Prirodom protiv raka

26.04.2010., ponedjeljak

PRAVILNA ISHRANA PO NAČELIMA MAKROBIOTIKE

Nutricionistička dimenzija doktrine borbe protiv raka pod nazivom MIŠOLOVKA ZA RAK sastoji se u pravilnoj ishrani i strogoj dijeti po načelima makrobiotike, Michia Kushia.

Prehrana određuje hoćemo li prerano ostariti ili ćemo potpuno do kasne dobi uživati u životu.
Općenita definicija nutricionizma glasi:
"TO JE PROUČAVANJE HRANE I NJEZINA UTJECAJA NA NAŠE TIJELO I OSJEĆAJE"

Nutricionizam je razmjerno mlada znanost i u društvu joj se uvijek ne pridaje potrebna važnost.

Za mnoge znanstvenike i ortodoksnu medicinu još uvijek djeluje smiješna ideja po kojoj loša prehrana UZROKUJE RAK A PRAVILNA LIJEČI RAK.

Japanski filozof i makrobiotičar Michi Kushi je svojim učenjem to i u praksi dokazao, na tisućama pacijenata oboljelih od raka koje je potpuno izlječio-RADIKALNOM PROMJENOM ISHRANE.
Vrlo jednostavna doktrina, dok se zapadna klasična medicina već stoljećima muči kako da u nekom labaratoriju pronađu, žutu, zelenu ili plavu tabletu koja liječi rak. nije ju pronašla u prošlom, a neće ni u 21. stoljeću. Zašto?

Zato što rak nije medicinsko pitanjenego filozofsko ponajviše i po tom filozofskom shvaćanju rak je krajnji poremećaj ravnoteže u tijelu i da bismo povratili naše zdravlje moramo ponovo uspostaviti stanje ravnoteže, a to možemo jedino RADIKALNOM PROMJENOM NAŠE ISHRANE.
Dr. Sattilaro bio je šokiran kad je čuo ovo tumačenje i mislio je da oni prave budalu od njega. Jer ništa u njegovom obrazovanju i profesionalnom iskustvu liječnika specijaliste, nije mu pomoglo da sudi o filozofskom i mističnom aspektu makrobiotike koje se oslanjalo na intuiciju, metafore i harmoniju čovjeka sa svemirom.

Liječniku educiranom na zasadama zapadne medicine to su potpuno neprimjerene vrijednosti, opasne i vrlo štetne. A na kraju kada se na taj način, radikalnom promjenom ishrane potpuno izlječio od raka u zadnjem stadiju IV D metastazama koje su se proširile po čitavom tijelu, na kraju svoje knjige je izjavio:

"EGOIZAM JE BILA BOLEST OD KOJE SAM UMIRAO. EGOIZAM, GRAMZIVOST I OSOBNA AMBICIJA. MI, ZAPADNI LIJEČNICI, NAIME IAKO TO NERADO PRIZNAJEMO, RIJETKO KAD PRISTAJEMO DA SE SPUSTIMO SA VISINE SVOG PIJADESTALA,DA BI, MAKAR IZ RADOZNALOSTI, PROUČAVALI TEHNIKE TRADICIONALNIH ISCJELITELJA DALEKOG ISTOKA.

PA I JA SAM, PRIZNAJEM, DA NISAM OBOLIO OD RAKA, VJEROVATNO SE NIKAD NE BIH UDOSTOJIO NEŠTO NAUČITI OD ISTOČNJAČKE MEDICINE. A POGOTOVO NE BIH NIKAD UZEO U OBZIR KAO LIJEČNIK NEKE METODE ZA LIJEČENJE BILO KOJE BOLESTI, A PONAJMANJE ZA LIJEČENJE RAKA."

Kao pisac preporučujem svima da pročitaju knjigu Michia Kushia pod nazivom -"ISHRANOM PROTIV RAKA."

