Tumačenje snova po islamu - Brzog datiranja

četvrtak , 17.01.2019.

Magazin










Click here: Tumačenje snova po islamu






Ukoliko je zemlja koju ste kopali u snu bila vlažna, to znači da vam neko u vašem okruženju sprema neku zamku i da treba da budete oprezni. Izgovaranjem molitvi, vernici se obraćaju Alahu, dok se kroz čitanje Kurana, Alah obraća vernicima.



tumačenje snova po islamu

Od Allaha molimo spas! Ako neki san sanja dobra osoba, on za tu osobu može da ima pozitivno značenje, i obrnuto, ako isti san sanja osoba koja ima loš karakter, tada san ima loše značenje i takvoj osobi san može doneti samo zlo. U tom slučaju, o snu se ne sme pričati niti se treba moliti Alahu, jer san bi se onda mogao obistiniti.



tumačenje snova po islamu

Sanjarica - tumačenje snova - PROGONSTVO nije pohvalno sanjati.



tumačenje snova po islamu

San je po islamskom učenju jedna vrsta smrti i za njega treba izvršiti određene pripreme kao i za smrt. Prema Ibn Hadžeru Askalaniji, postoje određeni propisi adabi kojih se treba pridržavati oni koji odlaze na spavanje, tj. Tražim zaštitu s Tobom od poigravanja šejtanova na javi i u snu. Allahu Dragi, molim Te za san ispravan, istinit, koristan, upamćen, nezaboravljen. Allahu pokaži mi u snu ono što mi je drago. San se ženama ne priča iz razloga što su one sklonije pesimističnom tumačenju, što su mnogo ljubomornije i što su daleko ličnije od muškaraca, pa snove vezuju za dotične osobe a ne za njihova značenja. Međutim, snovi se ne vezuju za ličnosti već za značenja. O tome ćemo šire govoriti u nastavku. Oni koji tumače snove ne trebaju to činiti: - pri izlasku sunca - pri zalasku sunca - pred podne zeval - i po noći. To je radio tri puta. Onaj ko ga bude praktikovao s iskrenom namjerom njegova oživljavanja imat će veliku nagradu. Ko oživi moj sunnet on me voli, a ko voli mene biće sa mnom u džennetu. U njegovom odsustvu ona je često sanjala i rijetko kada da nije bila noseća. Usnula sam da se jedan stup moje kuće srušio i da sam rodila jednooko dijete. Muž će ti se vratiti, ako Bog da, hajirili i rodit ćeš poslušnog dječaka. Svaki put je dolazila Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve alihi ve selleme, i pričala. On je, tako, tumačio i svaki put joj se muž vraćao i ona rađala dječaka. Jednog dana kada je došla, Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve alihi ve selleme, je bio odsutan, a ona je imala takav san, pa ju je hazreti Aiša pitala zbog čega je došla. Pitao je šta je sa ženom, a hazreti Aiša mu je ispričala šta je bilo i kako je ona protumačila san. Kada tumačite snove muslimanu, tumačite ih dobrom, jer se snovi ostvaruju prema tome kako ih tumači i razumije njihov sahibija. Na primjer, sanjanje ženidbe ili udaje za mahrema osobu sa kojom ne može stupiti u brak ukazuje na održavanje rodbinskih veza. Smrt neke osobe ukazuje na njeno vezivanje i okretanje Allahu Uzvišenom, itd.. Izmišljanje i uveličavanje snova Izmišljati ili uveličavati snove je teška duševna bolest, društveno zlo i težak grijeh. Ko sluša nečiji razgovor, a njima to nije drago nasuče mu se u uho rastopljeni bakar na Sudnjem danu. Ko da oblik nekom liku biće kažnjen i zadužen da mu udahne dušu, a to neće moći. Vezivanje dva ječmena zrna aluzija je na težinu kazne. To su, zaista, dokazi za one koji razmišljaju. Stanovnici Dženneta ne spavaju. Ovaj san, ujedno, govori i o veličini naše majke, hazreti Aiše, radijallahu anha, koja je mogla i prešutjeti ovaj događaj. Mensur Ali Nasif, Op. Vidjeti: Mensur Ali Nasif, Op.



Tumačenje snova pomoću sanovnika
Upravo zbog toga se zabranjuje da se snovi tumače iz nekih drugih knjiga. Mnogi smatraju da ovaj san može da najavi i skorašnji susret sa osobom koju niste jako dugo videli, što će izazvati pravu buru na emotivnom planu. Les en-tętes HTTP de tumacenjesnovasanovnik. On je to radio u okviru granica, nikako kao preokupacija. Ako neko sanja da mu se žena jako nagizdala i da izgleda ljepše nego inače, budući pritom s njom u postelji, ona mu u tom slučaju simbolizira dolazeću rodnu godinu. Međutim, ako ste sanjali kako nešto premeravate palcem, to je znak da ćete preći iz jedne u drugu mahalu. Pored ovakvih, ti snovi mogu imati i razne druge poruke. Rečeno jje: Ako žena sanja da ju je obljubio umrli muškarac, to znači da će dobiti dobro odakle se i ne nada. Ako su nekome obuvene cipele u snu tesne, očekuju ga problemi, brige i dugovi, dok, suprotno tome, skidanje tesne obuće, označava njihovo uspešno rešavanje.

[Trazi decka|Upoznavanje djevojaka zagreb|Gole slike dare bubamara]






Oznake: sanjarica, &, tumačenje, snova

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.