Upoznavanje javnih sluzbenika sa pravnim aktima - Susret s djevojkom

petak , 21.12.2018.

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Gradske uprave grada Smedereva










Dating Site: Upoznavanje javnih sluzbenika sa pravnim aktima






Službenik je dužan da vodi računa o stvarnom ili mogućem sukobu interesa i preduzme mere predviđene zakonom radi izbegavanja sukoba interesa. Bez prethodne najave i bez odobrenja pretpostavljenog, nije dopušten ulaz u radne prostorije Gradke uprave van radnog vremena. Prilikom iznošenja stručnih i ličnih stavova, službenik pazi na ugled jedinice lokalne samuprave i lični ugled i sme iznositi samo istinite podatke, sadržinom i tonom kojim se ne vređa ugled lokalne samouprave, a na isti način ima postupati i kada je reč o ličnom i poslovnom ugledu drugih fizičkih i pravnih lica.



upoznavanje javnih sluzbenika sa pravnim aktima

Svi pojmovi koji su u ovom Kodeksu upotrebljeni u muškom gramatičkom rodu obuhvataju muški i ženski rod lica na koja se odnose. Ako zbog složenosti postupka, odnosno pitanja koja su pokrenuta, odluku nije moguće doneti u zakonskom roku, službenik će o tome obavestiti stranku i svog pretpostavljenog i preduzeti sve što je potrebno da se odluka donese što pre.



upoznavanje javnih sluzbenika sa pravnim aktima

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Gradske uprave grada Smedereva - Službenik će uputiti stranku na koji način može da izvrši uvid u stanje postupka. Ukoliko je primalac elektronske pošte odsutan, mora biti postavljeno obaveštenje na elektronskoj pošti o odsustvu sa radnog mesta sa informacijama kome se mogu obratiti stranke ili službenici u hitnim slučajevima, a tokom odsustva primaoca poruke.



upoznavanje javnih sluzbenika sa pravnim aktima



Four Horsemen 2012
U svom radu, službenik je dužan da uzme u obzir sve relevantne činjenice i da svaku od njih pravilno oceni u odnosu na odluku, kao i da izuzme sve elemente koji nisu od značaja za predmetni slučaj. Službenika koji je neprikladno odeven, neposredni rukovodilac će upozoriti na obavezu poštovanja ovog Kodeksa u pogledu odevanja na radnom mestu i na mogućnost pokretanja disciplinskog postupka u slučaju ponovljene povrede Kodeksa. Službenici su dužni da se međusobno i prema strankama ophode sa poštovanjem. Ako zbog složenosti postupka, odnosno pitanja koja su pokrenuta, odluku nije moguće doneti u zakonskom roku, službenik će o tome obavestiti stranku i svog pretpostavljenog i preduzeti sve što je potrebno da se odluka donese što pre. Obaveštavanje stranaka i službenika o primeni Kodeksa Član 24. Službenik je dužan da ukoliko dobije zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, isti odmah prosledi ovlašćenom licu za postupanje po tim zahtevima. Nadležni rukovodilac svojim odlukama, stavovima, mišljenjima, preporukama i drugim aktima stvara praksu od značaja za primenu ovog Kodeksa. Poštovanje drugih i učtivost službenika Član 15.

[Vodenje ljubavi prvi put|Dating bechstein pianos|Hookup dating site reviews]






Oznake: kodeks, ponašanja, službenika, i, nameštenika, Gradske, uprave, grada, Smedereva

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.