H r v a S T k a !!!!

četvrtak, 18.11.2004.

DEBILIZAM DRŽAVNE ADMINISTRACIJE-KADA ĆE ONI PLAĆATI UZROKOVANU ŠTETU IZ SVOJIH DŽEPOVA?

O novčanom oštećivanju gradjana i debilizmu državne administracije, karakteristici koja je očito preduvjet za dobijanje posla, dovoljno govori i ova vijest:

OVAJ ČLANAK JE IZIŠAO U SVIM DNEVNIM NOVINAMA,A OVO JE FAKSIMIL s index.hr:


JMBG se vraća na osobne iskaznice

ZBOG problema koji su nastali izmjenom Zakona o matičnom broju Ministarstvo unutarnjih poslova uskoro će na osobne iskaznice vratiti JMBG, potvrdili su za Novi list iz MUP-ova Odjela za odnose s javnošću.

"S obzirom na niz problema koji su nastali zbog izmjena Zakona o matičnom broju od 1. siječnja 2003. godine, postoji opravdana potreba za vraćanjem podataka o matičnom broju u isprave građana, te će Ministarstvo unutarnjih poslova u okviru svoje nadležnosti predložiti izmjene Zakona o matičnom broju." - rekli su u MUP-u, a Igor Štefanac iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a dodao je kako će se u izmjene zakona krenuti vrlo skoro, no ne može govoriti o detaljima.

Iako je i prije novog Zakona bilo jasno da osobne iskaznice neće funkcionirati bez JMBG-a, zaduženi za promjenu nisu se obazirali na upozorenja stručnjaka.

Još i danas sve državne službe, poput mirovinskog, socijalnog, kao i privatne tvrtke, poput banaka, mobilnih operatera, i dalje traže matični broj, pa građani sa sobom moraju nositi i staru osobnu iskaznicu, žele li dobiti traženu uslugu.

Novi list podsjeća kako se dosad gotovo svaki novi izdani dokument morao i mijenjati: prve hrvatske vozačke dozvole morale su se mijenjati jer su imale oznaku CRO umjesto HR, zatim su bile izdane pogrešno dizajnirane putovnice koje su se također morale mijenjati.

U MUP-u navodno smišljaju kako promijeniti cijeli sustav osobnih iskaznica što bezbolnije za građane, pa postoji mogućnost kako će se na nove iskaznice naknadno utisnuti JMBG. No, ne bi nas čudilo da ponovo budu izdane neke posve nove osobne iskaznice.




- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  studeni, 2004 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Za dobro Hrvata! Kaznimo one koji su se koristoljubno obogatili bavljenjem politikom,kao i političke kriminalce!
    Usput, poslovni savjeti za sve poduzetnike u Hrvatskoj! PODUZMIMO,KONAČNO,HRVATSKU!!!
    Pravičnošču i vizijom!
Mesothelioma
Mesothelioma

Linkovi