Mjesta koja bih željela posjetiti

nedjelja , 08.10.2017.

Bok svima wave Ovdje Ivana i danas ću vam otkriti koja bih mjesta željela posjetiti.



PARIZ
Tko još ne bi htio posjetiti ovaj prekrasan grad? Mislim da je malo takvih koji to ne bi htjeli. Pariz je , kao što znate glavni grad Francuske i svjetski je poznat po Eiffelovom tornju koji je visok 300 metara. Osim ovog jako poznatog tornja Pariz ima i druge znamenitosti kao što su : Muzej Louvre u kojem se nalazi poznata slika "Mona Liza" , Katedrala Notre-Dame , Slavoluk pobjede u Parizu te zabavni park Disneyland. Pariz je prelijep grad i stvarno bih ga htjela posjetiti.




LOS ANGELES

Los Angeles, poznat i kao L.A. je grad koji se nalazi u Kaliforniji. Ja nekako obožavam Kaliforniju i jako bih željela posjetiti ovaj grad. U ovome gradu nalazi se i puno slavnih osoba kao naprimjer Cameron Dallas što nije čudno jer je grad poznat po Hollywood-u kojeg ne treba opisivati jer smo gotovi svi čuli za to. Los Angeles ima i moga poznata sveučilišta ali i zanimljiva mjesta u koja spadaju : već spomenuti znak Hollywooda, Disneyland, Santa Monica Pier , Hollywood Bowl , Rodeo Drive te Hollywood Walk of Fame. Osim svega toga ovo je jedan od gradova gdje je zalazak sunca najljepši.




NEW YORK
"Big Apple" je zasigurno brojnima grad koji se mora posjetiti. Posebice mi se sviđa Times Square,velika atrakcija ovog grada.Uostalom grad je poznat i po kipu slobode ali i Central Parku. Dakako grad je velik i ima puno poznatih parkova.




STOCKHOLM
Sljedeći grad je Stockholm. Mogu reći da je grad predivan , makar sam ga vidjela samo na slikama koje mi često pokazuje moja prijateljica koja živi ondje. Stockholm je glavni i najveći grad Švedske i ima mnogo muzeja ; Skansen , Vasa , Nobelov muzej , Moderna Museet i Švedski povijesni muzej su samo neki od njih. Još poznata mjesta su Kraljevska palača u Stockholmu te Riddarholmen te bih njih voljela posjetiti.




ATENA

Atena je zadnji grad koji ću danas ovdje spomenuti. Osim toga Atena je glavni grad Grčke ali i jedan star grad koji ima predivne povijesne dokaze i znamenitosti zbog koji se mnogi odlučuju posjetiti ovaj grad. Poznata je Akropola gdje se može puno toga vidjeti ali i naučiti o staroj grčkoj.Nadalje poznat je Partenon i hram boga Zeusa na Olimpu. Ovaj grad jednostavno zrači povijesti Grčke te modernošću kakvu viđamo danas.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.