Upravo na zasadama te knjige razvio sam i svoju osobnu doktrinu kombinirajući je sa elemtima posta i doktrine rudolfa Brojsa.

Na žalost, termin "pravilna ili zdrava prehrana" još uvijek se u svijesti naših ljudi veže uz vegetarijance proglašavaju "čudacima", "ekscentricima" ili " fanaticima", "anarhistima" koji ispisuju nekakve parole i grafite i bore se za prava životinja i slično.

Tako je mislio i dr. Sattilaro sve dok mu ti "fanatici" i "čudaci" nisu spasili život.

U ČEMU JE GENIJALNOST MICHIA KUSHIA?

Nakon 500 stranica njegove knjige, shvatio sam sljedeće :
Njegova genijalnost nije u namirnicama (azuki grah, miso juha, nori alge,toffu..) koje on unosi u tijelo.

Genijalnost Michia Kushia je u namirnicama kojima on strogo zabranjuje ulazak u organizam da bi se pacijent izlječio od raka.

Kategorizirao ih je u 9 grupa:

1.MESO I SVE MESNE PRERAĐEVINE
2. MLIJEKO I SVE MLIJEČNE PRERAĐEVINE
3.KRUH I SVE PROIZVODE OD BRAŠNA
4.ŠEĆER
5.ULJE
6.VOĆE SVJEŽE
7.VOĆE ORAŠASTO-JEZGRASTO
8.GAZIRANA PIĆA I SVI NEPRIRODNI SOKOVI I ALKOHOLNA PIĆA
9. SVE DRUGE NAMIRNICE KOJE U SEBI SADRŽE BILO KAKVE KEMIJSKE SPOJEVE, ADITIVE ILI KONZERVANSE I DRUGE TOKSIČNE ZAGAĐIVAČE


DAKLE, VRLO VRLO STROGA DIJETA

I čovjek mora biti poprilično discipliniran da bi se pridržavao takve stroge dijete. Na čemu se onda zapravo temelji prehrana:
TEMELJI SE NA INTEGRALNIM ŽITARICAMA, POVRĆU, MAHUNARKAMA.
Moja kći je odmah reagirala:"PA TO JEDU ZEČEVI!"
Kad bi bolovao od raka, osobno bih pristao da budem ZEC ukoliko bi mi ova ishrana spasila život. A i zec je pametna životinja. Znate zašto se zec ne boji pantere?
JER JE PAMETNIJI I ZNA ŠTO JEDE!

I SVA HRANA MORA SE JESTI U STROGO PROPISANOM POSTOTKU:

-50% INTEGRALNIH CJELOVITIH ŽITARICA
-30% POVRĆA
-15% MAHUNARKI
-5% JUHA I ZAČINA

Dakle, količinski vaša prehrana mora biti više bazirana na integralnim žitaricama u koje spadaju pšenica, zob, kukuruz, ječam, raž,proso, riža i heljda)

Što spada u mahunarke?
Grah, grašak, slnutak,leća i soja.

Uz povrće i kombinaciju svih gore navedenih namirnica-to je tromjesečna stroga dijeta koju morate upotrebljavati u svojoj ishrani ukoliko se želite uspješno izlječiti od raka.

TEHNIKE KUHANJA SU VRLO VAŽNE:

-JEDAN DAN SE KUHA U EKSPRES LONCU
-DRUGI DAN NA PARI
-TREĆI DAN BARENJE
-ČETVRTI DAN PIRJANJE

Ove tehnike kuhanja uz vrlo malo vode morate stalno mjenjati i kombinirati. to je vrlo važno jer kad se dr. sattilaro odvažio da se sam liječi i sam sebi kuha, nije znao i stalno je kuhao u ekspres loncu i rak mu se opet vratio.
MORATE SE STROGO I DISCIPLINIRANO PRIDRŽAVATI NAČELA MAKROBIOTIKE.

