Put

  lipanj, 2004 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Otoci
Mislim da se malo piše i malo zna o našim otocima.

Linkovi
Blog.hr
Monitor.hr
Autobusni kolodvor Zagreb
Davorove Novosti
Hrvatske željeznice
AP Varaždin
Croatia bus Zagreb
Jadrolinija
Panturist Osijek
Croatia Airlines
Rabska plovidba Rab

U pripremi
- Otoci: Unije, Sveti Andrija, Sveti Jerolim, Veruda, Vrnik, Badija, Prežba, Glavat, Babac, Vrgada, Škrada, Premuda, Olib, Zverinac, Sestrunj

24.06.2004., četvrtak

Otok SILBA

Silba Zagreb - Zadar - Silba.
Najbolja varijanta je vlakom ili busom do Zadra.
Na Silbu možemo i iz Pule i iz Malog Lošinja ali cijene broda su duplo veće nego iz Zadra. U sezoni na Silbu možemo i iz Rijeke.
U Zadru obavezna opskrba jer su cijene na Silbi s obzirom da je otok više nego na kopnu a onda na brod, katamaran ili trajekt do Silbe.
Put preko Zadra je najbolji s obzirom da je Silba sa Zadrom povezana svakodnevnim katamaranskom vezom. Ovo je najkraće i najljepši put.
Ako želiš odmor bez buke i galame a gdje je ipak živo i gdje se možeš dobro zabavit. Onda je Silba idealno mjesto.
Otok ima sve. Od trgovine, pekare, pošte, do predivnih plaža i uvala. Sport je dobro zastupljen. Postoji tereni za nogomet i odbojku, balote ... .
Navečer je najbolje izači u neki kafić ili restoran kojih na Silbi ne nedostaje.
Na otoku nema hotela već je smještaj baziran na privatni. Postoji agencija koja se brine za smještaj svih pa i onih iznenadnih gostiju.
Svi koji su do sada bili tamo žele opet otić.
Brodske veze preko ljeta su dobre. Barem 2 puta dnevno za i iz Zadra a u neke dane i više puta dnevno. Najbolje je naravno katamaranom ali on iz Silbe kreče radnim danom i subotom rano u jutro a Nedjeljom popodne. Iz Zadra kreče popodne a nedjeljom navečer. Trajekt vozi radim danom ovisno o danu ali svakako iz Zadra oko podneva a iz Silbe popodne. Brod Marina je duga prića. Najstariji brod koji još plovi. Izgrađen je davne 1936 godine. U određene dane iz Zadra kreće u 6.30 i plovi do Lošinja i Pule. Srijedom produžuje do Kopra, iz kojeg se vraća petkom.
- 16:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #