UKINUTE NAKNADE Majke traže prijem kod Đukanovića - Lijepe djevojke

petak , 21.12.2018.

Korisnice naknada traže sastanak sa Đukanovićem










Click here: UKINUTE NAKNADE Majke traže prijem kod Đukanovića






On je kazala da će se boriti da se majkama stečeno pravo vrati jer, kako je kazala, majke uvijek imaju snage da se bore i kad drugi odustanu. Malina se nalazi u početku vegetacije otvaranja pupoljaka u zasadima. Ona je dodala da su u vezi sa zahtjevima čije ispunjenje traže, zatražili i prijem kod premijera Mila Đukanovića, ali da nijesu dobili odgovor.





Pojašnjeno je i da majke koje su stekle pravo na naknadu nakon što su raskinule radni odnos, treba da se jave centrima za socijalni rad za sticanje prava na novo primanje u roku od 30 dana. Foto: PR centar Korisnice naknada za majke troje i više djece zatražile su od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da im pomogne kako bi im bile vraćene ukinute naknade, saopštila je predstavnica Kordinacionog odbora korisnica naknada Željka Savković. Savkovićeva je saopštila da se ono što je učinjeno može rešiti jedino vraćanjem doživotno stečene naknade svim majkama. Savkovićeva je danas na protestu u Podgorici uputila zahtjev Đukanoviću da ih primi na razgovor, a kako bi se majkama vratilo doživotno stečenih 40 i 70 odsto prosječne zarade.





Korisnice naknada traže sastanak sa Đukanovićem - Iznos naknada iznosio je 336 evra za majke koje su imale minimum 25 godina radnog staža, odnosno 192 evra za majke koje su na birou rada provele minimum 15 godina. Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na.





Žene iz Rožaja koje traže rješenja za 400 zahjeva po osnovu rođenje troje i više djece počele su danas protest ispred zgrade crnogorskog parlamenta koji će, kako su navele, trajati dok ne ostvare svoja prava. Predstavnica majki, Rafeta Murić kazala je da su došli u Podgoricu da opet zatraže svoja prava. Ona je poručila da okupljene žene, njih oko 30, neće odustati. Foto: Savo Prelević Ona je pojasnila da je od 400 zahtjeva po osnovu rođenja troje i više djece odobreno samo nekoliko, a svi ostali zahtjevi su vraćeni na prvostepeni postupak i to su sve negativna rješenja. Rekli su nam da su obustavljena. Ona je dodala da su u vezi sa zahtjevima čije ispunjenje traže, zatražili i prijem kod premijera Mila Đukanovića, ali da nijesu dobili odgovor. Aida Kurpejović kazala je da one traže prava, koja im mjesecima obećavaju. Ona je najavila da će žene štrajkovati i glađu dok se ne pronađe njihova dokumentacija. Kako je pojasnila, treba da bude donijeto oko 400 rješenja. Okupljene Rožajke podržava nevladina organizacija NVO Euromost iz Bijelog Polja, NVO Alternativa iz Nikšića, kao i NVO Manjinski akcionari Gornjeg Ibra Rožaje. Predstavnik NVO Manjinski akcionari Gornjeg Ibra, Sadik Klimenta kazao je da su došli u Podgoricu da podrže majke, jer kako je naveo, nijesu samo one pogođene teškom situacijom. Na pitanje zašto nije prisutno više ljudi, on je kazao da građani sa sjevera Crne Gore nemaju novca da kupe karte do Podgorice. Kako je najavljeno, Rožajke će primiti predsjednik Skupštine, Darko Pajović i ministar rada i socijalnog staranja Boris Marić. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite. Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima! Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na. Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na.



Modriča:Prijem za majke sa troje i više djece-22.6.2018.
Aida Kurpejović kazala je da one traže prava, koja im mjesecima obećavaju. Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na. PROČITAJTE JOŠ - Savkovićeva je u zahtevu Đukanoviću navela da se nije obratila bivšem predsedniku Filipu Vujanoviću jer je potpisao da 22. Pojašnjeno je i da majke koje su stekle pravo na naknadu nakon što su raskinule radni odnos, treba da se jave centrima za socijalni rad za sticanje prava na novo primanje u roku od 30 dana. Foto: Savo Prelević Ona je pojasnila da je od 400 zahtjeva po osnovu rođenja troje i više djece odobreno samo nekoliko, a svi ostali zahtjevi su vraćeni na prvostepeni postupak i to su sve negativna rješenja.

[Kako sakriti dopisivanje na viberu|Virdžina|Sudbinske veze u horoskopu]






Oznake: Rožajke, počele, protest, u, Podgorici:, Nećemo, odustati

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.