Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Legenda o Alandiji

Amazonski ratovi

Zapovjedna galija i admmiralski brod alandske ratne mornarice imenom Sonsyrey, odjednom se pojavio na ulazu u dyadonskhu luku grada Altamyre. Iznenađeni dyadonskhy branitelji luke i grada uplašeni i zbunjeni pojavom ovako snažnog flotnog sastava Alanđana, užurbano su posjedali položaje i ukrcavali se na svoje male ratne brodove. Svi ovi potezi bili su očajnički pokušaji, a da su kojim slučajem Alanđani namjeravali napasti Altemyru, ovi mali ratni brodovi Dyadonkhy ne bi imali nikakvog izgleda. Naime, veliki alandsku admiralsku galiju pratilo je osam razarača i četiri krstarice. Nikada do sada ovaj flotni sastav nije ulazio ovako duboko u vode Dyadonhe, a mlada zapovjednica luke Dayana prepoznala je neke od brodova. Uočila je dva već prije slavom ovjenčana razarača Alanđana Chronhos i Hawchos, te strašnu krstaricu Askhanyu na kojoj je bio zapovjednik kapetan Masharan, drugi čovjek alandske ratne mornarice i zapovjednik flotnog sastava Neshy. Strah je vladao dyadonskhym bedemima, a nelagoda dyadonskhym ratnicama i ratnicima.
- Smirite se! Ostanite svi mirni i bez naglih pokreta, ne pokazujte svoje oružje! Na admiralskom brodu Alanđana ne vidim borbenu zastavu i izgleda da nas ipak neće napasti, ali ostanite svi na položajima iako protiv njih nemamo nikakvih izgleda. Očito je da poradi nečeg drugog uplovljavaju u našu luku. – smirivala je Dayana svoje ratnice i ratnike.
Alandsko brodovlje zauzme poseban složaj u luci i stane bacati sidra. S brodova se stanu iskrcavati ratnici Alanđani. Sada pak Dayana primijeti da su neki od razarača i krstarica dosta oštećeni, a na ratnicima primijeti polomljene oklope i potrgane pancire. – Čini mi se da su maloprije vodili neku strašnu pomorsku bitku. Njihovi brodovi čvrsto su građeni, a ratnici su im izuzetno hrabri i izdržljivi tijekom bitke. Još uvijek se sjećam Bitke na Skartarysu, tamo su nas za nekoliko sati potpuno porazili i pregazili. Sva je sreća da su nam naklonjeni, ali bilo bi bolje da siđem i vidim što ih je navelo da uplove u našu luku. – šapne Dayana jednoj od svojih pratilja.
Dayana sa svojim pratiljama dočeka Shagana, te ga uz amazonski naklon pozdravi:
- Dobro došao u luku Altemyra, prinče Sjevera! -
- Pozdravljam Te riđokosa. Ti si sigurno Dayana, jedna od kneginja princeze Sonsyreye? – Dayana se u sebi malo začudi:- Nevjerojatno kakvo On ima pamćenje, zapamtio mi je ime, a vidjeli smo se davno prije nekoliko godina u Zabranjenoj dolini.-
- Kako Ti mogu pomoći Alanđanine? -


Post je objavljen 12.11.2004. u 23:21 sati.