Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Javio se i HDZ

U povodu događaja od 9.o.m. priopćenjem za javnost oglasio se i uskopaljski HDZ:

“Oštro osuđujemo barbarski i teroristički čin grupe Bošnjaka na hrvatske učenike srednje škole ’Uskoplje’. Ovaj događaj pokazuje da je ovo bio planirani čin s namjerom da se ozlijede ili usmrte gore navedeni hrvatski učenici, a izvršitelji ovog očito pripremljenog čina bio je Jasmin Šljivo koji je u lipnju 2004. godine završio srednju školu.
Ne želimo da se ovaj događaj zataškava i da se preko njega prijeđe kao da se ništa nije dogodilo. Želimo u cilju sigurnosti svih učenika da organi policije i pravosuđa naprave temeljitu istragu i da s rezultatima istrage upoznaju cjelokupnu javnost. Želimo također osigurati", stoji u priopćenju, "da hrvatska djeca mogu normalno prolaziti kroz bošnjačka naselja na putu do škole ili crkve, a da ne budu verbalno ili fizički maltretirana.
Ne želimo koristiti stradavanje hrvatskih učenika u političke svrhe, ali želimo poručiti svima da nam je dosta eksperimenata i međunarodne zajednice kad je u pitanju odgojnoobrazovni proces. Želimo javno poručiti da će Općinski odbor HDZ-a Uskoplje inzistirati na pravu učenika Hrvata da imaju svoju školu, svoje nastavne planove i programe i da se nastava izvodi na hrvatskom jeziku.
Tražimo od učenika, roditelja i profesora da djeluju na smirivanju situacije i da se suzdrže od bilo kakvih radnji i postupaka koji imaju za cilj pogoršavanje sigurnosne situacije i ponovnog izazivanja međunacionalnog incidenta".


Nadamo se da će i hadezeovci konačno shvatiti da je i na rješavanju ovog, kao uostalom i svih drugih problema u funkcioniranju Uskoplja, potrebno raditi ustrajno, 365 dana u godini, a ne kampanjski, kada se već nešto dogodi ili, pak, pred izbore.



Post je objavljen 13.11.2004. u 17:45 sati.