5 razloga zašto ne treba izlaziti kada grmi

srijeda , 09.10.2013.

Počelo je grmjeti, a vi baš morate izaći iz stana? Za vas smo, uz pomoć prof.Siguraa za sigurnost, op.ur.) istražili i zapisali 5 važnih razloga zašto NE izlaziti, kada grmi.

1. Mogli biste se smočiti, jer uz grmljavinu obično dolazi i jaka kiša
2. Mogli biste upasti u neku oveću lokvu i uprljati se od glave do pete
3. Mogli biste naići na kojeg zombija, koji bi vas zatim mogao napasti i juriti ulicom, pri čemu biste mogli pasti, ozlijediti koljena i glavu i posve se uprljati
4. Mogao bi vas pogoditi grom. Prema statistikama smrtnost od udara groma je od 10 do 30%, dok na godinu od groma umre oko 1.000 ljudi. Čak 70% preživjelih ima značajne neurološke poremećaje
5. U strahu od groma, mogao bi vas ugristi pas, koji se eto baš slučajno našao pored vas, misleći da ćete ga spasiti...no vi ste mu nehotice stali na nogu...

Sve navedene situacije dogodile su se i dalje se događaju (napadi zombija u većini današnjih TV serija i filmova), stoga smo za vas pripremili i korisne savjete, kako udare groma u potpunosti izbjeći.

Tijekom oluje ne koristite mobitel, ne stojte u blizini prozora i ne držite električne uređaje u rukama. Ako se kojim slučajem nađete ispod najvišeg stabla, nije dobro. Radije pokisnite ili idite ispod najmanjeg stabla. Ako osjetite da vam trnci prolaze tijelom ili vam se kosa nakostriješi, velika je vjerojatnost da će vas upravo u tom trenutku pogoditi grom. Ako nikako ne možete napustiti otvoreno područje, čučnite i spustite glavu, pokrijte rukama uši ili pojurite u automobil (svoj ili nečiji). Automobil je kao Faradayev kavez, što znači da ste u njemu zaštićeni od elektriciteta 100%. Jednako tako, imajte na umu da stara vjerovanja o tome da grom ne udara 2x na isto mjesto, nisu istinita. Udara. U vrlo kratkom vremenu.

Za sve ostale zaštite, tu su Erste osiguranje i sRiziko

Što je sRiziko?
Želite li svojoj obitelji pružiti zaštitu i sigurnost kao i sve važniju financijsku sigurnost u slučaju najgoreg, sRiziko - životno osiguranje za slučaj smrti - je rješenje za vas. Nitko ne zna što nam donosi budućnost ali ugovaranjem police sRiziko možemo biti sigurni da će naša obitelj biti zaštićena, u slučaju da nam se dogodi ono najgore. sRiziko premija može se uplaćivati godišnje, polugodišnje, tromjesečno ili mjesečno, a ugovara se na razdoblje od 5 do 40 godina u slučaju višekratnog plaćanja te od 2 do 40 godina u slučaju odabira jednokratnog plaćanja. U slučaju smrti osigurane osobe za vrijeme trajanja osiguranja, osigurana svota isplaćuje se obitelji.

Kao dodatni instrument zaštite sRiziko nudi ugovaranje dopunskih osiguranja za slučaj smrti kao posljedice nesretnog slučaja , gdje se isplaćuje dvostruka svota za slučaj smrti zbog prometne nezgode, dopunsko osiguranje za slučaj trajnog invaliditeta kao posljedice nesretnog slučaja te dopunsko osiguranje za slučaj operacija koje pokriva više od 900 operacija izvršenih zbog posljedica nesretnog slučaja.

sRiziko i prof.Siguro – uvijek su na vašoj strani
Vaše Erste osiguranje

Oznake: osiguranje zivota, osiguranje, osiguranje djece, rizik

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.