rainbow in the dark

četvrtak, 28.09.2006.

MANEKENKE I... NOGOMETAŠI?


Ljupka Gojić. Čula sam za tu curu još davno, kada je tek počinjala karijeru. Mao sam mlađa od nje. Dok sam ja igrala gumi-gumi, ona je šetala po Milanu i već snimala reklamu za Pantene, već sa 13 gradila svoju karijeru. Danas, dok ja s 20 u nekom širem smislu gradim svoju karijeru, njena je već pred zalaskom. Ona je sada udana žena čiji se radni staž opasno bliži kraju jer s 20 i nešto već postaješ prestar za prešetavanje po pistama. Što sada? Dok ja imam osjećaj da gotovo ništa nisam prošla, da me čeka još toliko toga i da je sve što je bilo zapravo skoro ništa, njoj se već polako bliži kraj. Manekenstvo, glamur, metropole, lijepi ljudi, lijepi gradovi, visoko društvo, uski umovi - naravno da zvuči privlačno, ali kad prolaznost uplete u to svoje prste, vidiš da sav taj sjaj nekako i nije tako blještav kako se na prvi pogled čini. Ljupka je udana žena, a ipak, kaže da su ona i Mihael živjeli odvojeno 7 godina (?!) pa će tako i nastaviti. If you say so...
S druge strane, da se stvarno odluče na pravi brak i na pravi zajednički život, što bi zapravo noj ostalo? Svaka žena nogometaša vezana je uz njega u smislu da ovisi o tome u koji će klub prodati njenog muža. Bio to Japan ili Rusija ili Slovenija, ona praktički nema izbora i ide za njim, ide daleko od svoje obitelji i prijatelja. Karijeru ionako nema. kako bi ju i imala kad nije vezana za jedno mjesto i kad ne može znati na kojoj će adresi provesti koliko vremena i koliko će stotina kilometara u svakoj selidbi prijeći kutije s njenim stvarima.
Možda će neki reći da je razlog ovog posta moja ljubomora; ljubomora što nisam viskoka 1,8 m, što nema IBM 18, što nikad nisam bila ni u Milanu ni na modnoj reviji. Neka kažu. Ima i tu malo istine. Ali ona prava istina je da bi manekenstvo trebao biti honorarni posao, posao kojeg će prezgodne cure raditi nakon nastave ili nakon predavanja, a ne utrošiti svoju mladost u kojoj trebaju stvoriti temelj svojeg života i karijere na posao u kojem si s 28 prestar za rad, a premlad za mirovinu.
Ljupka bi sada trebala biti na kraju faksa i na pragu zrelog života, a ona jedan mjesec daje izjave da se raduje zajedničkom životu i ulozi kućanice, a drugi mjesec očito uviđa svoju pogrešku i najavljuje nastavak odvojenog života i povratak van. Bravo, Ljupka, na vrijeme si shvatila! Tko želi s 24 postati kućanica? U vrijeme kada jedna žena prosječno doživi 78. godinu, bilo bi stvarno žalosno da ta ista postane kućanica u svojoj 24. i pune 54 (!!) godine provede razmišljajući o transakciji koja se upravo sklapa u klubu njenog muža i o tome kamo će ju ona odvesti.
Zašto su nogometaši i manekenke dobar par? Jer nogometašima treba netko tko neće imati korijenje i tko će moći pokupiti stvari i na sezonu-dvije otići kamo god treba, a manekenkama treba netko tko će im omogućiti nastavak života na visokoj nozi jer su samo na takav naviknule. Ne kažem da je to loše i ne smatram to uvredom za njih, ali činjenica je da čovjek okružen glamurom želi živjeti glamurozno i to dobro funkcionira dok se održavaju revije i snimaju reklame, a kad se svjetla reflektora ugase za jednu od nih... pojave se nove dileme - udaja za nogometaša ili prodaja slanaca. Good call.

28.09.2006. u 15:31 • 5 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

ritd@net.hr