Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/psst

Marketing

NE MISLI I POSTANI BOGAT-NAČIN U 'DEMOKRATSKOJ HRVATSKOJ' (ZAJEDNICI)

Došlo mi je da si pucam u glavu- napisao sam dugi i atraktivan tekst o kriminalima u Hrvatskoj, poslao ga na objavu - nema ni posta bloga, nema ni teksta da ga opet iskopiram.
A sve je bilo reguarno-od slanja do teksta. Da sam paranoičniji pomislio bih da je u pitanju nekakva zavjera, odnosno da uredništvo bloga tekst mora promotriti,cenzurirati itd.
Evo kratkih crtica kojih se sada sjećam:
- Pročitajte knjige i arhive vijestio o kriminalu u Hrvatskoj, pri čemu posebice preporučujem knjigu kolege Domagoja Margetića,čiji se članci temelje na činjenicama, dokumentima i tezama naspram kojih je 'Da Vinciev kod' igra za malu djecu. Jer Hrvatska je danas jedna mala državica koja brojem stanovnika odgovara broju žiteljia nekoliko kvartova u Londonu, a na tom malom (našem) prostoru počinjeno je toliko (nekažnjenog) političkog kriminala.
Moju knjigu 'Ekonomije iza zavjese:Algoritmi gospodarske pljačke'još uvijek pišem i doradjujem. Stoga se prema obajvom i anlizomj kriminala nastojim odnositi s obvezom,jer se današnji mladci u Hrvatskoj lože na gay parade i slične istupe raznoraznih društvenih bolesnika,istovremeno ne znajući ništa o povijesti i križnim putevima hrvatskog naroda.
Oni svoje neznanje tumače kao ljudskom slobodom, a sve ono što ružno rade ili će raditi u odnosu na ukupan interes društva-ljudskim pravima.
Srijeda, 10.11.2004:Prolazim pored Narodnih novina i vidim knjigu naziva:"Misli i postani bogat".To djelce zasigurno nije napisala praznoglava polusrpska kvočka Jadranka Kosor,obzirom da ju je veliki lider (prema definiciji Jutarnjeg lista) Ivo Sanader izabrao za za svoju zamjenicu upravo zato što je preglupa da bilo što (suvislo) kaže.
O 'uspješnim poduzetničkim dosezima' Ive Sanadera koji je došao u hrvatsku nakon što je ista bila od naroda izabrana, predstavljajući se kao 'uspješan poduzetnik iz Dijaspore',istražuje novinarska ekipa poput one koja je refedinirala lik i komunističko nedjelo Stipe Mesića.
NE MISLI I POSTANI BOGAT, prava je sintagma za anacionalne hrvatske politikante,od kojih postojeći svoju ugodnu budućnost vide u čmarovima desetorazrednih EUropskih dužnosnika i 'investitora' iz SAD,nakon što rasprodaju monopole i sve ono što je vrijedno u Hrvatskoj za sitne provizije.
Što će,dakle, misliti jedna kozetina kojoj je riječ hrvatsko blasfemičnija nego što je vampirima križ?
Četvrtak 11,11.2004: Uprava Večernjeg lista, stanoviti Klaus Schauer i (mislim Mario) Vrgoć, otkantali su me iz suradnje za tabloid, iako sam osobno pionir nezavisnog i tabloidnog novinarstva u Hrvatskoj i ovim prostorima,te praktični vizionar u uporabi online medija kao medija dostribucije i prodaje medijskih proizvoda poput glazbe (1998:prva virtualna grupa TESLA GIRLS!,bila je vrhu mp3.com top liste 1999:osnovan je templarski band ARIEL koji je prvi objavio pjesmu pomoći žrtvama napada na SAD 2001 na site-u trenutačno u van funkcije:www.virgin-euro.com. Pjesma se zove 'Brothers in Blood', itd.,itd.)
K tome,kao stručnjak za mikrofinanciranje i početne stadije poduzetništva, te pionir seminara o uvodjenju financijskih derivata kao sredstva trenutačnog uvećavanja bogatstva RH, itekao sam mogao pomoći tom projektu.
Ali oni su me odhebali,nisu se niti našli samnom, iako sam ja pregovarao još 2001. s bivšim direktorom Večernjaka o tim projektima.
Malo boli i grize šaka u prsima od nemoći.ZA SVE SU KRIVI SUDOVI U HRVATSKOJ KOJI SU MI ONEMOGUĆILI POVRAT ŠTETE NASTALE DJELIMA PLJAČKE I PRIJEVARE MOG ONDAŠNJEG PARTNERA,ODUGOVLAČEĆI UČINKOVITO SUDJENJE 8 GODONA DO DOBI KADA JE TA ŠTETA POSTALA NENAPLATIVA. A riječ je o minimalno preko 120 milijuna kuna obične štete, izmaklih koristi i drugih nematerijalnih šteta. MINIMALNO!!!
ZA TU ŠTETU SADA ODGOVORNOST TREBA SNOSITI DRŽAVA HRVATSKA, ODNOSNO ONI KOJI SU JE PREDSTAVLJALI I TIME PROFITIRALI.
Opet sam dolje, na ulici,ližem smeće,dok se drugi bogate na mojim djelima i projektima.
Ali zato znam da ću prije ili kasnije, sada je vrijeme postalo irelevatno, ostvariti neke od svojih (materijalnih) snova i da će mi ostatak života biti hobi osveta tim nemoralnim i oholim drkadžijama i prevarantima.
11:25: Zove me prijatelj, kaže kako želi početi posao. Pita za savjet. Što sam mu mogao drugo reći nego da se okani ćorava posla,i počne se baviti politikom i kriminalom.
U Hrvatskoj izmedju ove dvije djelatnosti,u odnosu na posljedice koje narod plaća, rijetko kada ima razlike.
'Privatiziraj neko dohodovno poduzeće bez kune, opljačkaj ga, sačekaj ili proglasi pravnu zastaru, kupi si jedan otok i sudjeluj u gospodarskim summittima na koje dolaze predsjednik i premijer.'



Post je objavljen 11.11.2004. u 14:56 sati.