land of unseeded winners

dana gospodnjeg 12.06.2007., utorak

Naprijed!

Na jednom od blogova sam napisao da nisam ateist, no ne pripadam ni jednoj religiji. Moj Bog je jedinstven, samo moj. Ali vjerujem u nas. Vjerujem u sve nas. Vjerujem da je viša sila, za mene je to gore navedeni moj Bog, za tebe, čitatelja, je to Jahve, Isus, neki drugi religijski bog ili možda još jedan unikatni bog, prepustila ovaj svijet nama, mi smo ga usrali, mi ga moramo i popraviti, Bog nam može pomoći, ali mi moramo ispraviti naše greške. Bog će slati ljude koji će imati ideju, znam, gledam te ljude svaki dan. I vjerujem da to možemo, možemo ispraviti greške. Vjerujem u osobu koja ovo čita. Vjerujem da će Selešica jednog dana stati na kraj globalnom zatopljenju i zakrpati rupe u ozonskom omotaču. Vjerujem da će Eva stati na kraj siromaštvu u svijetu. Vjerujem da će Turalija osvojiti onih 300000 kuna i pametno ih i pravedno iskoristiti. Vjerujem i u sve one koje nisam spomenuo. Vjerujem da ćemo svi mi ovaj svijet učiniti ljepšim mjestom za život. I vjerujem da ćemo, kada budemo stari, smežurani i pomalo djetinjasti, pogledati ovaj svijet, i pomisliti: "Učinio/la sam nešto za ovaj svijet- ovim klincima koji trče oko mene sam ostavio/la bolji svijet." Vjerujem u tebe, čitatelju. Vjerujem i one koji ovo ne čitaju. Znam, lud sam, ali ja vjerujem u čovječanstvo. Vjerujem u čovječanstvo, vjerujem u čovječanstvo zbog onih ljudi koji imaju ideju. Vjerujem u onih 15% iz jednog od prošlih postova. Vjerujem da onih 15% može prezentirati čovječanstvo kao dobru masu ljudi. Što smo srušili možemo popraviti. Što smo pokvarili možemo poboljšati. Što smo poružnili možemo poljepšati. Možemo. Znam da možemo. Znam da možemo ako se borimo i ne odustajemo. I možda jednog dana nećemo morati slušati imagine. Možda ćemo se tada okrenuti oko svoje osi i vidjeti taj svijet iz imagina.
Ali do tada:


- 16:33 - vox populi (15) - tabula rasa - ljestve, napokon dobile smisao postojanja

dana gospodnjeg 02.06.2007., subota

Povijest ljuske gluposti

Dakle, nakon prošlog, izrazito nemaštovitog, neinventivnog i nadasve nezanimljivog posta, odlučio sam se iskupiti. Dakle, koji su lajtmotivi prošlog tjedna za mene.
1.-Josip Radeljak i Vlatka Pokos se rastaju. Kažete ništa posebno, događa se... Međutim, da vas upoznam sa tim ljudima...
Vlatka Pokos je rođena u siromašnoj obitelji u Podravini. Nakon završene škole(nitko ne zna koje) dolazi u Zagreb gdje radi kao prodavačica u butiku. Tamo je uočava neki manager i ona postaje pjevečica(što o takvim pjevačicama mislim, možete vidjeti u jednom od prošlih postova). Kasnije je bila sve pomalo. Pomalo model, pomalo pjevačica, pomalo tv voditeljica, pomalo protivnica grupa za zaštitu životinja. Nakon nekog vremena, sve što ona radi se svodilo na paradiranje špicom u najnovijoj bundi od 6000€.
Josip Radeljak je rođen u poduzetničkoj obitelji, no usprkos tome je odrastao u neimaštini. Završivši srednju školu, upisao je i završio Fakultet rudarsko-tehnoloških znanosti u Zagrebu. O njegovim poslovima se zna vrlo malo, ali svi ga smatraju "uspješnim biznismenom". Ipak, jedan od rijetkih poznatih poslova je vrlo zanimljiv. Radeljak je, usred povijesne jezgre Dubrovnika, dobio posao renoviranja kuće, no, dodao je dva kata i postavio armirano-betonske ploče na temelje i potpuno uništio povijesnu vrijednost, te dobio godinu dana uvjetno.
Što se dogodilo poslije prekida?
Vlatka "nitko ne zna što radim" Pokos javno traži 27 bundi i kaputa (Fendi, Gucci, Prada, D&G, Ferretti...), 20 pari gaćica, 30 haljina, 30 odijela, osam grudnjaka, dvije svilene spavaćice te različite modne dodatke. I ne, nije joj palo na pamet da traži tv, stan, štednjak ili, nedaj Bože, koju knjigu.
Josip "uspješni biznismen" Radeljak je na emisiji Otvoreno bacio prsten na pod što možete vidjeti ispod.


2. Unirovljenici- U četvrtak sam otišao kod doktora zbog nekakvih papira, i sjeo sam u čekaonicu punu ljudi. Kada je medicinska sestra izašla, došao sam do nje i rekao joj da trebam samo štambilj na te papire, ona je uzela moju zdravstvenu i rekla da pričekam u čekaonici. Poslušao sam i sjeo u čekaonicu. To će se pokazati kao jedna od mojih najvećih grešaka koje sam napravio. Čim sam sjeo, osjetio sam bijesne poglede upućene u mojem smjeru. 20 umirovljenika je gledalo u mene, vrtilo svoje štapove i gledalo s koje strane da skoče na mene. U sebi sam molio sve postojeće bogove da ta medicinska izađe brzo, jer ako ne izađe brzo, neće kome imati dati te papire. Srećom, izašla je brzo, ja sam joj istrgnuo papire, i izletio van. Prilikom izlaženja sam čuo kako govore:"Današnji mladi, uopće nemaju poštovanja prema starijima.
Zato, kada god sjedite u tramvaju, ili nešto pitate medicinsku sestru u čekaonici, čuvajte svoja leđa, jer nikada ne znate, možda vam je to najveća, kobna, greška u vašem životu.

3. Osobe koje nam znače više u životu nego što mislimo
Postoje osobe koje nam se uvuku u život, postanu bitni(samo o bitnome i nebitnome bi se mogli napisati eseji) bez da to uočimo. Razmislite. Vaš najbolji prijatelji ili prijateljica. Kako ste se upoznali? Kada vam je postao/la najbolji prijatelj/ica? Kada ste saznali da vam je postao/la važan/važna? I zbog čega?
Pokušajte odgovoriti na ova pitanja, u svojoj glavi i u mraku svoje sobe. I onda se zapitajte. Koliko se stvari dogodilo u vašem živou, koliko vas je stvari promijenilo, koliko stvari je promijenilo vaš životni put, a da vi u tom trenutku to niste primjetili? Ako preživite to samopropitivanje, možda shvatite neke stvari koje dosada niste shvaćali. Možda zbog toga promijenite svoje ponašanje, sebe. A možda je i ovo jedna od tih stvari. Pazite!!

Ovdje je trebala stajati pjesma od Tracy Chapman-Heaven's here on earth no nemogu vam je staviti zato što je maknuta sa YouTuba zbog copyrighta.
Zat ćete dobiti samo tekst, vidjet cete zasto sam zelio staviti tu pjesmu.

Tracy Chapman-Heaven's here on earth

You can look to the stars in search of the answers
Look for God and life on distant planets
Have your faith in the ever after
While each of us holds inside the map to the labyrinth
And heaven's here on earth
We are the spirit the collective conscience
We create the pain and the suffering and the beauty in this world

Heaven's here on earth
In our faith in humankind
In our respect for what is earthly
In our unfaltering belief in peace and love and understanding

I've seen and met angels wearing the disguise
Of ordinary people leading ordinary lives
Filled with love, compassion, forgiveness and sacrifice


Heaven's in our hearts
In our faith in humankind
In our respect for what is earthly
In our unfaltering belief in peace and love and understanding

Look around
Believe in what you see
The kingdom is at hand
The promised land is at your feet
We can and will become what we aspire to be

If Heaven's here on earth
If we have faith in humankind
And respect for what is earthly
And an unfaltering belief that truth is divinity
And heaven's here on earth

I've seen spirits
I've met angels
I've touched creations beautiful and wondrous
I've been places where I question all I think I know
But I believe, I believe, I believe this could be heaven
We are born inside the gates with the power to create life
And to take it away
The world is our temple
The world is our church
Heaven's here on earth

If we have faith in humankind
And respect for what is earthly
And an unfaltering belief
In peace and love and understanding
This could be heaven here on earth
Heaven's in our heart

p.s.- palfi, onaj post ćeš dobiti drugi put, obećajem...
- 14:22 - vox populi (14) - tabula rasa - ljestve, napokon dobile smisao postojanja

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Kolovoz 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (3)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O meni

linkovi