno obilježje Afiona jest nepretencioznost i prirodnost. Uz Afion možete plesati, ali isto tako ih možete slušati zatvorenih očiju i prepustiti da vas glazba opije i odvede u neki drugi svijet, svijet zelenih livada, širokih proplanaka i maglom obavijenih planina. Afionov zvuk je istovremeno prozračan i snažan, lepršav i zemljan, ali uvijek prirodan te osvaja svojom izravnošću i toplinom.
U listopadu 2006. snimaju svoj prvi, istoimeni, album u izdanju diskografske kuće Aquarius records. Album je najavio singl 'BAROŠ, OJ BARICA' – Afionovska interpretacija pjesme iz Međimurja.

Afioni su:
Lidija Dokuzović - vokal
Marijela Bagarić - vokal
Tatjana Bijelić - flauta
Danijel Maoduš - gitara, dvanaestica ala šargija, charango
Dario Pavić - kontrabas
Nenad Kovačić - indijaner, djembe, tarabuka, def

pjesme mozete skinuti s http://www.net.hr/webcafe/mp3/page/2005/06/09/0046006.html


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

www.afion.net.



say (6) | print | #

05.11.2006., nedjelja , 20:41
Antenat - Subing

evo kako DOP magazin recenzira jedan od najboljih reggae albuma na ovim prostorima balkana :)

Image and video hosting by TinyPic

ANTENAT - Subing (Kingston) - Rijetki domaći SKAkači
Bend koji je imao službenu promociju svog prvog albuma još krajem 2004. napokon je doživio da im isti napokon bude službeno izdan i ponuđen u CD shopovima.

Nakon devet godina postojanja, ko zna koliko stotina održanih koncerata po Hrvatskoj a i Europi (nedavno se vratili sa turneje po Francuskoj, Italiji), godine i pol neizvjesnosti oko izdavanja albuma zbog problema, sad već nepostojeće, izdavačke kuće «Zvuk Močvare» sa ZAMP-om, Antenat je napokon došao do svog izdanog prvijenca i to za mladu izdavačku kuću «Kingston Rec.».

Broj stvari (sedamnaest!) na prvom albumu govori dovoljno o produktivnosti i kreativnosti ovog benda. Manje-više ravnopravno se isprepliću engleski i hrvatski tekstovi a na CDu se nalazi i multimedijalni dio koji sadrži mali video o stvaranju 'Subing'-a, real-time novosti za koje je potrebna veza s internetom te kontakt.

Muzika im leži na sigurnim ska/reggae temeljima sa raznim dodacima instrumenata koji su atipični za ska/reggae (didgiridoo, flauta, djembé,bongosi) pa je vjerojatno i to bio jedan od razloga zašto su sami izmislili novi 'pravac' kojim opisuju svoju muziku - sub reggae.

S obzirom na pregršt koncerata, i prije izdavanja albuma, su se neke pjesme kao što su «Vrlina», «Walk», «Why you wanna wait now», «Slon», izdvojile kao očiti (koncertni) hitovi.
Od energičnog i ludog ska («Intro», «PlagijatSka»), preko diskoidnih klavijatura («The Moment») pa sve do melankoličnih opisa svakodnevice u kojima se mogu svi prepoznati (pa makar na trenutak) i činjenica koje se često zaboravljaju a trebale bi nam biti stalno na pameti («Slon», «Walk») i dub-oidnog završetka («Outro») ovaj album stvarno obiluje raznim trenucima i prilično je lagan za slušanje tako da ga ne bi etiketirala 'samo za reggae publiku' već ga preporučujem širem auditoriumu.

S obzirom da novi materjal već odavno postoji za mogući drugi album nadam se da će trebat za izdavanje sljedbenika puuuno manje vremena što bi uvelike pomoglo osnaživanju lagano probuđene scene.

Sve u svemu, potrčite u Kingston po svoj primjerak jer škvadra iz Španskog je uspješno prenesla na CD dio one lude energije koja pršti na sve strane na njihovim koncertima.


Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic


say (4) | print | #

Antenat goes on...

evo vam par snimki vezano uz Antenat... rijetke su pa ih cijenite smijeh

"Ima nas dovoljno" - snimka stvari s certa u zadru 8.8.06. -->odlichna stvar!


"TrtTrt" - recenzija antenata,dosta razlichitih slika s raznih certova and stuff...za svaku pohvalu!


kratak isjechak Antenata iz Seasplasha 2006






say (1) | print | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.