kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

biti il ne biti

!!Najave koncerata!!
Six Pack
Antenat
St!llness

17.2 Baraka --> Kutina
------------------------------------

Opis bloga:

Reggae,SKA-SKA-punk, dredlocks, rastafari....and all the stuff i love!

About me:

Ime: Petra
Nick: red_queen
Škola: Turistichka,3. raz
Volim: dobru muziku, dobar party,dobru pijanicu,dobar punk cert,dobar pogo, dobru rukometnu tekmu, svoju party ekipu iz kž,bj i kc, FAN, tamno velebitsko,žuju strong,teqilu, b-52, sendvich iz puba...
Ne volim: dvolichnost, neiskrenost, nepravdu, izdaju, narodnjake, ribu i plodove mora....
Slušam: SKA,reggae,SKA-punk, neshto punk-a...a na playlistu ce ugurat i System, Limp Bizkit, Prodigy...
Bavim se: pratim rukomet i odlazim na rukometne tekme Podravke (Koprivnica), spavam, visim na netu, idem na certove, i tak....

ak vas bilo kaj zanima ili neshto treche,evo vam moj icq pa se javite....

icq:277909370




Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Manu Chao

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

dosta za sad....

red's reggae blog

Linkovi
Blog.hr
Odlican reggae blog
Brica
bashment
Blog o SKA, Skinsima and stuff
Medek
Dread Station
P.O.R.O..T.A.
Trip to Zion
reggae reviews-kul site
AresIV
REPORTI S KONCERATA







ACL Tickets









Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com

02.08.2006., srijeda , 16:36
SKA

Nitko točno nezna kada je nastala prva ska pjesma. Za naziv, "ska", se priča da je nastao na raznim susretima, po karakterističnom zvuku gitare.

Prva međunarodno priznata glazbena forma iz getoa zapadnog Kingstona (Trenchtown), tada punih doseljenika sa sela koji su pokusavali bolje živjeti u nekom velikom gradu. Veliki broj ranih zvijezda ima ovo zajednicko podrijetlo - Toots Hibbert, Bob Marley, Jimmy Cliff. U filmu "The Harder They Come" Jimmy Cliff u glavnoj ulozi daje uverljiv portret glazbene industrije toga vremena: "Nije mi bilo lako kada sam prvi put došao u Kingston. Stvarno nikog nisam znao. Morao sam se za sve sam izboriti, a to je često bilo veoma teško."


Jamajka 1962. godine dobila političku nezavisnost i nacionalno oduševljenje je dalo novi poticaj glazbenicima da stvore novi sviježi zvuk. Ska je u početku bio prihvaćen samo u getoima, međutim uskoro ga počinju svirati i "uptown" bendovi, među kojima je najpoznatiji Byron Lee and The Dragoniers. Lee to ovako objašnjava: "Jednog dana nazvao me je Edward Seaga i rekao mi da pokusam razviti ska kakav se svirao u zapadnom Kingstonu. I tako smo ga mi počeli svirati. Bilo je komentara da smo pretvorili ska u komercijalnu muziku, ali da nije bilo nas ska nikada ne bi postao popularan."

Jedan od najznačajnijih ska bendova svih vremena su The Skatalites. Osnovani su 1963. godine i kroz bend je prošao veliki broj kvalitetnih glazbenika, među kojima su najpoznatiji Tommy McCook, Roland Alphonso (saksofon) i Don Drummond (trombon). Bendovi koji se sastoje od izrazitih individualaca i izvanrednih glazbenika obično ne traju dugo. 1964. godine Drummond, koji imao ozbiljne psihicke tegobe ubio je svoju devojku, te je osuđen na robiju gdje je ubrzo i umro. Bend je nastavio svirati još neko vrijeme te su se raspali 1965. The Skataltes nisu bili zajedno duže od 18 mjeseci, ali za sobom su ostavili veliki broj izvanrednih hitova i ogroman utjecaj. Neke od njihovih najpoznatijih pjesama su "Man In The Street", "Guns Of Navarone", "Pheonix City", "Addis Ababa", "Silver Dollar".

Pjesma "My Boy Lollipop" Milli Small je bila prva ska pjesma koja je postigla i međunarodni uspjeh, dospjevši na britansku top listu. Poznate pjesme ovog razdoblja su "Simmer Down" (The Wailers), "It's You" (Toots and Maytals), "Miss Jamaica" (Jimmy Cliff), "Forward March" (Derrick Morgan).


say (0) | print | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.