Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

komentari da | ne



Q.I.A je underground, queerfeministička i anarhistička grupa.
Dosta nam je rodne binarnosti, svrstavanja u kategorije, ponižavanja žena i njihove ograničavajuće prezentacije kao majki, kućanica ili, u najboljem slučaju, modela i manekenki. Kažemo NE! crkvenim dogmama, ''prirodnim'' zakonima i etiketiranju. Zlo nam je od inertnosti koja vlada društvom, konformizma koji sprječava konkretnu akciju. Ne slažemo se s patrijarhatom, homofobijom, seksizmom i rasizmom, ali više ne samo na razini teorije i rasprave...

03.02.2010., srijeda

Report!

Budući da duže vrijeme nismo pisale na blog o akcijama, odlučile smo ukratko sročiti što smo sve napravile u zadnjih par tjedana/mjeseci.

Osim svakodnevnog aktivizma u kojem se verbalno borimo protiv rodne binarnosti, seksizma i patrijarhata, aktivne smo bile i prenoseći poruku široj publici.

Patrijarhat i homofobija kao da svakim danom jačaju, zato je važnije nego ikad raditi na potpunom ukinuću SVAKE diskriminacije prema ''rodu'', ''spolu'', seksualnoj orijentaciji ili nedostatku iste! Heteronormativni običaji se prenose u nove generacije, ova generacija ih treba zaustaviti jednom zauvijek!



Q.I.A. pokušava povećati vidljivost alternativnih ''spolno-rodnih'' definicija i biti alternativa heteroseksizmu koji ima tako veliki medijski prostor. Pa, ako nam ne daju prostor, uzet ćemo ga SAME!

Ovih smo mjeseci zauzimale javni prostor namijenjen seksističkim i diskriminacijskim reklamama i na njega postavljale parole Queers in Actions-a; svrha je probuditi ljude i natjerati ih da progledaju , da njihov svijet nije i naš!



Crkva nam je uvijek trn u oku, pa nam je posebno zadovoljstvo sabotirati je kad god je moguće- samo ćemo reći da su neke osobe dobile više nego što su platile za ''Glas Koncila'', jer i mi imamo svoje letke i svećenici i jadne im sluškinje časne moraju shvatiti da smo posvuda i da pljujemo na njihovu politiku mržnje i separatizma.



Predsjednička kampanja se opet oslanjala na spolni separatizam, a uvijek se podrazumijeva da su žene ''prve dame'' svojim moćnim muževima predsjednicima. Kad se to prezentira putem lika Hlapića, djeca se odmalena uče da je ženama mjesto u kuhinji i rađaonici, u sjeni svojih snažnijih muževa političara.

Sa zadovoljstvom primjećujemo da je grad pun duga, i na to prikladno reagiramo. S druge strane, idiotkinje koje uništavaju šablone Zagreb Pridea bit će zatrpane novim, većim, boljim znakovima queer kontrakulture! Jebite se sa svojim paradama, vrijeme je za našu!!


p.s. drago nam je da smo vidjele odaziv na naše poruke (poput potpisivanja i podrške ispod naših plakata)!


Do sljedećeg javljanja,

Queers In Action


- 00:32 - komentari [1] - isprintaj - #

*** design by Queers In Action