Ako se iz znatiželje i radoznalosti raspitate zašto je Michio Kushi izbacio voće iz ishrane? Ima li tu neke logike?
I ja sam se to pitao: a Onda sam pročitao da OTTO WARBURG dobio Nobelovu nagradu za medicinu jer je dokazao da šećer potiče rast i razmnožavanje tumorske stanice. A voće je puno šećera fruktoze.

Pitao sam se zašto je Michio iz ishrane izbacio mlijeko i sve mliječne proizvode?
U mlijeku ima kolesterola a štetne masnoće i kolesterol su glavni uzročnici raka uz razne kemijske otrove i aditive koje svakodnevno nepravilnom ishranom unosimo u naše tijelo.
Zapitao sam se zašto kruh i brašno?

ZATO ŠTO BRAŠNO U ORGANIZMU STVARA SLUZ KOJA USPORAVA ELIMINACIJU TOKSINA.

SVE IMA SVOJE RAZLOGA I SVOJE OBAŠNJENJE.

Drugim riječima, lukavi i mudri Michio Kushi iz ishrane je izbacio sve ono što izravni ili neizravno doprinosi rastu i razmnožavanju malignih stanica tumora, dok istovremeno povrće u svom sastavu ima veliki broj antikancerogenih sastojaka koji uništavaju stanice tumora.

Žvakanje hrane je od iznimnog značaja za uspješno izlječenje.
"JELO TREBA PITI A JUHU JESTI".

ŠTO TO ZNAČI?

Svaki zalogaj hrane treba dobro prožvakati, pa i do 100 puta, i tek onda ga progutati.
I ukoliko se trogo pridržavate ovih načela makrobiotičke ishrane postoje veliki izgledi da će te se izlječiti od raka.

ORDINACIJA ZA LIJEČENJE OD RAKA NE NALAZI SE U BOLNICI NEGO U VAŠOJ KUHINJI. KLJUČ ZA IZLJEČENJE OD RAKA NE NALAZI SE U RUKAMA DOKTORA NEGO U LONCU DOBRE KUHARICE.

Ako je to mama, ili Vaša baka, neka se samo pridržava ovih pravila i Vi ćete se izlječiti od raka.

Naše podneblje vrlo je prijemčivo za korištenje načela makrobiotičke ishrane koja prioritet daje na integralnim žitaricama.

Pa nije li naša Slavonija žitnica Hrvatske?

Imamo sve za uspješno liječenje raka radiklanom promjenom naše ishrane.

Prehrana i rak uzajamno su povezani u etiologiji(uzroku) kao i uzajamnom djelovanju.
Nepravilna ishrana uzrokuje rak, a pravilna liječi rak.

Na žalost, naš čovjek još uvijek više poznaje princip rada auta ili traktora nego svog vlastitog tijela, kao i mogućnostima njegovog izlječenja pravilnom prehranom i ljekovotim čajevima i sokovima.

Na Vašoj mašti i kulinarskom umijeću sad ostaje da sami osmislite jelovnike za svaki dan i da pri tome vodite računa o razmolikosti ishrane. Vodite računa da ne smijete upotrebljavati ni jedno ulje i uvijek pogledajte onih devet kategorija koje ne smijete koristiti.

Svako pa i najmanje odstupanje od ovih načela pospješuje rast i razmnožavanje malignih stanica tumora i onda naša borba više nema smisla. Ima jedino smisla onda ako ste disciplinirani u provedbi ove dijete.
I na kraju ćete biti nagrađeni.

I nemojte se puno brinuti razmišljanjem o nutricionističkoj vrijednosti ovakvog načina ishrane.
Povće nam daje puno više bjelančevina nego meso. I kombinacija žitarica i mahunarki nam daje više energije od mesa. Vaše je samo da kombinirate i sami osmislite jelovnik po strogo zadanim načelima makrobiotike i da od njih ni milimetar ne odstupate ukoliko se želite izlječiti!

SRETNO!!


- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2010  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Travanj 2010 (20)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi