25

ponedjeljak

ožujak

2013

Uštekaj u uši i zapivaj....

Davno su pjevali oni naši da "triba stavit prst u uvo i zapivat." Valjda je taj prst bio važan faktor jer tada nisi čuja druge, a ni samoga sebe pa bi iz sveg zora pustija glas, onako terapeutski. Pjevače bi liječilo to grleukanje, a oni promatrači i slušači bi bili neugodno iznenađeni, ali ipak vođeni onom naučenom pristojnosti, nasmijali bi bi se pa možda na kraju i zapljeskali.

Markica je uvijek bio van brazde, pametnjaković koji nikome nije bio drag jer nije volija motiku, a bogme ni mistriju. Moglo se kod njega naći dobre muzike, a našla bi se i dikoja knjiga. Posuđivala sam od njega knjige, kazete, a ponekad bi i dobra priča pala. Fascinirao me svojom pasioniranom strašću za sportom, Bruce Springsteenom i Tomom Zdravkovićem. Čudno je to bilo da je Tomu stavio u isti koš s Bruceom, ali mi se kleo da Toma nije kao ostali da Toma vridi i da je Toma klasik, ali tko bi to meni tada utuvija u glavu, rokerici u duši. Sad kad razmišljam...ni dan danas Tomu nisam poslušala. I tako je Markica jednog dana krenuo niz pijacu, a sve poskakuje. Jedan korak i opet skok, što je meni koja sam išla prema njemu bilo svakako čudno. Kada smo se susreli, vidim da na glavi ima slušalice. Maše i dere se, a meni sve neugodno i mislim koji mu je đava!? Tada sam prvi put vidila walkman i shvatila čemu služi. U neku ruku mi je izgledalo smiješno Markičino cimanje, deranje i totalno asocijalno ponašanje jer u toj priči je bio važan samo on i njegova muzika.

Danas, Markica ne nosi više slušalice, a u Lijepoj našoj svugdje i svatko ima te slušalice u ušima. Svi mirno stoje, a muzika trešti sve u 16! Pa zar im ne dođe da malo cimnu s glavom? Nema više :"Oprostite, možete li mi reći....?" nego ga moraš šćapati za mišku i protresti :"Oprostite, znate li kada polazi ovaj bus?" Svi su se odmaknuli jedni od drugih. Prije se nismo gledali, a sada smo našli načina da i ne čujemo one pokraj sebe. Jer tko zna...možda bi nas netko i dirnuo u srce.

PS. Oprostite na miješanju ikavice i ijekavice... drugačije ne ide :)

Oznake: Slušalice u ušima

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.