Eazy E

Kid Frost

N.W.A.

Dr.Dre

Cypress Hill

Ice-T

Crazy Ass Muthaphukka

18.01.2007., četvrtak

Wu-Tang Clan Members...O.D.B.

Russell Tyrone Jones rođen je 15. Studenog 1968. godine u Brooklynu i odrastao je u Fort Greenu. U početku član grupe All In Together Now, zatim Wu-Tang Clan-a poznat kao Ol Dirty Bastard ili samo O.D.B.

Svoj nick je uzeo iz jednog kung-fu filma "Ol' Dirty & The Bastard". Inače je poznato da članovi Clana imaju veze sa kung-fuom, kako u lyricsima tako i u imenima. Možete čuti u mnogim stvarima kao neke borbe sa mačevima ili tučnjave…no uglavnom, O.D.B. mi je pokraj Method Mana najbolji član Clana jer ima neki poseban glas i pristup stvarima, ne znam kako to opisati…jednostavno ga morate čuti.

1993 godina, po meni najbolja godina…godina u kojoj je dosta dobrih albuma izdano, godina kad se najbrže repalo, izdan je 36 chambers album sa strane Clana u kojem se naravno i pojavljuje Ol Dirty. Nakon toga, dvije godine kasnije, započinje svoju solo karijeru sa albumom Return to the 36 Chambers. Na njemu se nalazi stvar Shimmy Shimmy Ya čiji spot imate prilku pogledat dolje. Album je postignuo gold nakladu i morate ga imati. 1997 godine se vraća na albumu od Wu-Tang Clana-Wu-Tang Forever, a za vrijeme dok je u zatvoru 1999 godine izdaje svoj drugi solo album Nig**a Please koji osobno nemam.

Ol Dirty Bastard je i nekoliko puta bio osuđivan i završio u zatvoru. Prvo 1993 godine bio je osuđen po drugom stupnju za pokušaj pljačke, a 1994 godine je upucan u svađi sa još jednim reperom.. Zatim je 1997 priveden jer nije plačao alimentaciju za tri od njegovih trinaestero djece, 1998 je izjašnjen krivim za napad na suprugu i te iste godine je upucan u leđa i ruku, ali ozljede su bile površinske. 1999 ga je digla marica zbog vožnje bez vozačke i tako dalje…

13. Studenog 2004 godine umire u Wu-Tang record studio u New Yorku. Nakon što su ga pregledali ustanovljeno je da je preminuo od predoziranja i da je imao vrećicu kokaina u želucu. To je prava šteta…stvarno nemam riječi za njegovu smrt…jedino R.I.P.

O.D.B. se pojavljuje pod imenima:
Ason Unique
• The Bebop Specialist
• Big Baby Jesus
• BZA
• Dirt Dog
• Dirt McGirt
• Dirty
• The Father
• Freeloading Rusty

Ol Dirty Bastard-Shimmy Shimmy Ya

- 11:43 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



EPMD

Eric B. & Rakim

Public Enemy

Tim Dog

Lords Of The Undeground

Krs ONE