tematix

četvrtak, 28.05.2009.

Ponavljači

Za nama je prvi krug izbora. U Metkoviću je Jambo i ovaj put dobio. Izgleda da još nije vrijeme. Za par dana je pripetavanje u županiji. Novi župan ili aktualna županica pitanje je sad?
Mislim da bi za Metković i dolinu Neretve bilo dobro da pobijedi aktualna županica s obzirom da je HDZ osvojio većinu u županijskoj skupštini zajedno s pridobivenim partnerima. Ukoliko dobiju i župana može se očekivati da će Metković biti kao "slijepo crijevo" u svojevrsnoj blokadi. Moj glas zato na ovim izborima ide za aktualnu županicu da bude paritet 1:1. Gledajući izabrane članove sa županijske liste HDZa nevidim nikog iz našeg kraja pa se pitam kako će netko pomoći ne samo Metkoviću nego i projektima u Neretvi ako nema nikog odavde? A s obzirom i na cijelu situaciju Jambom vs HDZ mislim da će biti i u svojevrsnoj blokadi. Pa sad zamišljam članove ove druge opcije koji idu na izbore da bi glasali za "svog" kandidata koji će sapletati noge svome gradonačelniku. To mi nikako nije jasno i nemogu shvatiti ljude koji su spremni zaratiti se sa prijateljem ili susjedom oko izbora i stranke a oni na vrhu ionako gledaju samo svoj interes i zajedno surađuju. Pazite samo primjer: HDZ-Pusić koju su izabrali za Predsjednicu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji iako je po opciji lijevija i od nekadašnjeg KPJ ili koliko sam pročitao na ovim izborima da su Srbi svojimakoje su dovozili na izbore sugerirali da u Kninu glasaju za HDZ-ova kandidata. Oni tako lijepo surađuju a oni dole "mali" se tuku oko "hrvatstva"? Zamislite budalaštine. Volio bih takve zapitati za komentar oko ove suradnje, kako gledaju na to?
Mnogi su predviđali krah Bandića, neki nisu mogli smisliti Keruma a oni pobijediše, Bandić od prve a Kerum mora u pripetavanje. Što god mislio o Kerumu ipak mislim da je osvježenje ovih izbora i volio bih da čovijek pobijedi. Jest da je malo narcisoidan i voli se šepuriti (Maybach) ali kako do sada nisam vidio niti jednog sveca među kandidatima za promjenu bi dobro došao. Dosta je više i ovih stranaka.

28.05.2009. u 19:21 • 2 KomentaraPrint#

četvrtak, 07.05.2009.

Živio Matija Gubec!

Pred nama su izbori, možda najzanimljiviji dio godine. Ovi lokalni sudeći po gunguli oko njih više mi izgledaju kao izbori za mjesne odbore. Ili je recesija uhvatila maha pa se nema novca za velike reklame. Po gradu i nema mnogo plakata a i oni što su postavljeni na nekim lokacijama više mi sliče na kakve dječje uratke nego na neke ozbiljne poruke biračima. Srećom pa su po fasadama, stablima i stupovima javne rasvjete postavljene zabrane plakatiranja pa nema velikog šarenila po gradu a time i nagrđivanja. Na ovo javljanje nakon dugo vremena ponukale su me predizborni plakati, doduše jedne stranke (za sada jedini). Kad malo razmislim kakva je napetost između dva taskmaca u Metkoviću očekivao sam nešto žustriju kampanju i jasne poruke biračima. Poruke tipa „za obradivu zemlju, sud, internet, krila...“ su mi totalno nejasne i kao što sam ranije napisao više sliče kako kakve dječije uratke. Neznam što bi to trebalo biti „za obradivu zemlju“, sumnjam da ima negdje nepodijeljene zemlje a i aktualna državna vlast se baš i ne trudi da stopira „Gornje horizonte“. Po čemu bi onda to trebao biti glas za obradivu zemlju, možda više za slanu pustinju? Sud? Sud će svakako doći u grad a tko je kriv što nekadašnja zgrada Razvitka još stoji kao spomenik u Hirošimi? Mislim da je to ipak na većoj razini i da lokalna vlast tu baš i nema utjecaja. Internet? Svakako lijepo i primamljivo zvuči mladima. Samo neznam kakav bi to projekt bio, nema puno detalja na što se misli. Brzi internet je dostupan svima, pa čak i prigradskim anseljima. Ne vjerujem da će grad plaćati providerima da građani besplatno koriste internet. Ili je možda riječ o wirelles mreži? Dosta nejasno i nerazgovjetno. Ako se tako nešto nemušto ima ponuditi ne znam što bi to mogli ponuditi ako dobiju izbore? Svakako, bit će zanimljivo narednih dana.

07.05.2009. u 22:50 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< svibanj, 2009  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

blog o raznoraznim (aktuelnim) zanimljivim temama

Neću biti svakodnevan, teško je to pratiti, ali recimo svakih par dana, dalo bi se podnijeti i meni a i čitateljima, dovoljno vremena da se pojedina tema "istroši". Osim ako ne iskrsne neka aktuelna zanimljiva tema.

Linkovi

novi bloger
metkovac.tk
Borovci
novac

grad Metković
grad Ploče
index.hr

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

moj e-sandučić:

tematix@yahoo.com

Free Web Page Hit Counter