SHKM u Sisak - Pronađi pratnju

nedjelja , 30.12.2018.










Click here: SHKM u Sisak






Prvog je dana, unatoč kišnom vremenu, održan duhovno-glazbeni program popularna kršćanska glazba u staroj gradskoj jezgri, a mladim hodočasnicima omogućen je besplatan ulaz u gradske muzeje i crkve. Krist uskrsli živi, ovdje je s nama Njega pozdravljamo, u Njemu se radujemo i s Njim u Duhu Boga Oca molimo, rekao je kardinal. Za prigodu ovih Susreta snimljen je kratki dokumentarni film.



SHKM u Sisak

Blještavilo svijeta ima svoj paradoks: vodi te u tami, odvojenost od Boga, odvojenost od braće. U koncelebraciji su bili otpravnik poslova Apostolske nuncijature u RH mons. Poruku Svetoga Oca upućeno sudionicima susreta, koju je potpisao državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone pročitao je povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije vlč. Uslijedila je molitva vjernika koju su predmolili Elizabeta Mikulić Zagrebačka metropolija, Igor Rački, Splitsko-makarska metropolija, Krešimir Šaf, Đakovačko-osječka metropolija, Josip Karabaić, Riječka metropolija, Luka Žilić, Zadarska nadbiskupija, Teo Radić, Vrhbosanska metropolija i predstavnik mladih iz iseljeništva Filip Anđić, HKM Linz, Austrija.



SHKM u Sisak

- Sveti Otac s radošću upućuje svoj pozdrav svim sudionicima, biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicima, a na poseban način mladim katolicima iz čitave Hrvatske, BiH i svih dijelova svijeta okupljenima u Sisku kako bi zajedno slavili Gospodina, ističe se na početku poruke.



SHKM u Sisak

Jedanesti po redu SHKM održat će se u Zagrebu 2020. Prethodili su mu Susreti hrvatske katoličke mladeži u Splitu 1996. Splitsko-makarska nadbiskupija je 1996. Na susretu se okupilo oko 50. Od tada, službeno započinju Susreti hrvatske katoličke mladeži. U se susret održava od , dok se susret u održao i godine. Dosadašnji susreti okupljali su od 5. Susreti mladih su svojevrstan Festival mladih ispunjen entuzijazmom, ljubavlju i zajedništvom. Riječ je tijelom postala. Bog nas je sačuvao u svome imenu, a 2004. Učitelj nas je pozvao u Pulu 2006. Bijasmo postojani, Da bi naša radost bila potpuna u Zadru 2010. Iz Siska smo prije dvije godine Krenuli u svjetlost i okupili se u do sad najvećem broju na jugu Domovine, u Gradu slobode — Na slobodu pozvani! Deseti SHKM održao se 29. A sljedeći će se održati u Zagrebu 2020. Kvirina, mučenika i zaštitnika. Na kraju misnoga slavlja objavljen je sljedeći domaćin ovog događaja, 2014. U Sisku je ujedno započela tradicija prenošenja drvenog , simbola nacionalnog susreta hrvatske katoličke mladeži, kojega su domaćini predali mladima Dubrovačke biskupije. Himna susreta je U svjetlosti hodimo, za koje je stihove napisala Ana Čerina, a glazbu Karlo Ivančić. Dosad najmasovniji susret održan je u Dubrovniku 26. Prvog je dana, unatoč kišnom vremenu, održan duhovno-glazbeni program popularna kršćanska glazba u staroj gradskoj jezgri, a mladim hodočasnicima omogućen je besplatan ulaz u gradske muzeje i crkve. Nakon toga krenula je procesija iz stare jezgre u luku gdje je u 17 sati održana misa prenošena na. Idućeg su dana diljem dubrovačkog kraja, od do , služene mise za mlade povodom kanonizacije papa i Himna susreta je Na slobodu pozvani, za koju je stihove napisala , glazbu i i aranžman Saša Miočić. Pri koncu euharistijskog slavlja u Dubrovniku objavljena je odluka kako je sljedeći domaćin SHKM-a i grad Vukovar. Susret se održao u subotu i nedjelju 29. Jedna od posebnosti ovoga susreta jest činjenica da su za razliku od dotadašnje prakse prvi dan mladi proveli po župama nadbiskupije domaćina, a nedjelja je bila rezervirana za središnje slavlje SHKM-a u Vukovaru. Susret je pohodilo više od 30 tisuća mladih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, oko 30 biskupa, zatim provincijali redovničkih provincija u Hrvatskoj kao i mnoštvo svećenika, njih više od 300, koji su došli u Vukovar zajedno s mladima iz svojih župnih zajednica, i pjevalo je oko 240 pjevača praćenih tamburaškim i gudačkim orkestrom te vokalno-instrumentalnim sastavom. Na završnom koncertu nastupili su , , , i. Susreti imaju svoj kanal na YouTubeu. Himna susreta je Krist naša nada. Za prigodu ovih Susreta snimljen je kratki dokumentarni film.



SHKM u Sisku 2012
Biskup je pozdravio i volontere, župne animatore te svećenike, redovnike i redovnice i sve koji su se uključili u taj događaj. Na početku mise riječ pozdrava uputio je sisački biskup Vlado Košić. Susreti imaju svoj kanal na YouTubeu. No, Gospodin ide još dalje i poziva nas da i mi budemo svjetlo svijeta. Budite ponosni i radosni Kristovi vjernici, budite ponosni članovi Katoličke Crkve, budite hrabri i časni gađani naše domovine Hrvatske, rekao je na kraju propovijedi biskup Gorski. Kad ti u noći svjetlo udari u lice iz suprotnog pravca, ništa ne vidiš, a sav si u svjetlu, tako je s ponudom i blještavilom svijeta.

[Grupnjak sex|Mudre izreke o poslu|Best Sites on Preko]






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.