Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stanisaj

Marketing

Obojeni” sprema novi album

Novosadski sastav “Obojeni program” uskoro će održati “godišnji” koncert u Beogradu koji je zakazan za 4. decembar u “Pogonu” Doma omladine, gde će im predgrupe biti novosadski “Till” i beogradski sastav “Petrol”. Trenutno, bend je na dobrom putu, ali još daleko od realizacije novog albuma (problem su, naravno, finansije), za koji su pesme već snimljene u holandskom “Sing-Sing” studiju tokom maja i juna, kada su “obojeni” imali priliku da se pokažu i pred publikom u Amsterdamu.
Kako saznajemo od frontmena Branislava Babića Kebre, reč je o sedam pesama koje će na prvom kompakt disku izdanja uz analognu verziju imati i digitalno remiksovane “korespodente”, dok će drugi disk u DVD formatu sadržati video materijal snimljen tokom studijsko-koncertnih iskustava Holandije, kao i zapis sa nedavno održanog nastupa u Kulturnom centru Novog Sada.
- Video CD će sadržati i “pilot spot singl” koji je režirao Aleksandar Davić za pesmu “Fabrike genoma” (...surove reklame/siluju nam mozak/dosadom nas hrane). Ta pesma je mesto našla i u Davićevom filmu “Žurka”, što smo iskoristili za veoma zanimljivu i uspešnu saradnju s njim prilikom promovisanja ovog filmskog ostvarenja u Sarajevu, Zagrebu... Redovne bioskopske projekcije kod nas trebalo bi da počnu u februaru, a do tad se nadamo da će biti gotov i naš novi album, mada ne znam kako ćemo rešiti nevolje oko finansiranja produkcije i postprodukcije, jer nas delom podržava samo Pokrajinski sekretarijat za kulturu, dok su grad i sponzori poput “mačke u džaku”... – priča Kebra. Iako zaista predstavljaju jedan od popularnijih novosadskih “brendova”, Kebra je dodatno razočaran činjenicom da ih je uprava Kulturnog centra nedavno izbacila iz prostorije u kojoj su vežbali već šest godina.
- Ponižavajuće je to što na razgovor nismo bili pozvani da nađemo rešenje. Mi jesmo zahvalni što smo bili u mogućnosti da koristimo inače “nemoguću” prostoriju, ali sad kad Pipingu treba NJC za konobare, a Kulturnom centru atelje za dizajn (?!), odjednom smo suvišni. Po opisu posla oni bi trebalo da brinu o ljudima iz kulture, a ne da ih isteruju napolje dok im prostorije veći deo vremena zvrje prazne. I. B.



Post je objavljen 15.11.2004. u 13:07 sati.