Imate li nepredviđenih troškova?

četvrtak , 07.08.2014.

Pitanja čitatelja, odgovara prof.Siguro
Znate li koje su posljedice neplaćanja premije osiguranja života?



U suradnji s profesorom Sigurom, stručnjakom iz područja životnog osiguranja, doznali smo odgovore na pitanja koja zanimaju veliki broj naših čitatelja.

Julija, Rijeka: Što je polica osiguranja života i tko je uopće ugovaratelj osiguranja?
Prof.Siguro: Polica osiguranja života je isprava o zaključenom ugovoru o osiguranju, a ugovaratelj osiguranja je osoba koja zaključi ugovor o osiguranju s osigurateljem i koja je obvezna plaćati osiguratelju ugovorenu premiju osiguranja. Ugovaratelj osiguranja i osiguranik mogu biti iste osobe.

Karmen, Split:
Koje su posljedice neplaćanja premije osiguranja života?
Prof.Siguro: Ako ugovaratelj osiguranja na osigurateljev poziv, koji mu mora biti dostavljen preporučenim pismom, ne plati dospjelu premiju u roku određenom u tom dopisu, a koji ne može biti kraći od mjesec dana, računajući od dana uručenja pisma, osiguratelj može ako su zadovoljeni uvjeti za kapitalizaciju izvijestiti ugovaratelja osiguranja da smanjuje osiguranu svotu u skladu s tablicom kapitaliziranih svota osiguranja bez daljnjeg plaćanja premije. U suprotnom se raskida ugovor, bez prava na povrat dotad uplaćene premije!

Zaštitite sebe i svoju obitelj
Kako je svakom čovjeku najveća briga sigurnost najbližih, od najmanjih do onih najstarijih, ne odgađajte najvažnije, zaštitite sebe i svoju obitelj ugovaranjem police životnog osiguranja. Živite sigurno i aktivno uz sAktiv Premium, policu životnog osiguranja koja predstavlja optimalan odnos zaštite, sigurnosti i štednje. Uz osiguranje za djecu sKoki olakšat ćete djetetu prve samostalne financijske korake u životu, a u slučaju najgoreg tu je sRiziko koji će pružiti financijsku sigurnost vašoj obitelji. Za najteže trenutke, kada izgubimo dragu osobu i nemamo snage razmišljati o nepredviđenim troškovima na raspolaganju vam je Senior Plan.
Za više informacija o Erste osiguranju Vienna Insurance Group d.d. i ponudi životnih osiguranja posjetite erste-osiguranje.hr



Oznake: osiguranje, život, sigurnost, Erste osiguranje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.